Bull vs Bear - Oversigt, markedsfaser og faktorer

Udtrykket "tyr mod bjørn" betegner de efterfølgende tendenser på aktiemarkederne - uanset om de sætter pris på eller svækkes i værdi - og hvad er investorernes udsigter til markedet generelt.

Bull vs Bear

Et tyremarked indikerer en vedvarende prisstigning, mens et bjørnemarked angiver vedvarende perioder med nedadgående aktiekurser - typisk 20% eller mere.

En af de mest populære historier om bjørne og tyre kommer fra den måde, hvorpå de to dyr angriber deres bytte. Når en tyr angriber noget, vil den skyde hornene op i luften, mens en bjørn ofte angriber når den er i frygt og vil stryge nedad.

Således, hvis tendensen er opad, betragtes det som et tyremarked, og hvis tendensen er nede, er det et bjørnemarked.

Resumé

  • Udtrykket "tyr mod bjørn" betegner de efterfølgende tendenser på aktiemarkederne - uanset om de sætter pris på eller svækkes i værdi - og hvad er investorernes udsigter til markedet generelt.
  • Bullmarkeder falder generelt sammen med perioder med robust økonomisk vækst; investortilliden er stigende, beskæftigelsesniveauerne generelt høje, og den økonomiske produktion er stærk.
  • I den bearish fase begynder virksomhederne at afskedige arbejdere, hvilket fører til en stigning i arbejdsløsheden og dermed en økonomisk afmatning.

Markedsfaser

Tyr- og bjørnemarkeder falder ofte sammen med den økonomiske cyklus Økonomisk cyklus Den økonomiske cyklus er den svingende tilstand i en økonomi fra perioder med økonomisk ekspansion og sammentrækning. Det måles normalt med brutto, der består af fire faser: ekspansion, top, sammentrækning og trug.

Et tyremarked begynder, når investorer føler, at priserne starter, og derefter fortsætter med at stige; de har tendens til at købe og holde aktier i håb om, at de har ret. Investorernes tro på aktiekurser påvirker selve kurserne i en selvopfyldende profeti - hvor investorer skaber markedsforhold.

Når bjørnemarkedet begynder, kollapser investorernes tillid, og de mener, at priserne fortsat vil falde og fortsætter med en nedadgående spiral. Bear-markeder har tendens til at være mere kortvarige end tyremarkeder.

Hvorvidt et marked er bullish eller bearish afhænger ikke kun af markedets knæ-reaktion på en bestemt begivenhed, men hvordan det fungerer på lang sigt. Med andre ord repræsenterer små bevægelser kun en kortvarig tendens eller en markedskorrektion, og det er en længere periode, der rent faktisk vil bestemme markedets art.

Bullmarkeder falder generelt sammen med perioder med robust økonomisk vækst; investortilliden er stigende, beskæftigelsesniveauerne generelt høje, og den økonomiske produktion er stærk.

I den bearish fase begynder virksomheder at afskedige arbejdere, hvilket fører til en stigning i ledigheden og følgelig en økonomisk afmatning Økonomisk depression En økonomisk depression er en begivenhed, hvor en økonomi er i en finansiel uro, ofte resultatet af en periode med negativ aktivitet baseret på landets bruttonationalprodukt (BNP). Det er meget værre end en recession, hvor BNP falder betydeligt og varer normalt i mange år. .

Det eksplosive tyrløb i USA begyndte i slutningen af ​​stagflations-æraen i 1982 og afsluttedes i løbet af dot-com-busten i 2000.

Under det sekulære tyremarked samlede S&P 500 391%, og Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), også almindeligvis omtalt som "Dow Jones" eller simpelthen " Dow ", er et af de mest populære og bredt anerkendte aktiemarkedsindeks - et udtryk, der betegner et tyremarked, der varer i mange år - var i gennemsnit 16,8% årligt. Det blev efterfulgt af et langvarigt bjørnemarked. Fra 2000 til 2009 var markedet kæmpede og leverede et gennemsnitligt årligt afkast på -6,2%.

Hvad skaber en markedstyr eller bjørn?

Flere aspekter, såsom udbud og efterspørgsel, ændringer i økonomiske aktiviteter og investorers psykologi påvirker markedet - hvad enten det bliver tyr eller bjørn.

1. Udbud og efterspørgsel

Bull og bear markeder er delvist et resultat af udbud og efterspørgsel efter værdipapirer. Tyremarkedet er præget af stærk efterspørgsel og svagt udbud af værdipapirer.

Mange investorer ønsker at købe værdipapirer, mens få er villige til at sælge. Som et resultat stiger aktiekurserne. Tværtimod er efterspørgslen på et bjørnemarked betydeligt lavere end udbuddet, da flere mennesker ønsker at sælge end købe. Som et resultat falder aktiekurserne.

Den ideelle ting for en investor at gøre under tyremarkedet er at købe aktier tidligt i tendensen, se dem stige i værdi og sælge dem, når de når deres højdepunkt.

På et bjørnemarked, når sandsynligheden for tab er større, og der ikke synes at være nogen ende i sikte, kan investorer drage fordel af short-selling, købe inverse ETF'er eller put-optioner Put Option A put option er en optionskontrakt, der giver køberen ret til, men ikke forpligtelse, til at sælge den underliggende værdipapir til en bestemt pris (også kendt som indløsningspris) før eller på en forudbestemt udløbsdato. Det er en af ​​de to hovedtyper af optioner, den anden type er en call option. , eller henvende sig til sikrere investeringer, såsom værdipapirer med fast indkomst.

2. Ændringer i økonomiske aktiviteter

En anden faktor, der bestemmer, om markedet er tyr eller bjørn, er, hvordan økonomien ændrer sig fra tid til anden. På et tyremarked stiger virksomhedernes indtjening, og økonomien vokser, da forbrugerne har tendens til at bruge mere på grund af velstandseffekten. Handels- og børsintroduktionsaktivitet øges også under tyrkørsel.

Tværtimod, på et bjørnemarked har forbrugerne en tendens til at sætte strengere prioriteter og reducere deres udgifter, hvilket fører til lavere salg og et fald i forretningens fortjeneste. Dette påvirker igen den måde, markedsværdier på lager og fører til en negativ indvirkning på BNP.

3. Investorers psykologi

Investorernes psykologi og aktiemarkedets præstationer er også indbyrdes afhængige. På et tyremarked øger stigningen i aktiemarkedspriserne investorernes tillid, hvilket får investorer til at sætte deres penge på markedet i håb om at få overskud.

I en bearish fase er stemningen imidlertid negativ, og investorer begynder at flytte deres penge ud af aktier og til fastforrentede værdipapirer og venter på et positivt træk på aktiemarkedet.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Bullish and Bearish Bullish and Bearish Professionals inden for virksomhedsfinansiering refererer regelmæssigt til markeder som værende bullish og bearish baseret på positive eller negative prisbevægelser. Et bjørnemarked anses typisk for at eksistere, når der har været et prisfald på 20% eller mere fra toppen, og et tyremarked anses for at være et 20% opsving fra en markedsbund.
  • Aktieoption Aktieoption En aktieoption er en kontrakt mellem to parter, der giver køberen ret til at købe eller sælge underliggende aktier til en forudbestemt pris og inden for en bestemt tidsperiode. En sælger af aktieoptionen kaldes en optionskribent, hvor sælgeren betales en præmie fra kontrakten købt af aktieoptionskøberen.
  • Markedsindikator Markedsindikator Markedsindikator er et kvantitativt værktøj, der bruges af erhvervsdrivende til at fortolke finansielle data for at forudsige aktiemarkedets bevægelser.
  • Stagflation Stagflation Stagflation er en økonomisk begivenhed, hvor inflationen er høj, den økonomiske vækst sænkes, og arbejdsløsheden forbliver støt høj. Denne ugunstige kombination frygtes og kan være et dilemma for regeringer, da de fleste tiltag, der har til formål at sænke inflationen, kan øge arbejdsløsheden