Amortisationsobligationspræmie - Oversigt, tabel over afskrivninger på obligationer

En amortiserbar obligationspræmie refererer til det overskydende beløb, der er betalt for en obligation over dens pålydende værdi eller pålydende værdi. Parværdi Parværdi er den nominelle eller pålydende værdi af en obligation eller aktie eller kupon som angivet på en obligation eller aktiecertifikat. Det er en statisk værdi, der bestemmes på udstedelsestidspunktet, og i modsætning til markedsværdien svinger den ikke regelmæssigt. . Over tid afskrives præmiebeløbet, indtil obligationen når sin løbetid.

Amortiserbar obligationspremie

Hvad er obligationer?

En obligation er en type investering med fast indkomst, der repræsenterer et lån fra en långiver (investor) til en låntager. Det er en aftale at låne penge fra investoren og betale investoren tilbage på et senere tidspunkt.

En investor accepterer at låne deres penge, fordi en obligation specificerer kompensation i form af renter. Rentebetingelserne på en obligation vil variere, men i det væsentlige vil långiveren kræve renter for at kompensere for mulighedsomkostningerne Mulighedsomkostninger Mulighedsomkostninger er et af nøglebegreberne i studiet af økonomi og er udbredt i forskellige beslutningsprocesser. Mulighedsomkostningerne er værdien af ​​det næstbedste alternativ. ved at yde finansieringen og kreditrisikoen Kreditrisiko Kreditrisiko er risikoen for tab, der kan opstå som følge af, at en part ikke overholder vilkårene og betingelserne i en finansiel kontrakt, primært af låntager.

Obligationspriser

Generelt kommer en obligation med en pålydende værdi på $ 1.000 eller et andet rundt nummer. Det er det beløb, der er lovet at blive tilbagebetalt af låntager. Den faktiske pris, der betales for at købe obligationen, er dog normalt ikke $ 1.000. Baseret på markedsforhold kan prisen være mindre end eller større end $ 1.000.

Obligationspriser er repræsenteret som en procentdel af pålydende værdi. Så en obligationshandel på 100 ville være prissat til $ 1.000. En obligationshandel for mindre end 100 vil være prissat til mindre end $ 1.000; det betragtes som en rabat. En obligationshandel for mere end 100 vil være prissat til mere end $ 1.000; det betragtes som en præmie.

Obligationer leveres med en tilknyttet kuponrente, der angiver mængden af ​​kontant betaling i form af rentebetalinger til investorer. Kuponrenten er en vigtig faktor ved prisfastsættelsen af ​​obligationen.

Obligationspriserne er omvendt relateret til markedsrenten. Hvis markedsrenterne stiger, falder obligationspriserne. Hvis markedsrenterne falder, stiger obligationspriserne. Det skyldes, at de angivne kuponsatser er faste og ikke svinger.

Når markedsrenterne stiger for en given obligation, er den faste kuponrente lavere i forhold til andre obligationer på markedet. Det gør obligationen mere attraktiv, og det er derfor, obligationen prissættes til en rabat.

Når markedsrenterne falder for en given obligation, er den faste kuponrente højere i forhold til andre obligationer på markedet. Det gør obligationen mere attraktiv, og det er derfor, obligationen prissættes til en præmie.

Obligationspræmier

Som nævnt tidligere, hvis en markedsrente falder, vil en given obligation med en fast kuponrente virke mere attraktiv, og det vil resultere i, at obligationshandlen sker med en præmie. Så hvis en obligation har en pålydende værdi på $ 1.000 og handler til $ 1.080, tilbyder den en præmie på $ 80.

Amortisationsobligationspræmie - Konstant afkastmetode

Da obligationen når løbetid, afskrives præmien over tid og når til sidst $ 0 på den nøjagtige løbetid.

Afskrivning af obligationen

En metode til afskrivning af en obligationspræmie er med metoden med konstant afkast. Metoden med konstant afkast afskriver obligationspræmien ved at gange købsprisen med afkastet til løbetid ved udstedelsen og derefter trække kuponrenten.

For at beregne præmieafskrivningen skal du bestemme en obligationsrente (YTM). Udbyttet til løbetid er diskonteringssatsen, der svarer til nutidsværdien af ​​alle kuponer og hovedbetalinger, der skal foretages på obligationen, til dens oprindelige købspris.

Eksempel

Overvej for eksempel, at en investor køber en obligation for $ 1.050. Obligationen kommer med fem år indtil løbetid og en pålydende værdi på $ 1.000. Det tilbyder en kuponrente på 5%, der betales halvårligt og med et udbytte til løbetid på 3,89%

Da kuponrenten betales halvårligt, betyder det, at der udbetales en kupon på $ 25 ($ 1.000 x 5/2) hver sjette måned. Udbyttet til modenhed er også angivet i årlige termer, så halvårligt er udbyttet til løbetid 1,945% (3,89% / 2).

Tilslutning til formel med konstant udbytte metode får vi:

($ 1.050 x 1.945%) - $ 25 = - $ 4.58

Obligationen afskrives med $ 9,25 i den første periode på seks måneder. Obligationens værdi er nu på $ 1.045,52 ($ 1.050 - $ 4,58).

Hvis du fortsætter det i de resterende ni perioder, værdiansættes obligationen til sidst nøjagtigt til $ 1.000. Det vises i amortiseringstabellen nedenfor:

Amortiserbar obligationspræmie - amortiseringstabel

Flere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Obligationsprissætning Obligationsprissætning Obligationsprissætning er videnskaben om beregning af en obligations udstedelseskurs baseret på kupon, pålydende værdi, afkast og løbetid. Obligationsprissætning tillader investorer
  • Debitor kontra kreditor Debitor kontra kreditor Hovedforskellen mellem en debitor kontra kreditor er, at begge begreber angiver to modparter i et udlånsarrangement. Sondringen resulterer også i en
  • Diskonteringssats Diskonteringssats I corporate finance er en diskonteringssats det afkast, der bruges til at diskontere fremtidige pengestrømme tilbage til deres nuværende værdi. Denne sats er ofte et selskabs vægtede gennemsnitlige kapitalomkostninger (WACC), afkastkrav eller den forhindringsrate, som investorer forventer at tjene i forhold til investeringsrisikoen.
  • Ordliste med fast indkomst Fast ordliste Denne ordliste med fast indkomst dækker de vigtigste obligationsudtryk og definitioner, der kræves for finansielle analytikere. Disse vilkår er dækket detaljeret i Finance's Fixed Income Fundamentals Course. Konstant evighed, korrelation, kuponrente, kovarians, kreditspænd