Personlig goodwill - Definition, oversigt, eksempler, typer goodwill

Personlig goodwill er den immaterielle værdi, der opstår som en virksomhedsejeres bestræbelser eller omdømme CEO. En administrerende direktør, en forkortelse for Chief Executive Officer, er den højest placerede person i en virksomhed eller organisation. Administrerende direktør er ansvarlig for en organisations overordnede succes og for at træffe ledelsesmæssige beslutninger på øverste niveau. Læs en jobbeskrivelse eller anden person. Det betyder, at værdien kun er knyttet til den person, der arbejder inden for en organisation Corporation.Et selskab er en juridisk enhed oprettet af enkeltpersoner, aktionærer eller aktionærer med det formål at fungere med overskud. Virksomheder har lov til at indgå kontrakter, sagsøge og sagsøges, egne aktiver, eftergive føderale og statslige skatter og låne penge fra finansielle institutioner. og ikke selve virksomheden. I regnskab og finans er goodwill et immaterielt aktiv,hvis værdi ikke kan spores til en særskilt og identificerbar kilde.

Tema for personlig goodwill

Personlig goodwill adskiller sig fra virksomhedsgoodwill Goodwill Goodwill er regnskabsmæssigt et immaterielt aktiv. Begrebet goodwill kommer i spil, når et selskab, der ønsker at erhverve et andet selskab, er villig til at betale en pris, der er væsentligt højere end dagsværdien af ​​virksomhedens nettoaktiver. De elementer, der udgør det immaterielle aktiv goodwill. Sidstnævnte udvindes fra en bestemt virksomheds egenskaber, uanset hvilke personer der ejer eller driver den. Så hvorfor er det vigtigt at skelne mellem personlig og virksomheds goodwill? Hvordan kan personlig goodwill vurderes? Læs videre for at lære mere om personlig goodwill.

Personlig Goodwill vs. Enterprise Goodwill

Den bedste måde at skelne mellem de to begreber er ved at give en illustration. Overvej to skønhedssaloner: salon A og salon B. De to saloner er kun en kilometer fra hinanden og med den samme ejerstruktur, lige aktiver og passiver og endda nogenlunde den samme nettoindkomst. Men ud over disse ligheder har de to saloner ikke noget til fælles.

Antag nu, at salon A er strategisk placeret ved et vejkryds og derfor modtager kunder regelmæssigt. Overskuddet eller tabet fordeles normalt jævnt mellem ejerne. I modsætning hertil er salon B placeret i et afsondret kvarter, hvor de fleste kunder har brug for at lave aftaler, ofte med specifikke stylister. I et sådant tilfælde deles overskuddet ud fra den samlede indtægt.

Selvom de to saloner tjener næsten samme fordele for deres ejere, er der en forskel i karakteren af ​​goodwill. Med salon A er deres overskud direkte relateret til dets strategiske placering, forretningsmodel IB Pitchbook - Forretningsmodel, prognose, ejerskab Hver virksomheds forretningsmodel er unik, og deres udførelse af nøgleaktiviteter er, hvordan en virksomhed får sin konkurrencemæssige fordel. Det er bydende nødvendigt, at en investeringsbankmand får en stærk forståelse af virksomheden, hvordan den og overskudsdelingsmekanismen. Men i tilfælde af salon B stammer deres overskud fra salonens omdømme, personlige færdigheder og gentagne kundekreds. Det betyder, at en ejer af salon A har ret til en højere andel af virksomheds goodwill, mens den, der ejer salon B, får en højere andel af personlig goodwill.

Hvis ejeren af ​​salon A beslutter at sælge virksomheden, vil det være meget lettere at overføre goodwill til den potentielle køber. Dette skyldes, at køberen har en forventning om, at virksomhedens indtjening fortsætter, uanset hvem der arbejder i salonen. En ejer af salon B vil dog finde det udfordrende at overføre personlig goodwill på grund af det potentielle fald i indtjeningen.

Hvorfor skelne mellem personlig og virksomheds goodwill

Fra en værdiansættelse Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder anvendes i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansieringsperspektiv. Man kan undre sig over, hvorfor det er vigtigt at differentiere de to typer goodwill. Her er to tilfælde, hvor denne sondring spiller en rolle.

Forretningssalg

At skelne mellem personlig og virksomheds goodwill er især afgørende, hvis man har til hensigt at sælge virksomheden. For eksempel vil købere, der erhverver personlig goodwill fra virksomhedsejerne, ikke blive underlagt selskabsskat, som de ville pådrage sig, hvis de i stedet havde betalt for virksomhedsgoodwill.

Når man bestemmer det samlede provenu, der skal betales efter en forretningsevaluering, er det afgørende, at man adskiller personlig fra virksomheds goodwill. Dette skyldes, at de fleste købere kun er villige til at betale for immaterielle aktiver, der tilbyder direkte fordele. Enkelt sagt foretrækker købere kun at betale for virksomheds goodwill.

Det er dog muligt at strukturere virksomheder på en sådan måde, at man også kan overføre personlig goodwill og dens relaterede fordele. Det kan opnås ved at sikre, at der er formelle ansættelseskontrakter.

Skilsmisse

Gennem historien har iværksættere og advokater ikke været i stand til at blive enige om, hvordan personlig goodwill kan vurderes efter ægteskabsseparation.

I et flertal af stater kræver domstole, at par skal have en klar sondring og vurdering af personlig goodwill og virksomhedsgodkendelse. Årsagen til dette er, at personlig goodwill ikke tages som et aktiv, derfor behovet for at udelukke den fra ægteskabelige ejendele. Men i nogle stater som Arizona betragtes personlig goodwill som et ægteskabelig aktiv.

Teknikker til værdi for personlig goodwill

Der er to hovedmetoder, der anvendes til værdiansættelse af personlig goodwill. De er den med og uden metode, og multifunktionsværktøjsmodellen.

1. Med og uden metode

Den med og uden tilgang forsøger at værdsætte virksomheder ved at bruge de genererede indtægter. Det fungerer under to scenarier - hvor den specifikke person forbliver aktivt involveret i organisationen eller uden den enkelte fortsat involvering.

I begge metoder beregnes de diskonterede pengestrømme og bruges til at foretage fremskrivninger for:

  • Indtægter
  • Udgifter
  • Nettoindkomst Nettoindkomst Nettoindkomst er en nøglepost, ikke kun i resultatopgørelsen, men i alle tre hovedregnskaber. Mens det nås gennem resultatopgørelsen, bruges nettoresultatet også i både balance og pengestrømsopgørelse.

Under w ed tilfælde fremskrivningerne er et sandt billede af de forretningsmæssige forudsætninger og pengestrømme. Den uden metode, på den anden side, gør den antagelse, at en virksomhed vil generere mindre indkomst, hvis de centrale aktører forlade business venture. Ifølge den uden teknik tager det den nye virksomhedsejer flere måneder eller år at tjene den form for indtægter og overskud, som den afgående nøgleperson genererede. Derfor viser dette scenarie en lavere værdi for den personlige goodwill.

2. Teknik til multifunktionsværktøjsmodel

Multi-Attribute Utility Model (MUM) er et matematisk værktøj, der bruges til at vurdere alternativer og i beslutningsprocesser. Anvendelsen af ​​MUM til værdiansættelse af personlig goodwill er et koncept, der først blev introduceret af advokat David N. Wood, der brugte det i en familiens sag fra Illinois i 2003. Selvom de tekniske detaljer i modellen er ret sofistikerede, er MUM på sit grundlæggende niveau et matematisk program, der hjælper med at kvantificere subjektive tildelinger.

Multi-Attribute Utility Model Teknik

MUM-teknikken starter med vurderingseksperten og fremhæver de forskellige attributter, der omfatter personlig og virksomheds goodwill. Mere specifikt er elementerne i personlig goodwill en ejers viden, personlige omdømme og brandnavn. Attributterne for virksomhedsgoodwill omfatter forretningssystemer, der dækker hele virksomheden, mange kontorer og en strategisk forretningsplacering.

Når disse attributter er klart defineret, involverer den næste fase tildeling af vægte til hver enkelt af dem. Vægtene tildeles på to fronter - deres betydning og eksistens. Værdiansættelseseksperten kan bruge forskellige skalaer på dette tidspunkt, f.eks. 1 til 5 eller 1 til 10. Vægt og eksistensvægte ganges derefter for at finde en "multiplikativ nytte" -faktor for hver attribut.

Endelig summeres multiplikationsfaktorerne for personlig og virksomheds goodwill, og de respektive proportioner for hver attribut beregnes. Det gør det nemt at udtrykke personlig og virksomheds goodwill i procent. Selvom denne model har nogle få ulemper, giver den en fremragende ramme til kvantificering af subjektive attributter. Det bruges allerede i flere familieretlige domstole.

Nøgle afhentning

Personlig goodwill refererer til en persons evne, færdigheder, omdømme, netværk og erfaring inden for en virksomhed. Værdien ligger hos individet med ringe kommerciel værdi og er vanskelig at overføre. Det kan dog være afgørende at adskille personlig fra virksomheds goodwill, især hvis man planlægger at sælge sin virksomhed.

I sådanne situationer kan virksomhedsejeren værdiansætte personlig goodwill adskilt fra forretningsgoodwill Goodwill Goodwill er regnskabsmæssigt et immaterielt aktiv. Begrebet goodwill kommer i spil, når et selskab, der ønsker at erhverve et andet selskab, er villig til at betale en pris, der er væsentligt højere end dagsværdien af ​​virksomhedens nettoaktiver. De elementer, der udgør det immaterielle aktiv goodwill. Der er to hovedmetoder til vurdering af personlig goodwill - Multi-Attribute Utility Model og With and Without Method.

Relaterede målinger

Tak fordi du læste Finance's guide til personlig goodwill. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Interpersonelle færdigheder Interpersonelle færdigheder Interpersonelle færdigheder er de færdigheder, der kræves for effektivt at kommunikere, interagere og arbejde med enkeltpersoner og grupper. Dem med gode interpersonelle færdigheder er stærke verbale og ikke-verbale kommunikatorer og betragtes ofte som "gode med mennesker".
  • Ledelsesfærdigheder Ledelsesfærdigheder Ledelsesfærdigheder kan defineres som bestemte attributter eller evner, som en leder skal have for at udføre specifikke opgaver i en
  • Personligt brand Personligt brand Vores personlige brand er, hvad folk ser som vores identitet, hvem de ser os som, og hvilke kvaliteter og ting de forbinder med os. Det afslører, hvem vi er, hvad vi tilbyder, og hvad vi værdsætter. Når vi arbejder i en virksomhed, skaber vores kolleger en opfattelse af os baseret på, hvordan vi præsenterer os for dem.
  • Offentligt talende Offentligt talende Offentligt talende, også kaldet talestandard eller oration, er processen med at kommunikere information til et levende publikum. Den form for information, der meddeles, er bevidst struktureret til at informere, overtale og underholde. Stor tale taler består af tre komponenter: Stil: Mesterligt konstrueret ved hjælp af ord til at skabe