Aktivistinvestor - Oversigt, typer, fordele og ulemper

En aktivistinvestor er en individuel eller institutionel investor, der søger at erhverve en bestemmende andel i et målselskab ved at vinde pladser i selskabets bestyrelse Bestyrelse En bestyrelse er i det væsentlige et panel af mennesker, der vælges til at repræsentere aktionærerne. Ethvert offentligt selskab er lovligt forpligtet til at installere en bestyrelse; nonprofitorganisationer og mange private virksomheder - selvom det ikke er nødvendigt - opretter også en bestyrelse. . Aktivistinvestorer ønsker at foretage væsentlige ændringer i målfirmaet og låse op for opfattet skjult værdi i målfirmaet.

Aktivist Investor

Aktivistinvestorer søger normalt virksomheder, som de mener viser en strukturel fejl i deres ledelse og ser ud til at tilføre værdi enten ved at påvirke den nuværende ledelses beslutninger eller ved at erstatte dem med ny ledelse.

Typer af aktivistinvestorer

Aktivistinvestorer findes i mange forskellige former, herunder:

1. Individuelle aktivistinvestorer

Aktivistinvestorer, der er enkeltpersoner, er normalt meget velhavende og indflydelsesrige. De kan udnytte deres kapital til at købe et stort antal af en virksomheds aktier for at få nok stemmeret i bestyrelsen. De sigter mod at påvirke den strategiske retning Corporate Strategy Corporate Strategy fokuserer på, hvordan man styrer ressourcer, risiko og afkast på tværs af et firma, i modsætning til at se på konkurrencemæssige fordele i målselskabens forretningsstrategi.

Enkeltpersoner er normalt velkendte inden for finansbranchen og bruger deres indflydelse til at foretage strukturelle ændringer i en virksomheds strategi. For eksempel, hvis en individuel aktivist ikke mener, at ledelsen tildeler kapital korrekt, kan de bruge deres indflydelse på bestyrelsen til at presse på for forskellig kapitalallokering.

Nogle eksempler på kendte aktivistaktionærer er:

  • Bill Ackman - Grundlægger og administrerende direktør (CEO) af Pershing Capital
  • Carl Icahn - Grundlægger af Icahn Enterprises
  • David Einhorn - Grundlægger og præsident for Greenlight Capital
  • Dan Loeb - Grundlægger af Third Point Partners

Fordele ved individuelle aktivistinvestorer

Individuelle aktivistinvestorer kan muligvis tilføre værdi for nuværende aktionærer ved at styre ledelseshandlinger til aktionærernes bedste. De aktivistiske investorer kan give en stemme til fragmenterede aktionærer, der ikke ejer nok aktier til at få indflydelse på ledelsesbeslutninger.

Ulemper ved individuelle aktivistinvestorer

Individuelle aktivistaktionærer deler muligvis ikke de samme interesser eller mål som andre aktionærer og kan derfor ødelægge aktionærværdien. For eksempel kan en aktivistisk aktionær kun foretrække en kortsigtet holdetid. De vil påvirke ledelsen til at træffe beslutninger, der gavner virksomheden på kort sigt til skade for aktionærer med en langsigtet holdetid.

2. Private aktieselskaber

Aktivistinvestorer i form af private equity-virksomheder Top 10 Private Equity Firms Hvem er de top 10 private equity-virksomheder i verden? Vores liste over de ti største største PE-virksomheder sorteret efter den samlede kapital. Almindelige strategier inden for PE inkluderer gearede buyouts (LBO), venturekapital, vækstkapital, nødlidende investeringer og mezzaninkapital. anvender mange forskellige strategier, men tager normalt kontrol over et offentligt selskab med den hensigt at tage det privat. Strukturen i et private equity-selskab inkluderer begrænsede partnere, der ejer et betydeligt beløb af fonden og har begrænset ansvar og en generel partner, der påtager sig ubegrænset ansvar. Private equity-firmaer bruger kapital fra forskellige investorer, der er villige til at investere store mængder kapital i en længere periode.

Private equity-virksomheders investeringer kommer i mange forskellige situationer, herunder:

  1. Leveraged buyouts : Køb af et selskab som helhed med det formål at omstrukturere dets kapitalstruktur for at øge dets værdi og afslutte investeringen ved at videresælge virksomheden eller gennemføre en børsintroduktion (første børsnotering)
  2. Nødlidende investering : søger virksomheder eller forretningsgrene, der er nødlidende (på randen af ​​konkurs)
  3. Venturekapital : Tilvejebringelse af kapital til startups eller iværksættere, eventuelt hjælpe iværksætteren med at vokse deres venture og til gengæld modtage en aktiepost i seed-investeringen

Fordele ved private equity-virksomheder

Private equity-firmaer giver mange virksomheder og nystartede virksomheder adgang til likviditet og kapital i situationer, hvor de måske har adgang til konventionel finansiering. Derudover kan private equity-firmaer levere værdi til nuværende investorer i et selskab, der underpresterer på de offentlige markeder, hvilket giver virksomheden mulighed for at styre væk fra kontrol med det offentlige marked.

Ulemper ved private equity-virksomheder

Private equity-firmaer står over for en vanskeligere tid med at afvikle kapitalandele, da der ikke er noget officielt marked for at finde købere og sælgere. Det kan tage betydelig tid at finde en køber til at sælge en privat virksomhed. Desuden sker prissætning gennem forhandlinger, og derfor er det realiserede afkast underlagt variationer baseret på betingelser, der ikke er bestemt af markedet.

3. Hedgefonde

Aktivistinvestorer i form af hedgefonde kan tage kontrol over et offentligt selskab på en række forskellige måder. Hedgefonde kan tage en individuel aktivists investor tilgang eller fungere som private equity-firmaer. Det bagvedliggende mål med en hedgefond er at generere et afkast for investorer uanset hvad, og fondene er ikke underlagt begrænsninger for de strategier, de kan bruge til at gøre det.

Mange individuelle aktivistinvestorer handler gennem åbning af hedgefonde, og på samme måde som private equity-firmaer er de etableret med investeringer fra flere begrænsede partnere og en generel partner. Investeringerne er illikvide, da de normalt er låst i mindst et år for at give hedgefondforvaltere fleksibilitet.

Fordele ved hedgefonde

Hedgefonde har ikke mandat til, hvordan de genererer alpha Alpha Alpha er et mål for en investerings performance i forhold til et passende benchmarkindeks som S&P 500. En alfa på en (basisværdien er nul) viser, at afkastet på investeringen i en bestemt tidsramme oversteg det samlede markedsgennemsnit med 1%. og kan derfor anvende mange forskellige strategier uden at skulle bekymre sig om at overholde investorer eller en investeringspolitisk erklæring (IPS) Investment Policy Statement (IPS) En investeringspolitisk erklæring (IPS), et dokument udarbejdet mellem en porteføljeforvalter og en klient, skitserer de regler og retningslinjer, som porteføljen har. Det gør det muligt for hedgefonde at være aggressive i, hvordan de målretter mod virksomheder og foretager ændringer.Det giver dem muligheder for at foretage aktivistiske investeringer og øge målaktionærens værdi.

Ulemper ved hedgefonde

Hedgefonde er stort set uregulerede og er derfor tilbøjelige til mange kontroverser. Desuden er hedgefonde dyrere at investere i; de bruges typisk af velhavende investorer. Fondene overprøver typisk også det brede marked og giver meget volatile afkast.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

  • Enkeltpersoner med høj nettoværdi (HNWI) Enkeltperson med høj nettoværdi (HNWI) En person med høj nettoværdi (HNWI) refererer til en person med en nettoværdi på mindst $ 1.000.000 i meget likvide aktiver, såsom kontanter og kontanter
  • Fjendtlig overtagelse Fjendtlig overtagelse En fjendtlig overtagelse i fusioner og overtagelser (M&A) er et andet selskabs (kaldet overtagende) erhvervelse af et målselskab ved at gå direkte til målselskabets aktionærer, enten ved at afgive et tilbud eller gennem en fuldmagtstemme. Forskellen mellem en fjendtlig og en venlig
  • Institutionel investor Institutionel investor En institutionel investor er en juridisk enhed, der akkumulerer midler fra mange investorer (som kan være private investorer eller andre juridiske enheder) til
  • Investering: En nybegynderguide Investering: En begyndervejledning Finansiel guide til investering for begyndere lærer dig det grundlæggende ved at investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskellige strategier og teknikker til handel og om de forskellige finansielle markeder, som du kan investere i.