Ny medarbejderorientering - Oversigt, elementer, vigtighed

Ny medarbejderorientering er en assimileringsproces, hvor nye rekrutter introduceres til deres job og arbejdsmiljø. Gennem orientering bliver nye medarbejdere akklimatiseret til virksomheden, deres afdeling, medarbejdere og jobkrav Finansiel analytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens jobbeskrivelse nedenfor giver et typisk eksempel på alle de færdigheder, uddannelse og erfaring, der kræves for at blive ansat til en analytiker job i en bank, institution eller virksomhed. Udfør økonomisk prognoser, rapportering og operationelle målinger, analyser økonomiske data, opret økonomiske modeller.

Ny medarbejderorientering

Et effektivt orienteringsprogram giver adskillige fordele, ikke kun for medarbejderen, men også for virksomheden som helhed. I det væsentlige sikrer orientering af nye medarbejdere virksomhedsejere, at nye ansættelser overgår problemfrit til deres roller.

Elementer af orientering af nye medarbejdere

1. Formål

I nogle virksomheder tages orienteringsaspektet ved træning let. At få en medarbejder til at føle sig tryg og sikker er imidlertid afgørende for fastholdelse Medarbejderfastholdelse Medarbejderfastholdelse henviser til en arbejdsgivers indsats, der sigter mod at skabe et miljø, der understøtter de nuværende medarbejderes behov så og glæde på jobbet. Hvis en medarbejder starter en stilling, der føler sig sikker på sine omgivelser og rolle, er det mere sandsynligt, at han udfører godt arbejde og ønsker at blive hos virksomheden.

2. Filosofi

En integreret del af medarbejderorientering er at lære virksomhedens filosofi. Den bedste måde at trives i en konstant udviklende virksomhedsverden er at tilpasse virksomhedens mål og værdier Mission Statement En mission statement definerer, hvilken branche virksomheden befinder sig i, og hvorfor den eksisterer, eller hvilket formål den tjener. med medarbejdernes. Ved at tage højde for forskellige teknikker og tilgange, som medarbejderne bruger, kan ejeren træffe bedre beslutninger for virksomhedens overordnede bedste.

Under orientering kan en ny medarbejder fastslå, om virksomheden er familievenlig eller individorienteret. Orientering hjælper også en medarbejder med at lære strukturen i organisationen Virksomhedsstruktur Virksomhedsstruktur refererer til organisationen af ​​forskellige afdelinger eller forretningsenheder inden for en virksomhed. Afhængigt af en virksomheds mål og branche og arbejdsstyrkens holdning.

3. Integration af mennesker

At kende en ny ansættelse med sine kolleger er et andet afgørende element i medarbejderorientering. Af denne grund uddanner mange virksomheder ofte nye medarbejdere i grupper. Dette gør det muligt for nye rekrutter at begynde at binde og danne meningsfulde relationer med medarbejderne med det samme.

At lære andre medarbejdere at kende hjælper med at undgå følelser af isolation, hvilket kan gøre en ny medarbejder mindre produktiv. I nogle tilfælde kan tilsynsføreren tage nye rekrutter for at møde det besætning, de vil arbejde med. For eksempel, hvis den nye medarbejder er en del af marketingteamet, kan vejlederen tage hele gruppen ud til frokost.

Betydningen af ​​orientering af nye medarbejdere

1. Hjælper med at fastholde toptalenter

Konkurrencen om talent i erhvervslivet er intens. Hver virksomhed ønsker at ansætte og fastholde kvalitetstalenter.

Tidligere havde en virksomhedsejer kun brug for at tilbyde en høj løn for at lokke det øverste talent. Imidlertid har tingene ændret sig betydeligt i den henseende gennem årene. Da virksomheder fortsætter med at konkurrere om de øverste medarbejdere, vinder de ofte dem ved at tilbyde flere og bedre frynsegoder.

I mange tilfælde er det de immaterielle aspekter af et job, som medarbejderne værdsætter mest. Derfor er det nøglen for virksomheder at skabe en stærk, venlig virksomhedskultur og opretholde et upåklageligt medarbejderorienteringsprogram. Fremme af muligheder for at opbygge et stærkt forhold til ledelsen er også nyttigt. Med et solidt orienteringsprogram kan en virksomheds ledere lægge et stærkt fundament, der tilskynder toptalenter til at holde fast.

2. Optjener tillid

Den første dag kan være skræmmende for en ny medarbejder. Individet ved ofte ikke, hvad han skal gøre, hvor de skal hen, hvem de skal konsultere, eller hvordan de skal udføre specifikke opgaver.

Et solidt orienteringsprogram hjælper nye medarbejdere med at lære mere om deres roller og oplyser dem også om organisatorisk praksis. En ny medarbejder vil føle sig mere værdsat, hvis han for eksempel tages for at møde det ledende ledelsesteam.

3. Reducerer omsætningen

En almindelig sætning blandt medarbejdere, der holder op, er, at de normalt ikke afslutter jobbet, men virksomheden. Uden orientering kæmper en ny medarbejder ofte for at finde sin plads blandt kolleger. Enkeltpersonen kan også finde det udfordrende at interagere med ledelsen, især hvis de ikke er sikre på, hvordan de lever op til forventningerne.

Når en medarbejder slutter, oplever virksomheden et betydeligt tab. Det skal gennemgå rekrutteringsprocessen igen. Ejere skal annoncere stillingen, kandidatlister og gennemføre interviews, som alle er en meget tidskrævende proces. Hyppig medarbejderomsætning kan ofte undgås ved at formulere et solidt orienteringsprogram, der hjælper nyansatte med at lette deres roller.

Måder at forbedre den nye medarbejderorientering

For at sikre, at en virksomhed får mest muligt ud af sit orienteringsprogram, er der et par punkter, den bør overveje. Til at begynde med skal vejlederen komme med en korrekt oversigt over alle de aspekter, der skal dækkes under orienteringsprocessen. Den første del af et orienteringsprogram skal afsættes til at give information om virksomhedens politikker, kompensation, fordele, rettigheder og medarbejderansvar .

Anden del skal være mere specifikt fokuseret på den nye medarbejders position . Vejlederen skal forklare virksomhedens forventninger til stillingen samt politikker og procedurer vedrørende rollen.

Hver ny rekrutter, uanset rang inden for virksomheden, skal tages gennem et orienteringsprogram. Her er et par retningslinjer for at forbedre orienteringsprocessen:

1. Husk at inkludere introduktioner under orienteringen

Det er afgørende for de nyansatte at føle sig godt tilpas og kende deres kolleger. Introduktioner gør det nemt at oprette forbindelse til dem, de vil arbejde med.

2. Undgå at overbelaste nye ansættelser med enorme mængder information

For at forhindre overbelastning af information bør orienteringsprogrammet strækkes over flere dage. Dette sætter nye medarbejdere i stand til at behandle og bevare oplysningerne bedre.

3. Start altid orienteringsprogrammet med de vigtigste detaljer

Nyansættelser er mere opmærksomme på deres første dag, hvilket gør det til det bedste tidspunkt at dække vigtige emner som virksomhedsprocedurer.

Resumé

Sammenfattende er ny medarbejderorientering et program, der gennemføres af HR-afdelingen for at uddanne og oplyse nye medarbejdere om deres roller og virksomhedspolitikker. Orientering er vigtig, da det hjælper en ny ansættelse til at føle sig værdsat. Det reducerer også medarbejderomsætningen og giver mulighed for at danne meningsfulde relationer.

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste Finance guide til nye medarbejderorientering. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Kontorpolitik Kontorpolitik Kontorpolitik findes i næsten enhver organisation. Det er de aktiviteter, som enkeltpersoner udfører for at forbedre deres status og fremme deres personlige dagsorden - nogle gange på andres bekostning. Disse selvbetjente handlinger er uformelle eller uofficielle og kan være grunden til politik på arbejdspladsen
  • Årsager til at forlade Årsager til at forlade Når du forlader din nuværende stilling og går videre til en ny stilling, vil din nuværende og fremtidige chef sandsynligvis gerne vide årsagerne til, at du forlader dit job. Den nuværende chef er interesseret i at vide årsagen til at opgive dit job, mens den fremtidige chef vil vide årsagerne til at forlade din tidligere ansættelse
  • Start et nyt job Start et nyt job - Guide og tip "Første indtryk sidst." Erklæringen gælder i så mange tilfælde, inklusive din første dag i et nyt job. Du har kun en kort periode til at skabe et varigt indtryk, det øjeblik du træder ind i dit nye arbejdsmiljø. Det er vanskeligt, da det direkte påvirker dit forhold til din chef og kolleger.
  • Vision Statement Vision Statement En vision statement beskriver, hvad en virksomhed ønsker at opnå på lang sigt, generelt i en tidsramme på fem til ti år eller nogle gange endda længere. Det