Uventet indtjening - Oversigt, SUE-formel, vigtighed

"Uventet indtjening" er det udtryk, der bruges i regnskabet til at adressere forskellen mellem en virksomheds faktiske indtjening i en periode og den indtjening, de forventedes at generere. Det kaldes også undertiden en “indtjeningsoverraskelse”.

Uventet indtjening

Det "uventede" aspekt kan enten være positivt - hvilket betyder, at virksomheden genererede mere indtjening end forventet - eller negativt - hvilket betyder, at virksomheden tjente mindre, end de forventedes at tjene.

Standardiseret uventet indtjening (SUE)

En af de mest almindelige metoder til at bestemme uventet indtjening er en matematisk formel kendt som “standardiseret uventet indtjening” eller SUE. "Overraskelse" indtjening kan ofte være nyttigt, når man udvikler strategier til handel. For at afgøre, om en sådan strategi kan være effektiv, skal forholdet mellem præstationen for en virksomheds aktie og dens uventede indtjening imidlertid undersøges. Dette gøres gennem SUE-beregningen. SUE-formlen er angivet nedenfor:

SUE Formula

Hvor:

  • EPS (Q1) - indtjening pr. Aktie Indtjening pr. Aktie (EPS) Indtjening pr. Aktie (EPS) er en nøglemåling, der bruges til at bestemme den fælles aktionærs andel af virksomhedens fortjeneste. EPS måler hver fælles akties resultat rapporteret for et givet kvartal
  • fEPS (Q1) - den forventede eller forventede indtjening pr. aktie for et selskab i samme kvartal
  • SD (Q1) - standardafvigelsen for den estimerede indtjening for det specificerede kvartal

SUE-formlen gør det muligt for en erhvervsdrivende eller analytiker at få en forståelse af, hvor den aktuelle prisfastsættelse på en aktie falder, om den er inden for en enkelt standardafvigelse Standardafvigelse Fra et statistisk synspunkt er standardafvigelsen for et datasæt et mål for størrelsen af afvigelser mellem værdierne for observationer indeholdt i den forventede pris eller ej.

(Forventet indtjening pr. Aktie bestemmes af analytikere ved hjælp af matematiske prognosemetoder og økonomisk modellering for at udtrykke - baseret på historiske data - hvad virksomheden med rimelighed skal forventes at tjene i en given periode.)

Betydningen af ​​uventet indtjening

Uventet indtjening er en vigtig komponent i regnskabs- / finansbranchen på grund af deres potentielle betydning for investorer. Det “overraskende” aspekt af indtjeningen betyder, at prisen på en aktie kan stige eller falde dramatisk i løbet af en enkelt dag.

Prognoser for pris / indtjening kan være vanskelig, hvilket betyder, at uventet indtjening kan være resultatet af unøjagtige analytikere. Men når uventet indtjening - positiv eller negativ - er det direkte resultat af virksomhedens handlinger, kan de give vigtig indsigt til investorer om den fremtidige bane for selskabets aktier.

Hvad forventes indtjening?

Forventet indtjening er, som navnet antyder, den indtjening, som et selskab forventes at generere. Tallet bestemmes af markedsanalytikere, der studerer virksomhedens historiske indtjening. De overvejer også tilstanden på det samlede marked, og hvordan det har været og reagerer i øjeblikket på virksomheden.

Finansanalytikere laver matematiske og økonomiske modeller Typer af finansielle modeller De mest almindelige typer finansielle modeller inkluderer: 3-opgørelsesmodel, DCF-model, M & A-model, LBO-model, budgetmodel. Oplev de top 10 typer af en virksomheds indtjening fra andre regnskabsperioder. De bruger modellerne til at forudsige, hvad virksomheden med rimelighed kan forvente at generere i indtjening i den kommende regnskabsperiode. Naturligvis gør analytikere deres bedste for at undgå rapporter om "uventet indtjening".

Relaterede målinger

Tak fordi du læste Finance's forklaring på uventet indtjening. Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Indtjeningsvejledning Indtægtsvejledning En indtjeningsvejledning er den information, der gives af ledelsen i et børsnoteret selskab om dets forventede fremtidige resultater, herunder skøn
  • Financial Accounting Theory Financial Accounting Theory Financial Accounting Theory forklarer "hvorfor" bag regnskab - årsagerne til, at transaktioner rapporteres på bestemte måder. Denne guide hjælper dig med at forstå de vigtigste principper bag Financial Accounting Theory
  • Kvalitative egenskaber ved regnskabsoplysninger Kvalitative egenskaber ved regnskabsoplysninger Efterspørgslen efter regnskabsoplysninger fra investorer, långivere, kreditorer osv. Skaber grundlæggende kvalitative egenskaber, der er ønskelige i regnskabsoplysninger. Der er seks kvalitative egenskaber ved regnskabsoplysninger. To af de seks kvalitative egenskaber er grundlæggende (skal-have)
  • Typer af SEC-arkiveringer Typer af SEC-arkiveringer US SEC gør det obligatorisk for børsnoterede virksomheder at indsende forskellige typer SEC-arkiveringer, formularer inkluderer 10-K, 10-Q, S-1, S-4, se eksempler. Hvis du er en seriøs investor- eller finansprofessional, vil det at vide og være i stand til at fortolke de forskellige typer SEC-arkivering hjælpe dig med at træffe informerede investeringsbeslutninger.