Kommerciel kreditanalyse - Ovedrview, Sådan fungerer det, 5 C'er

Kommerciel kreditanalyse er vurderingen af ​​en virksomheds evne til at opfylde sine økonomiske forpligtelser. Formålet med analysen er at bestemme risikoniveauet forbundet med en virksomhed. For eksempel, når et selskab udsteder obligationer, kan en investor analysere de reviderede årsregnskaber Reviderede årsregnskaber Offentlige virksomheder er ifølge loven forpligtet til at sikre, at deres regnskaber revideres af en registreret CPA. Formålet med den uafhængige revision er at give sikkerhed for, at ledelsen har aflagt årsregnskab, der er uden væsentlig fejl. Reviderede årsregnskaber hjælper beslutningstagerne i udstederen med at bestemme dens misligholdelsesrisiko. Banker gennemgår også regnskabet for potentielle låntagere for at bestemme deres evne til at foretage rettidig hovedstol og rentebetaling.

Kommerciel kreditanalyse

Efter afslutningen af ​​evalueringen opnås en risikovurdering. Det gøres ved at estimere låntagerens risiko for misligholdelse. Sandsynlighed for misligholdelses sandsynlighed (PD) er sandsynligheden for, at en låntager misligholder tilbagebetaling af lån og bruges til at beregne det forventede tab fra en investering. på et givet tillidsniveau og det tabsbeløb, som långiveren vil lide i tilfælde af misligholdelse. Risikovurderingen bestemmer, om långiveren yder kredit til låntageren, og i så fald det kreditbeløb, der skal gives.

Resumé

  • Kommerciel kreditanalyse refererer til vurderingen af ​​en virksomheds evne til at indfri sine gældsforpligtelser.
  • Kreditanalyse tildeler en virksomhed en risikovurdering baseret på virksomhedens niveau for misligholdelsesrisiko og det estimerede tabsbeløb, som långiveren vil lide i tilfælde af misligholdelse.
  • Långiveren evaluerer virksomheden for at afgøre, om den genererer tilstrækkelige pengestrømme til at imødekomme gældsservicen, dvs. hovedstol og rentebetalinger.

Sådan fungerer kommerciel kreditanalyse

Når kreditanalyser foretages, kan investorer, banker og analytikere bruge en række forskellige værktøjer, såsom forholdsanalyse. De bruges hovedsageligt af eksterne analytikere til at bestemme forskellige aspekter af en virksomhed, såsom dens rentabilitet, likviditet og solvens. , cash flow analyse og trendanalyse for at bestemme en virksomheds standardrisiko. Nogle gange kan kreditanalytikere foretage en gennemgang af den stillede sikkerhed, kredithistorik og ledelsens evne. Analytikerne sigter mod at forudsige sandsynligheden for, at låntager misligholder deres økonomiske forpligtelser og det niveau af tab, som långiveren vil lide i tilfælde af misligholdelse.

Når en bank gennemgår en låneansøgning, vil hovedvægten være de pengestrømme, som låntager genererer. Hovedforholdet, der anvendes til at måle låntagerens tilbagebetalingsevne, er gældsservicedækningsgraden (DSCR) Gældstjenestens dækningsgrad Gældstjenestens dækningsgrad (DSCR) måler et selskabs evne til at bruge sine driftsindtægter til at tilbagebetale alle sine gældsforpligtelser inklusive tilbagebetaling af hovedstol og renter på både kort og langfristet gæld. . DSCR opnås ved at dividere enhedens samlede pengestrømme med gældstjenesten (årlige renter og hovedstolsbetalinger). Gældsdækningsgraden kan udtrykkes som et minimumsprocent, hvorunder långiveren ikke accepterer at forlænge kredit.

En DSCR på mindre end en indikerer, at en virksomheds pengestrøm er negativ, og den genererede pengestrøm er ikke nok til at dække gældsbetalingerne. En DSCR af en betyder, at virksomheden genererer tilstrækkelig indtægt til at dække gældsbetalingerne. En DSCR på 1,5 foretrækkes, og det betyder, at virksomheden genererer tilstrækkelige pengestrømme til at betale alle gældsbetalingerne og en yderligere 50% pengestrøm over det, der kræves for at betjene sin gæld.

De 5 C'er af kommerciel kreditanalyse

Kreditanalysens 5 C'er er en grundlæggende ramme, der styrer långiveren i vurderingen af ​​en låntagers kreditværdighed. De 5 C'er er som følger:

1. Karakter

Karakter er et vigtigt element i kreditanalyse, og det ser på låntagerens ry for at betale gæld. Långiveren er interesseret i at låne ud til folk, der er ansvarlige og skal have tillid til, at de har den rigtige erfaring, uddannelsesbaggrund og brancheviden til at drive virksomheden.

Derudover vurderer långiveren låntagerens karakter ved at se på deres legitimationsoplysninger, omdømme, interaktion med andre mennesker samt kredithistorik. Den gennemgår låntagerens kreditrapport for at vide, hvor meget de har lånt tidligere, og om de har betalt kreditten til tiden. De fleste långivere har en grundlæggende kredit score, som låneansøgere skal opfylde for at kvalificere sig til en bestemt kreditform.

2. Kapacitet

Kapacitet vurderer låntagerens evne til at betjene lånet ved hjælp af de pengestrømme, der genereres af virksomheden. Långiveren ønsker forsikring om, at virksomheden genererer tilstrækkelige pengestrømme til at være i stand til at foretage hoved- og rentebetalinger fuldt ud.

Långiveren vurderer låntagerens kapacitet ved at se på deres pengestrømsopgørelser, kreditresultater samt betalingshistorikken for aktuelle lån og udgifter. Det beregner, hvordan tilbagebetalinger skal ske, tidspunktet for tilbagebetalinger, aktuelle pengestrømme og sandsynligheden for, at låntager foretager vellykkede tilbagebetalinger.

3. Kapital

Kapital er det beløb, som virksomhedsejeren eller ledelsen har investeret i virksomheden. Långivere er villige til at give kredit til låntagere, der har investeret deres egne penge i virksomheden, hvilket tjener som bevis på låntagerens engagement i virksomheden.

Låntagere med et stort kapitalbidrag i virksomheden har lettere ved at få lånegodkendelse, fordi de udgør en lavere risiko for misligholdelse. For eksempel kan en låntager, der har udbetalt et forskud på ca. 20% af husets værdi, for eksempel købe et hus bedre renter og vilkår for pantet.

4. Sikkerhedsstillelse

Sikkerhedsstillelse er den sikkerhed, som låntager stiller som garanti for lånet, og den fungerer som en backup i tilfælde af, at låntager misligholder lånet. Sikkerhedsstillelsen for lånet er oftest det aktiv, som låntager låner penge til at finansiere. For eksempel handler et hjem sikkerhed for realkreditlån, og autolån er sikret af køretøjer. Sikkerheden kan også være lager for virksomheden, fast ejendom, fabriksudstyr og driftskapital.

5. Betingelser

Lånets tilstand henviser til formålet med lånet samt forretningsbetingelserne. Lånets formål kan være at købe fabriksudstyr, finansiere udvikling af fast ejendom eller fungere som driftskapital. Lån med et bestemt formål er lettere at godkende end underskrivelseslån, der kan bruges til ethvert formål.

Långiveren overvejer også tilstanden i det miljø, hvor virksomheden opererer. Betingelserne kan være økonomiens tilstand, branchetendenser, konkurrence osv., Og hvordan disse faktorer kan påvirke låntagerens mulighed for at tilbagebetale lånet.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante finansressourcer nedenfor:

  • Job i kreditanalyse Job i kreditanalytiker Job i kreditanalytiker omfatter en bred vifte af stillinger. Generelt er en kreditanalytiker ansvarlig for at hjælpe en långiver eller anden finansiel institution -
  • Kreditrisikoanalyse Kreditrisikoanalyse Kreditrisikoanalyse kan betragtes som en udvidelse af kreditfordelingsprocessen. Efter at en person eller virksomhed har ansøgt om et lån til en bank eller finansiel institution, analyserer det långivende institut de potentielle fordele og omkostninger forbundet med lånet.
  • Misligholdelsesrate Misligholdelsesrate Misligholdelsesraten refererer til den procentdel af lån, der er forfaldne. Det angiver kvaliteten af ​​et långivende selskabs eller en banks låneportefølje.
  • Låneanalyse Låneanalyse Låneanalyse er en evalueringsmetode, der afgør, om lån ydes på mulige vilkår, og om potentielle låntagere kan og er villige til at tilbagebetale lånet. Den kontrollerer, om den potentielle låntager er støtteberettiget i forhold til kriterierne for udlån.