Nettogæld pr. Indbygger - Oversigt, formel, pr. Indbygger

Nettogæld pr. Indbygger er en foranstaltning, der fortæller, hvor meget gæld pr. Borger der ejes af et lands regering. Det er den samlede gældsforpligtelse udstedt eller brugt af regeringen divideret med den samlede befolkning.

Nettogæld pr. Indbygger

Hvis nettogælden pr. Indbygger er lavere, er risikoen for misligholdelse lavere, og obligationskvaliteten er højere. Nettoindkomsten pr. Indbygger angiver også, om regeringen er over- eller under-gearet. Regeringen kan være statsborger, stat eller kommune.

Resumé

  • Nettogæld pr. Indbygger er den samlede gæld, som en regering har pr. Indbygger i landet.
  • Nettogæld pr. Indbygger er ikke en faktisk økonomisk indikator Økonomiske indikatorer En økonomisk indikator er en måling, der bruges til at vurdere, måle og evaluere makroøkonomiens generelle helbredstilstand. Økonomiske indikatorer. I stedet bruges værdierne normalt til at afgive politiske udsagn om finanspolitikker.
  • Det kan også bruges som et middel til at estimere en stats låntagningsgrænser.

Nettogæld pr. Indbygger og gældsbyrde

Kapitalforbedringsbehovet kan identificeres retfærdigt af nationale regeringer med politisk støtte. Gældsforpligtelserne lægger en byrde på landets skatteydere; dermed kan den juridiske kapacitet for låntagning estimeres ved at sammenligne de udestående gældsniveauer med den nuværende demografiske demografi. Demografi henviser til de socioøkonomiske egenskaber hos en befolkning, som virksomheder bruger til at identificere kundernes produktpræferencer og købsadfærd. Med deres målmarkeds egenskaber kan virksomheder oprette en profil for deres kundebase. og økonomiske data. Derfor kan gældskapacitetsforholdene, såsom nettogæld pr. Indbygger, ofte betragtes som et alternativ til den juridiske kapacitet til at optage lån til at estimere lånegrænserne.

Anvendelsen af ​​nettogæld pr. Indbygger som et mål for gældsbyrden kan retfærdiggøres ved, at kapitalkravene ofte stiger med stigningen i befolkningen. Hvis langfristet gæld vokser i forhold til stigningen i efterspørgslen hos den voksende befolkning, er der ingen signifikant ændring i nettogælden pr. Indbygger.

Men hvis stigningen i langfristet gæld er højere end befolkningens vækstrate, kan niveauet af gæld stige over borgernes betalingsevne, forudsat at skattebyrden fordeles jævnt mellem borgerne.

Formel for nettogæld pr. Indbygger

Formlen nettogæld pr. Indbygger er:

Nettogæld pr. Indbygger = (kortfristet gæld + langfristet gæld - kontanter - kontantekvivalenter) / befolkning

Antag for eksempel, at en regering har 200 mia. $ I langfristet gæld, 85 mia. $ I kortfristet gæld, 20 mia. $ I kontanter og en befolkning på 200 millioner. Landets nettogæld pr. Indbygger vil være:

Nettogæld pr. Indbygger = ($ 200 milliarder + $ 85 milliarder - $ 20 milliarder) / 200 millioner = $ 1.325

Det indebærer, at hvis regeringen skal betale al statsgæld i dag, skylder hver skatteyder 1.325 $ til regeringen, forudsat at enhver borger bliver ansvarlig for den udestående gæld.

I praksis er enhver borger imidlertid ikke ansvarlig for et lands udestående gæld. Derfor er nettogæld pr. Indbygger en indikator, der bruges til at måle kreditværdigheden Kreditværdighed Kreditværdighed, kort sagt, er hvor "værdig" eller fortjenende en er kredit. Hvis en långiver er overbevist om, at låntager vil opfylde sin gældsforpligtelse rettidigt, betragtes låntager som kreditværdig. af lokale udstedere, der spænder fra kommune til et land, snarere end borgernes tilbagebetalingsevne.

Nettogæld pr. Indbygger efter land

Med en befolkning på 126.529.100 er Japans nettogæld pr. Indbygger den højeste i verden til $ 93.164,34, efterfulgt af Singapore til $ 73.421,49. Som rapporteret i 2019 var nettogælden for Japan $ 11.788 billioner. Japans regering ydede finansiel bistand til lokale forsikringsselskaber og banker efter sammenbruddet på det japanske aktiemarked.

Virksomhederne fik kreditter med lav rente af den japanske regering, som også forbrugte eller overførte skatterne for at styrke den urolige økonomi. De trufne handlinger fik imidlertid Japans gældsniveau til at stige.

De Forenede Staters gældsniveau, som rapporteret i 2019, var 21.465 billioner dollars, hvor landets statsgældsniveau steg kraftigt i årene efter Den store depression Den store depression Den store depression var en verdensomspændende økonomisk depression, der fandt sted fra slutningen af ​​1920'erne gennem 1930'erne. I årtier fortsatte debatter om, hvad der forårsagede den økonomiske katastrofe, og økonomer forbliver splittede over en række forskellige skoleskoler. . Selvom De Forenede Stater får en for lav rente på statsskuldregninger, brugte de omkring 380 milliarder dollars til at dække tilbagebetaling af gælden, hvilket er mere end Canadas føderale budget.

Det indebærer, at USA kan køre den canadiske regering med det beløb, de bruger til at tilbagebetale sin gæld. Det forventes, at den amerikanske regerings rentebetalinger inden 2023 vil være endnu større end dens forsvarsbudget.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

  • Gæld i forhold til BNP Gæld i forhold til BNP Gæld i forhold til BNP, der almindeligvis anvendes i økonomi, er forholdet mellem et lands gæld og dets bruttonationalprodukt (BNP). Udtrykt som en procentdel bruges forholdet til at måle et lands evne til at tilbagebetale sin gæld.
  • Regeringsudgifter Regeringsudgifter Regeringsudgifter henviser til penge, som den offentlige sektor bruger på erhvervelse af varer og levering af tjenester såsom uddannelse, sundhedspleje, social beskyttelse og forsvar.
  • Sådan beregnes dækningsgrad for gældsservice Sådan beregnes dækningsgrad for gældsservice Denne vejledning beskriver, hvordan du beregner dækningsgraden for gældsservice. For det første vil vi gennemgå en kort beskrivelse af gældsafdækningsforholdet, hvorfor det er vigtigt, og derefter gå trin for trin til flere eksempler på beregninger af gældsafdækningsforhold.
  • Finanspolitik Finanspolitik Finanspolitik henviser til regeringens budgetpolitik, som indebærer, at regeringen manipulerer sit udgiftsniveau og skattesatser i økonomien. Regeringen bruger disse to værktøjer til at overvåge og påvirke økonomien. Det er søsterstrategien til pengepolitikken.