Teoretisk hovedbeløb - Oversigt, eksempel, applikationer

Det nominelle hovedbeløb refererer til det forudbestemte dollarbeløb i en renteswap Swap Renteswap En renteswap er en derivataftale, hvorigennem to modparter er enige om at veksle en strøm af fremtidige rentebetalinger til en anden, som rentebetalinger er baseret på. Det er pålydende værdi, der bruges til at beregne rentebetalinger på finansielle instrumenter.

Teoretisk hovedbeløb

Det teoretiske hovedbeløb skifter ikke hænder, og derfor betaler eller modtager ingen part beløbet på noget tidspunkt. De eneste transaktioner, der skifter hænder mellem de transaktioner, er rentebetalingerne. I det væsentlige er det nominelle hovedbeløb værdien af ​​det aktiv, som en person ejer.

For eksempel, hvis en person betaler $ 1.000 for en obligation, svarer det nominelle hovedbeløb for obligationen til det beløb, der er betalt for at købe obligationen, dvs. $ 1.000. Den nominelle hovedværdi er citeret af forskellige finansielle instrumenter, såsom swaps, optioner Options: Calls and Puts En option er en form for derivataftale, der giver indehaveren ret, men ikke forpligtelsen, til at købe eller sælge et aktiv med en bestemt dato (udløbsdato) til en bestemt pris (udløbspris). Der er to typer muligheder: opkald og sætter. Amerikanske optioner kan udøves til enhver tid og futures.

Resumé

  • Det nominelle hovedstolbeløb er det formodede hovedstolbeløb for en finansiel kontrakt, som de ombyttede rentesatser er baseret på.
  • Det er et teoretisk beløb, der aldrig skifter hænder mellem parterne.
  • Det nominelle hovedbeløb anvendes som pålydende værdi af et finansielt instrument ved beregning af forfaldne rentebetalinger.

Forståelse af det nominelle hovedbeløb

Det teoretiske hovedbeløb er det antagne hovedstol, der bruges som basisbeløbet ved beregning af det ombyttede rentebeløb. Hovedstolen er funktionelt adskilt fra transaktionen, og de eneste faktiske komponenter i transaktionen er rentebetalingerne.

Det nominelle hovedbeløb er et teoretisk tal, der kun anvendes ved beregning af rentebetalinger Renteudgifter Renteomkostninger stammer fra et selskab, der finansierer gennem gæld eller kapitalforpagtninger. Renter findes i resultatopgørelsen, men kan også beregnes gennem gældsplanen. Tidsplanen skal skitsere alle de større gældsforhold, som et selskab har på sin balance, og beregne renter ved at multiplicere. Når man foretager rentebetalingerne, henviser parterne til et specificeret indeks over den teoretiske hovedstol for et løfte om at betale lignende beløb.

De renter, der skal betales, er baseret på den nominelle hovedstol, som kan være i enhver valør. Desuden behøver det nominelle hovedbeløb ikke være en kontant værdi, og det kan svare til værdien af ​​kapitalandele.

Praktisk eksempel

Antag, at to parter, Mary og John, indgår en kontraktlig aftale om at udveksle rentebetalinger med hinanden. Mary har en investering, der værdiansættes til 1 million dollars og tjener en interesse på LIBOR + 1% hver måned. Da LIBOR LIBOR LIBOR, som er et akronym af London Interbank Offer Rate, refererer til den rentesats, som britiske banker opkræver andre finansielle institutioner for et kortfristet lån, der forfalder fra en dag til 12 måneder i fremtiden. LIBOR fungerer som et benchmarkinggrundlag for korte renteændringer med jævne mellemrum, de rentebetalinger, som Mary modtager, er ikke konstante, og det ændrer sig med udsving i markedsrenterne.

John ejer derimod en lignende $ 1.000.000 investering, der betaler en månedlig rente på 2%. De rentebetalinger, som John modtager, forbliver konstante hele året. Begge parter er enige om at indgå en renteswapkontrakt for at udveksle rentebetalinger indbyrdes. Det betyder, at Mary får en konstant betaling på 2% hver måned, mens John vil begynde at modtage variable rentebetalinger hver måned med Libor + 1%.

Da parterne kun er enige om at veksle rentebetalinger, beregnes renterne på et hovedbeløb på $ 1.000.000. Beløbet er det teoretiske hovedbeløb, og det er et teoretisk beløb, der ikke skifter hænder mellem modparterne.

Hvis LIBOR-satsen er 0,5% i løbet af januar måned, modtager Mary $ 15.000 i rentebetalinger ($ 1.000.000 x (0,5% + 1%). I samme måned modtager John $ 20.000 i rentebetalinger ($ 1.000.000 x 2%).

I henhold til rentebytteaftalen betaler Mary John $ 15.000, mens John betaler Mary $ 20.000. Transaktionerne udlignede delvist hinanden, og John skylder Mary $ 5.000 ($ 20.000 - $ 15.000) i rentebetalinger.

Anvendelser af den nominelle hovedbeløb

Følgende er nøgleeksempler på investeringer, hvor den nominelle hovedstol bruges:

1. Renteswaps

En renteswap opstår, når to parter udlåner midler til hinanden, men med forskellige vilkår, dvs. tilbagebetalingsplan og rentesatser. Det hjælper med at flytte risikoen eller afkastet af en investering til en anden part, hvor en investering kommer med en variabel afkast, mens den anden part tilbyder en fast afkast.

En sådan type ordning gavner den ene part, hvor den anden part lider tab. Det teoretiske hovedbeløb er det teoretiske beløb, som rentebetalingerne er baseret på. Beløbet kan være en hvilken som helst valuta eller en kombination af valutaer.

2. Total return swaps

En total return swap er en finansiel kontrakt, der overfører kredit- og markedsrisikoen for et underliggende aktiv. I en total return swap foretager en part rentebetalinger baseret på en fast eller variabel rente, der ganges med det nominelle hovedbeløb plus afskrivninger.

Den anden part i kontrakten beregner rentebetalinger baseret på afkastet af det underliggende aktiv, dvs. genereret indkomst plus eventuel kapitalforbedring. Det underliggende aktiv kan være et obligations-, lån- eller aktieindeks.

En total return swap er struktureret på en sådan måde, at parterne tjener renter fra et referenceaktiv uden at eje det. For eksempel, hvis det underliggende aktiv er en obligation, ville part A betale part B LIBOR-satsen ganget med det nominelle hovedbeløb plus afskrivninger, mens part B ville betale part A afkastet af det underliggende aktiv, inklusive genereret indkomst og kapital gevinster af aktivet.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Gældende føderal sats (AFR) Gældende føderal sats (AFR) Den gældende føderale sats (AFR) er den rentesats, der gælder for personlige lån. Det er den minimumssats, der gælder for sådanne lån i henhold til amerikansk lovgivning.
  • Renteudgifter Renteudgifter Renteomkostninger stammer fra et selskab, der finansierer gennem gæld eller kapitalforpagtninger. Renter findes i resultatopgørelsen, men kan også beregnes gennem gældsplanen. Tidsplanen skal skitsere alle de større gældsforhold, som et selskab har på sin balance, og beregne renter ved at multiplicere
  • Aktieswapkontrakt Aktieswapkontrakt En aktieswapkontrakt er en derivataftale mellem to parter, der involverer udveksling af en strøm (ben) af aktiebaserede pengestrømme knyttet til udførelsen af ​​en aktie eller et aktieindeks med en anden strøm (ben) af pengestrømme med fast indkomst.
  • Sammensat rente Sammensat rente Sammensat rente henviser til rentebetalinger, der foretages på summen af ​​den oprindelige hovedstol og den tidligere betalte rente. En nemmere måde at tænke på sammensat rente er, at det er "renter på renter", hvor rentebetalingen er baseret på ændringer i hver periode snarere end at blive fastsat til det oprindelige hovedbeløb.