AIDA-model - forstå trinnene i AIDA-modelhierarkiet

AIDA-modellen, der står for A ttention, I nterest, D esire og Actionsmodel, er en reklameffektmodel, der identificerer de faser, som en person gennemgår under processen med at købe et produkt Omkostninger for solgte varer (COGS) Omkostninger for solgte varer (COGS) måler de "direkte omkostninger", der påløber i produktionen af ​​enhver varer eller tjenester. Det inkluderer materielle omkostninger, direkte arbejdsomkostninger og direkte fabriksomkostninger og er direkte proportional med omsætningen. Når indtægterne stiger, kræves der flere ressourcer til at producere varerne eller tjenesten. COGS er ofte eller service Jobbestillingsomkostningsvejledning Jobbestillingsomkostning bruges til at fordele omkostninger baseret på en bestemt jobordre. Denne vejledning giver formlen til opgørelse af jobordre og hvordan man beregner den. Som et eksempel bruger advokatfirmaer eller regnskabsfirmaer jobordreomkostninger, fordi hver klient er forskellig og unik. Procesomkostninger kan derimod bruges.AIDA-modellen bruges almindeligvis i digital markedsføring, salgsstrategier Knocking on Doors Knocking on Doors er en leadgenerationsstrategi, der anvendes af bankrådgivere til at sikre forretningsmuligheder. og PR-kampagner.

AIDA Model i Marketing (Diagram)

AIDA-modelhierarkiet

Trinene involveret i en AIDA-model er:

 • Opmærksomhed : Det første skridt i markedsføring eller reklame er at overveje, hvordan man tiltrækker forbrugernes opmærksomhed.
 • Interesse: Når først forbrugeren er klar over, at produktet eller tjenesten eksisterer, skal virksomheden arbejde på at øge den potentielle kundes interesseniveau.

For eksempel øger Disney interessen for kommende ture ved at annoncere stjerner, der optræder på ture.

 • Ønske: Efter at forbrugeren er interesseret i produktet eller tjenesten, er målet at få forbrugerne til at ønske det og flytte deres tankegang fra "Jeg kan lide det" til "Jeg vil have det."

For eksempel, hvis Disney-stjernerne til den kommende turné kommunikerer til målgruppen om, hvor fantastisk showet bliver, er det mere sandsynligt, at publikum vil gå.

 • Handling: Det ultimative mål er at få modtageren af ​​marketingkampagnen til at igangsætte handling og købe produktet eller tjenesten.

Derfor siger AIDA-modellen, at bevidsthed fører til interesse , som fører til ønske og endelig handling .

Lad os overveje måder at bruge AIDA-modellen på ved at se på hver del af hierarkiet.

Første trin: opmærksomhed

Ofte overses opmærksomhedsdelen af ​​mange marketingfolk. Det antages, at produktet eller tjenesten allerede fik forbrugernes opmærksomhed - hvilket måske eller måske ikke er tilfældet. Under alle omstændigheder skal du ikke bare antage, at alle allerede er opmærksomme på dit produkt. En af de bedste tilgange til at tiltrække forbrugernes opmærksomhed er det, der kaldes "kreativ forstyrrelse" - at bryde eksisterende adfærdsmønstre gennem et meget kreativt budskab. Dette kan gøres på flere måder:

 • Placering af reklamer i uventede situationer eller placeringer. Dette kaldes ofte guerilla marketing.
 • Skaber chok i reklamer gennem provokerende billeder.
 • En intenst målrettet besked. Dette kaldes også personalisering.

I det væsentlige er målet at gøre forbrugerne opmærksomme på, at der findes et produkt eller en tjeneste.

Andet trin: Interesse

At skabe interesse er generelt den sværeste del. For eksempel, hvis produktet eller tjenesten ikke i sig selv er interessant, kan det være meget vanskeligt at opnå. Sørg for, at reklameinformation er brudt op og let at læse med interessante underoverskrifter og illustrationer. Fokuser på, hvad der er mest relevant for dit målmarked i forhold til dit produkt eller din tjeneste, og kun at formidle det vigtigste budskab, du vil kommunikere til forbrugerne.

Et godt eksempel på dette er Wendys "Hvor er oksekødet?" en annoncekampagne, der fokuserede på det faktum, at Wendys hamburgere indeholdt mere oksekød end deres konkurrenters hamburgere.

Tredje trin: Begær

Andet og tredje trin i AIDA-modellen går sammen. Da du forhåbentlig opbygger interesse for et produkt eller en tjeneste, er det vigtigt, at du hjælper kunderne med at forstå, hvorfor de "har brug for" dette produkt eller denne service. Tænk på, hvordan indholdet i infomercials præsenteres - de sigter mod at give interessant information om produktet sammen med fordelene ved at købe det - fordele, der ideelt set får forbrugerne til at ønske produktet mere og mere. Infomercials gør dette ekstremt godt ved at vise, at produktet bruges i flere kreative situationer. Formidle publikum værdien af ​​produktet eller tjenesten, og hvorfor de har brug for det i deres liv.

Fjerde trin: Handling

Det sidste trin i AIDA-modellen får din forbruger til at indlede handling. Annoncen skal slutte med en opfordring til handling - en erklæring, der er designet til at få et øjeblikkeligt svar fra forbrugeren. For eksempel bruger Netflix overbevisende tekst til at overbevise forbrugeren om at prøve deres gratis prøveperiode. Netflix kommunikerer hvor praktisk deres produkt er og fremhæver dets værdi og opfordrer derefter forbrugerne til at tilmelde sig en gratis prøveperiode.

God reklame bør fremkalde en presserende følelse, der motiverer forbrugerne til at handle LIGE NU. En almindeligt anvendt metode til at nå dette mål er at tilbyde tidsbegrænsede tilbud (såsom gratis forsendelse).

Nye udviklinger i AIDA-modellen

Mange kritiserer AIDA-modellen for at være for forenklet. For eksempel tager AIDA-modellen ikke hensyn til forskellige mulige salgssteder. Marketing vil være meget anderledes for en kunde, der besøger en onlinebutik, end for en kunde, der ønsker at købe en ny bil hos en forhandler. Derfor er der mange variationer af AIDA-modellen som:

 • AIDCAS-model (handling, interesse, ønske, tillid, handling, tilfredshed)
 • REAN (Reach, Engage, Activate and Nurture) -modellen
 • NAITDASE (behov, opmærksomhed og interesse; tillid, design og handling; tilfredshed og evaluering) model

Flere ressourcer

Finance er en global leverandør af finansanalytikeruddannelse og karriereudvikling for finansielle fagfolk. For at lære mere og fremme din karriere, udforsk de yderligere relevante finansressourcer nedenfor.

 • Markedspositionering Markedspositionering Markedspositionering henviser til evnen til at påvirke forbrugernes opfattelse af et brand eller produkt i forhold til konkurrenter. Målet med markedet
 • Mulighedsomkostninger Mulighedsomkostninger Mulighedsomkostninger er et af nøglebegreberne i studiet af økonomi og er udbredt i forskellige beslutningsprocesser. Mulighedsomkostningerne er værdien af ​​det næstbedste alternativ.
 • Omfangsøkonomier Omfangsøkonomier Omfangsøkonomier er et økonomisk begreb, der refererer til faldet i de samlede produktionsomkostninger, når en række produkter produceres sammen snarere end hver for sig.
 • Indgangsbarrierer Adgangsbarrierer Adgangsbarrierer er de hindringer eller hindringer, der gør det vanskeligt for nye virksomheder at komme ind på et givet marked. Disse kan omfatte teknologiske udfordringer, statslige regler, patenter, opstartsomkostninger eller krav til uddannelse og licensering.