Ikke-kontant gebyr - Oversigt, typer og eksempler

Et ikke-kontant gebyr er en regnskabsmæssig udgift, der ikke indebærer nogen kontant udstrømning. I modsætning til en reel udgift, der bruger kontanter, betragtes et ikke-kontant gebyr kun som en regnskabsmæssig udgift i resultatopgørelsen Resultatopgørelse Resultatopgørelsen er et af en virksomheds hovedregnskaber, der viser deres overskud og tab over en periode. Fortjenesten eller tabet bestemmes ved at tage alle indtægter og trække alle omkostninger fra både drifts- og ikke-driftsaktiviteter. Denne opgørelse er et af tre udsagn, der anvendes i både virksomhedsfinansiering (inklusive finansiel modellering) og regnskab. .

Ikke-kontant gebyr

Ikke-kontante gebyrer kan omfatte udgifter såsom afskrivninger Afskrivningsomkostninger Afskrivningsomkostninger bruges til at reducere værdien af ​​anlæg, ejendom og udstyr, der svarer til brugen og slitage over tid. Afskrivningsomkostninger bruges til bedre at afspejle udgifter og værdi for et langsigtet aktiv, da det vedrører den indtjening, det genererer. amortisering og udtømning. I alle de nævnte tilfælde er der en regnskabsmæssig udgift på resultatopgørelsen, men der er ingen kontanter involveret i transaktionen.

For eksempel, hvis en kontorbærbar pc afskrives med $ 100 hvert år, vil det blive regnet som en udgift på resultatopgørelsen, selvom der ikke er nogen faktiske kontanter, der forlader virksomhedens konto.

Resumé

  • Et ikke-kontant gebyr er en regnskabsmæssig udgift, der ikke indebærer nogen kontantstrøm.
  • Ikke-kontante gebyrer kan omfatte udgifter såsom afskrivninger, afskrivninger og udtømning.
  • Da ikke-kontante gebyrer stadig er inkluderet som udgifter, vil de blive behandlet som fradrag i resultatopgørelsen og lavere samlet indtjening.

Forståelse for ikke-kontante gebyrer

For at sige det enkelt er ikke-kontante gebyrer udgifter, der ikke indebærer nogen kontantstrøm. Ikke-kontante gebyrer er typisk et resultat af udgifter uden for et selskabs kontrol, såsom afskrivninger eller afskrivninger Amortisering Amortisering henviser til handlingen med at betale en gæld gennem planlagte, forudbestemte mindre betalinger. I næsten alle områder, hvor udtrykket amortisering finder anvendelse, foretages disse betalinger i form af hovedstol og renter. Udtrykket er også tæt knyttet til begrebet afskrivninger. .

I tilfælde af ikke-kontante gebyrer indregnes udgiften i resultatopgørelsen, men der sker ingen kontant transaktion. For ikke-kontante gebyrer som afskrivninger registreres den kontante transaktion, der er involveret i køb af et aktiv, kun en gang i det år, det blev købt.

Da produktet fortsat afskrives, sker der ingen yderligere kontante transaktioner, så afskrivningsomkostningerne registreres som ikke-kontante gebyrer. I nogle tilfælde kan ikke-kontante gebyrer også kaldes ikke-kontante udgifter eller ikke-kontante transaktioner.

Regnskab for ikke-kontante gebyrer

Ikke-kontante gebyrer er vigtige, fordi de sænker et selskabs samlede indtjening. Da ikke-kontante gebyrer stadig er inkluderet som udgifter, vil de blive bogført som fradrag i selskabets nettoindkomst, men påvirker ikke den samlede pengestrøm.

I tilfælde af ikke-kontante gebyrer som afskrivning kan det være vanskeligt at forudsige, hvordan aktiver afskrives eller ændres over tid, så de registreres som skøn. Da selve udgiften ikke involverer kontanter, er ikke-kontante gebyrer en måde at tilføje udgiften tilbage til resultatopgørelsen.

Typer af ikke-kontante gebyrer

1. Afskrivninger

Afskrivning opstår, når værdien af ​​et aktiv falder på grund af faktorer som forældelse og slid. Ved afregning medregnes den årlige værdiforringelse som et ikke-kontant gebyr i resultatopgørelsen.

Afskrivninger indgår som et ikke-kontant gebyr hvert år, indtil aktivets værdi bliver nul.

2. Udtømning

Udtømning er en måde, hvorpå virksomheder kan redegøre for reduktioner i mængden af ​​et produkts naturlige reserver og bruges oftest i ressourceområder som minedrift, træ eller naturgas. Da et produkts reserver er opbrugt, registreres omkostningerne ved de udtømte ressourcer som et ikke-kontant gebyr.

3. Amortisering

Afskrivninger henviser til omkostningerne ved immaterielle aktiver såsom varemærker, ophavsret eller patenter. Ved afskrivning fordeles aktivets kostpris over tid og bogføres som et ikke-kontant gebyr i resultatopgørelsen.

Selvom ovenstående er de mest almindelige typer, er andre udgifter såsom aktiebaseret kompensation Aktiebaseret kompensation Aktiebaseret kompensation (også kaldet Aktiebaseret kompensation eller aktiekompensation) en måde at betale medarbejdere og direktører i en virksomhed med ejerandele i Firmaet. Det bruges typisk til at motivere medarbejdere ud over deres regelmæssige kontantbaserede kompensation og til at tilpasse deres interesser til virksomhedens. , udskudt skat og nedskrivning på lager er også eksempler på ikke-kontante gebyrer.

Eksempler på ikke-kontante gebyrer

  1. Et teknologiselskab køber helt nye bærbare computere til 200 ansatte, og hver bærbar computer afskrives med en hastighed på $ 100 om året. Efter det første år inkluderer virksomheden et ikke-kontant gebyr på $ 20.000 (200 x $ 100) på resultatopgørelsen. Udgiften medtages hvert år, indtil værdien af ​​den bærbare computer bliver nul. Det er et eksempel på en afskrivning, der ikke er kontant.
  2. Et canadisk olieselskab køber en oliereserve indeholdende 150.000 tønder olie. Hvis virksomheden bruger $ 50.000 på at udtrække 5.000 tønder, rapporterer virksomheden et ikke-kontant gebyr på $ 1.667 ($ 50.000 x 5.000 / 150.000). Det er et eksempel på en udtømning, der ikke er kontant.
  3. Et farmaceutisk firma køber et patent på et nyt lægemiddel til $ 500.000. Hvis patentet er gyldigt i 25 år, inkluderer virksomheden et ikke-kontant gebyr på $ 20.000 (500.000 ÷ 25) i 25 år. Det er et eksempel på en ikke-kontant afskrivning.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Tre årsregnskaber Tre årsregnskaber De tre regnskaber er resultatopgørelsen, balancen og pengestrømsopgørelsen. Disse tre kerneudsagn er kompliceret
  • Kontoudgifter Kontoudgifter En udgift i regnskabet er de penge, eller omkostninger, en virksomhed har brugt i deres bestræbelser på at generere indtægter. I det væsentlige repræsenterer kontoudgifter omkostningerne ved at drive forretning; de er summen af ​​alle de aktiviteter, der resulterer i (forhåbentlig) overskud.
  • Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter Vi diskuterer de forskellige metoder til fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter. Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter begynder med salgsindtægter og derefter omkostninger
  • Ikke-kontante udgifter Ikke-kontante udgifter Ikke kontante omkostninger fremgår af resultatopgørelsen, fordi regnskabsprincipper kræver, at de registreres, selvom de ikke faktisk betales med kontanter.