Alternativ rækkefarve i Excel - Nem guide og forklaring

For at skifte række farve i excel kan du gøre det ved at anvende betinget formatering med en kombination af funktioner. ROW-funktionen er en Excel TEXT-funktion, Funktionsliste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker, der returnerer den første række inden for en given reference eller nummeret på den aktuelle række. Hvis du kombinerer RÆKEN med ISODD / ISEVEN og CEILING-funktionen, kan du let skifte rækkefarven for et valgt celleområde.

Afhængigt af dit formål med skiftende rækkefarver er der en enkel måde at gøre det på. Hvis du vælger det område, du ønsker, og derefter indsætter en tabel, skal dette automatisk skifte mellem rækkefarverne. Der er flere tabelformater, som du kan vælge fra for at passe til den stilguide, du leder efter. Denne guide er for lidt mere kompliceret, men med større plads til tilpasning, mulighed.

I finansiel analyse Analyse af årsregnskaber Sådan udføres analyse af regnskaber. Denne vejledning vil lære dig at udføre regnskabsanalyse af resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse inklusive margener, nøgletal, vækst, likviditet, gearing, afkast og rentabilitet. , skiftevis rækkefarve kan forbedre læsbarheden af ​​dit regneark. Det letter også grupperingsoplysninger, såsom fremhævning af alternerende grupper på n rækker.

ROW-funktion - Trin-for-trin guide

Antag, at vi har en tabel med værdier i Excel som den nedenfor. Hvis vi vil skifte vores rækkefarve for hver n række, dvs. 3 rækker grå, 3 rækker uden udfyldning - skal du vælge det række af rækker, du vil anvende de skiftende rækker. Så skal du vælge

ROW-funktion

Formlen, der skal bruges, er = ISEVEN (CENTRING (RÆDE () - 4,3 / 3).

ROW-funktion - Eksempel 1

Vi får resultaterne nedenfor:

ROW-funktion - Eksempel 1a

I formlen ovenfor ”normaliserer” vi først rækkenumrene til at begynde med 1 ved hjælp af ROW-funktionen og en forskydning.

Her brugte vi en forskydning på 4. Resultatet går ind i CEILING-funktionen, som afrunder indgående værdier op til et givet multiplum af n. I det væsentlige tæller CEILING-funktionen med et givet multiplum af n.

Tællingen divideres derefter med n for at tælle med grupper af n, startende med 1. Endelig bruges ISEVEN-funktionen til at tvinge et SANDT resultat for alle lige række grupper, hvilket udløser den betingede formatering.

Ulige række grupper returnerer FALSE, så der anvendes ingen betinget formatering.

Vi kan erstatte ISEVEN med ISODD for at skygge rækker startende med den første gruppe af n rækker i stedet for den anden.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

ROW () -funktionen

= Række (reference)

ROW-funktionen bruger Reference som argument. Henvisningen skal være en celle, så funktionen henter rækkeværdien.

Hvis du i stedet lader argumentet være tomt og blot indtaster = ROW (), returnerer funktionen rækken med hvor funktionen er. Lad os for eksempel antage, at du indtaster funktionen = ROW () på celle D22, returnerer funktionen 22. Hvis du i stedet indtaster funktionen = ROW (C7), returnerer funktionen 7.

En reference kan ikke henvise til flere områder.

Yderligere ressourcer

Kontakt gjerne økonomi, hvis du har yderligere spørgsmål om, hvordan du bruger rækkefunktionen og andet. Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, vil du væsentligt fremskynde din økonomiske modellering Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske præstationer. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model. . Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje
  • Få din finansielle modelleringscertificering FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari