Balanceaktiver - Omfattende vejledning til finansielle analytikere

Balance Balance Balancen er en af ​​de tre grundlæggende årsregnskaber. Disse udsagn er nøglen til både økonomisk modellering og regnskab. Balancen viser virksomhedens samlede aktiver, og hvordan disse aktiver finansieres gennem enten gæld eller egenkapital. Aktiver = Forpligtelser + Kapitalaktiver er angivet som konti eller poster, der er ordnet efter likviditet. Likviditet er den lethed, hvormed et firma kan konvertere et aktiv til kontanter. Det mest likvide aktiv er kontanter (den første post på balancen) efterfulgt af kortfristede indskud og tilgodehavender. De mest illikvide (ikke let konverterede til kontante) aktiver er angivet længere nede på balancen. Dette er aktiver såsom jord og bygninger - ofte omtalt som materielle anlæg og udstyr (PP&E). På en balanceaktiver er angivet som enten omsætningsaktiver Omsætningsaktiver Omsætningsaktiver er alle aktiver, der med rimelighed kan konverteres til kontanter inden for et år. De bruges ofte til at måle en virksomheds likviditet. (afvikles kontant på mindre end 12 måneder) eller langfristede aktiver Typer af aktiver Almindelige typer aktiver inkluderer kortfristede, langfristede, fysiske, immaterielle, driftsmæssige og ikke-operationelle. Korrekt identifikation og (afregnes kontant i mere end 12 måneder).Korrekt identifikation og (afregnes kontant i mere end 12 måneder).Korrekt identifikation og (afregnes kontant i mere end 12 måneder).

Eksempel på balanceaktiverKilde: amazon.com

# 1 Omsætningsaktiver

Aktuelle balanceaktiver forventes at give fordele på kort sigt, normalt inden for 12 måneder. Kontanter, tilgodehavender, forudbetalte omkostninger og beholdning er eksempler på aktuelle balanceaktiver.

Likvider

Likvide beholdninger Likvide beholdninger Likvide beholdninger er de mest likvide af alle aktiver på balancen. Kontantekvivalenter inkluderer pengemarkedsværdipapirer, bankmænd accepterer kontanter, der holdes som bankindskud, kortfristede investeringer og andre let kontante konvertible aktiver.

Tilgodehavender

Tilgodehavende tilgodehavender Tilgodehavende tilgodehavender (AR) repræsenterer en virksomheds kreditsalg, som endnu ikke fuldt ud betales af dens kunder, et aktuelt aktiv på balancen. Virksomheder tillader deres kunder at betale i en rimelig, længere periode, forudsat at vilkårene er aftalt. er kontante beløb, som et selskab skylder som sælger af varer eller tjenester. For eksempel kan et papirfirma sælge $ 100 papir til en køber på kredit. Disse $ 100 går til tilgodehavender hos papirfirmaet. Et problem med tilgodehavender opstår, når der er tvivl om, at en gæld vil blive betalt. Revisorer skal muligvis nedskrive værdien af ​​tilgodehavender, og i nogle tilfælde kan de endda afskrive et tilgodehavende beløb fuldstændigt.

Beholdning

Inventory Inventory Inventory er en aktuel aktivkonto, der findes på balancen, der består af alle råvarer, igangværende arbejde og færdigvarer, som en virksomhed har akkumuleret. Det anses ofte for at være det mest illikvide af alle omsætningsaktiver - det er således ekskluderet fra tælleren i beregningen af ​​hurtig ratio. er en færdigvare, en virksomhed ejer, der er klar til brug / salg.

Koste

Beholdning på en virksomheds balance inkluderer alle omkostninger til køb, konvertering og andre omkostninger, der er afholdt for at bringe lager til dets placering. Det inkluderer lønningerne til produktionsmedarbejdere og generalomkostninger såsom forsyningsselskaber eller ejendomsudlejning.

Tilgodehavender kan kræve nedskrivninger. På samme måde kan beholdningen ”gå dårligt” fra fysisk skade, forringelse eller forældelse. Den regnskabsmæssige behandling er den samme - balanceaktivet falder med en tilsvarende udgift i resultatopgørelsen.

FIFO, LIFO eller vægtet gennemsnit?

Forskellige organisationer bruger forskellige metoder til at redegøre for strømmen af ​​beholdningen. Salgsomkostninger i resultatopgørelsen er virksomhedens omkostninger ved de solgte varer i en given periode. En organisation skal overholde ét system ensartet. Følgende eksempel viser tre mulige behandlinger:

Eksempel

En sukkerproducent køber 100 tons uraffineret sukker i april til $ 1.000 / ton og yderligere 200 tons i september til $ 1.200 / ton. I november sælger de 250 tons raffineret sukker. Hvad skal antallet af "salgsomkostninger" være?

Svaret afhænger af, hvordan sukkerstrømmen modelleres gennem processen.

Først ind først ud (FIFO)

Salgsomkostninger = (100 x 1.000) + (150 x 1.200) = $ 280.000

Sidste i First Out (LIFO)

Salgsomkostninger = (200 x 1.200) + (50 x 1.000) = $ 290.000

Vægtet gennemsnit

Salgsomkostninger = 250 x ((100 x 1.000) + (200 x 1.200)) / 300 = $ 283.334

Valget mellem FIFO, LIFO og metoden med vægtet gennemsnit vil blive beskrevet i noterne til årsregnskabet. I IFRS er LIFO tilladt som en beregningsmetode. I US GAAP er en af ​​ovenstående omkostningsmetoder acceptabel.

# 2 Langfristede aktiver

Langfristede balanceaktiver forventes at give fordele over en længere tidshorisont, generelt længere end 12 måneder. Køretøjer, anlæg og maskiner PP&E (materielle anlægsaktiver) PP&E (materielle anlæg og udstyr) er en af ​​de vigtigste langfristede aktiver, der findes i balancen. PP&E påvirkes af Capex, afskrivninger og overtagelser / dispositioner af anlægsaktiver. Disse aktiver spiller en nøglerolle i den økonomiske planlægning og analyse af en virksomheds drift, og fremtidige udgifter er eksempler på langfristede aktiver.

Materielle anlægsaktiver

Materielle langfristede aktiver er aktiver, der har en fysisk eksistens. Et materielt, langfristet aktiv er f.eks. En firmabil, mens et immaterielt, langfristet aktiv er goodwill. Hvis et langsigtet aktiv kan berøres, er det håndgribeligt.

Et materielt, langfristet aktiv måles til kostpris, hvilket betyder, at dets værdi i regnskabet består af brikker inklusive, men ikke begrænset til:

  • Købspris
  • Første levering og håndtering
  • Installation og montering

IFRS tillader, at langfristede aktiver måles gennem omkostningsmodellen eller opskrivningsmodellen. US GAAP tillader kun anvendelse af omkostningsmodellen.

Omkostningsmodel

Materielle anlægsaktiver indregnes til kostpris med fradrag af akkumulerede afskrivninger og eventuelle nedskrivninger.

Afskrivninger

Aktiver har en begrænset brugstid (undtagen goodwill, jord og andre uendeligt nyttige aktiver) og afskrives således i resultatopgørelsen. Fra den dobbelte effekt repræsenterer afskrivninger et fald i aktivets værdi på balancen og en stigning i afskrivningsomkostningerne i resultatopgørelsen. To almindelige afskrivningsmetoder Afskrivningsmetoder De mest almindelige typer afskrivningsmetoder inkluderer lineær, dobbelt faldende saldo, produktionsenheder og sum af årstal. Der er forskellige formler til beregning af afskrivning på et aktiv. Afskrivningsomkostninger anvendes i regnskabet til at fordele omkostningerne ved et materielt aktiv over dets brugstid. er lineær metode og accelereret afskrivning.

I den lineære afskrivningsmetode Linjeafskrivninger Linjeafskrivninger er den mest anvendte og nemmeste metode til allokering af afskrivninger på et aktiv. Med den lineære metode svarer den årlige afskrivningsomkostning til aktivets omkostning minus bjærgningsværdien divideret med brugstiden (antal år). Denne vejledning har eksempler, formler, forklaringer, et aktiv mister en lige stor del af sin værdi hvert år gennem sin brugstid. Ved accelereret afskrivning opkræves der en konstant procentvis afgift på bogført værdi hvert år, hvilket betyder, at større afskrivningsomkostninger registreres tidligt i dets brugstid. Valget af omkostningsberegning skal afspejle et aktivs levetid.

Revalueringsmodel

Opskrivningsmodellen kan kun bruges under IFRS. Det er ikke en mulighed under US GAAP. I henhold til opskrivningsmodellen indregnes et aktiv i regnskabet med fradrag af dets akkumulerede afskrivninger og nedskrivninger.

Aktivering af låneomkostninger

Normalt er låneomkostninger renteomkostninger Renteomkostninger Renteomkostninger stammer fra et selskab, der finansierer gennem gæld eller kapitalforpagtninger. Renter findes i resultatopgørelsen, men kan også beregnes gennem gældsplanen. Tidsplanen skal skitsere alle de større gældsforhold, et selskab har på sin balance, og beregne renter ved at multiplicere resultatopgørelsen. Men hvis lån anvendes til at købe eller konstruere et aktiv, skal de aktiveres i selve aktivets værdi.

Immaterielle anlægsaktiver

Immaterielle, langfristede aktiver er uden fysisk form og er typisk kontrakter. Eksempler er patenter, licenser og goodwill.

Købte immaterielle aktiver

Købte immaterielle aktiver, såsom rettighederne til at undersøge efter olie, behandles som materielle aktiver. De er på balancen til kostpris og afskrives over deres brugstid. IFRS giver mulighed for at revurdere købte immaterielle aktiver, men US GAAP inkluderer ikke denne mulighed.

Goodwill

Goodwill er et købt immaterielt aktiv, der opstår, når man erhverver et selskab. Det overstiger kostprisen for overtagelsen over dagsværdien af ​​de identificerbare erhvervede nettoaktiver. Goodwill afskrives ikke, men kontoen skal gennemgå en test for nedskrivning af goodwill Goodwill Nedskrivning Regnskab En goodwill Nedskrivning opstår, når værdien af ​​goodwill på en virksomheds balance overstiger den testede regnskabsmæssige værdi af revisorerne, hvilket resulterer i nedskrivning eller nedskrivning. I henhold til regnskabsstandarder skal goodwill opføres som et aktiv og vurderes årligt. Virksomheder bør vurdere, om der er nedskrivning hvert år.

Internt genererede immaterielle aktiver

Omdømme, viden, erfaring og menneskelig kapital er alle eksempler på immaterielle aktiver, der genereres internt snarere end erhvervet. De indregnes ikke i balancen. Eventuelle udgifter til udvikling af disse udgiftsføres i resultatopgørelsen.

Forskning og udvikling

Forskning og udvikling behandles altid som en udgift i resultatopgørelsen. I IFRS aktiveres kun F & U-omkostninger under specifikke omstændigheder, mens de under US GAAP generelt omkostningsføres, når de afholdes.

Afskrivninger

Afskrivninger er afskrivninger på immaterielle aktiver. Imidlertid bruges udtrykkene afskrivninger og afskrivninger i stigende grad om hverandre.

Balance - immaterielle aktiver

Nedskrivning af balanceaktiver

Når balanceaktiver opføres til en højere værdi end aktivets genindvindingsværdi, skal aktivet nedskrives eller nedskrives.

Nedskrivningsindikatorer

Nedskrivning kan være til stede, hvis der er:

  • Aktuelt periodens driftstab
  • Et markant fald i markedsværdien
  • Forældelse eller fysisk skade
  • Negative ændringer i forretningsmiljøet
  • Forpligtelse til betydelig omorganisering

Genindvindingsbeløb

Genindvindingsværdien (RA) for et aktiv er det højeste af dets nettorealisationsværdi (NRV) og dets brugsværdi (VIU). NRV er salgsprisen med fradrag af direkte omkostninger til salg af aktivet, mens VIU er nutidsværdien af ​​de fremtidige pengestrømme, der direkte kan henføres til aktivet.

Resultatopgørelseseffekt af nedskrivninger

Hvis balanceaktiver opbevares til historisk kostpris (anskaffelsespris), justeres eventuelt nedskrivning i resultatopgørelsen. Hvis aktivet tidligere er blevet opjusteret, reducerer værdiforringelsestabet revalueringsreserven ned til nul, idet yderligere nedskrivninger skaber en resultatopgørelse.

Eksempel

Omstændigheder indikerer værdiforringelse af et balanceaktiv som beskrevet nedenfor. Oplysningerne om værdiforringelsestest og test er beskrevet nedenfor:

nedskrivning af balanceaktiver

Dette tal er eksklusivt for IFRS. I US GAAP er der ingen nedskrivninger, da et aktiv anses for ikke at være værdiforringet, hvis summen af ​​de fremtidige pengestrømme (ikke-diskonterede) er højere end aktivets regnskabsmæssige værdi.

Tilbageførsel af nedskrivninger

I henhold til IFRS tilbageføres tidligere nedskrivninger, hvis et aktiv af en eller anden grund er blevet mere værdifuldt siden dets sidste vurdering. I henhold til US GAAP reverseres nedskrivninger aldrig.

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du læste dette afsnit af Finance's gratis investeringsbankbog Investment Banking Manual Finance's Investment Banking-bog er gratis, tilgængelig for alle, der kan downloades som en PDF. Læs om regnskab, værdiansættelse, finansiel modellering, Excel og alle de færdigheder, der kræves for at være en investeringsbankanalytiker. Denne manual er på 466 sider med detaljeret instruktion, som hver ny ansættelse i en bank har brug for at vide for at få succes på balanceaktiver. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Balanceforpligtelser IB Manual - Balanceforpligtelser Balanceforpligtelser er forpligtelser, som virksomheden har over for andre parter, og er klassificeret som kortfristede forpligtelser (afviklet på mindre end 12 måneder) og langfristede forpligtelser (afviklet på mere end 12 måneder). balanceforpligtelser er gæld, gæld, leasing og andre finansielle forpligtelser
  • Goodwill Nedskrivning Regnskab Goodwill Nedskrivning En Goodwill Nedskrivning opstår, når værdien af ​​goodwill på en virksomheds balance overstiger den testede regnskabsmæssige værdi af revisorerne, hvilket resulterer i en nedskrivning eller nedskrivning. I henhold til regnskabsstandarder skal goodwill opføres som et aktiv og vurderes årligt. Virksomheder bør vurdere, om en værdiforringelse er
  • Materielle aktiver Materielle aktiver Materielle aktiver er aktiver med en fysisk form og med værdi. Eksempler inkluderer materielle anlæg. Materielle aktiver ses og mærkes og kan ødelægges ved brand, naturkatastrofe eller en ulykke. Immaterielle aktiver mangler derimod en fysisk form og består af ting som intellektuel ejendom
  • Immaterielle aktiver Immaterielle aktiver I henhold til IFRS er immaterielle aktiver identificerbare, ikke-monetære aktiver uden fysisk substans. Som alle aktiver er immaterielle aktiver dem, der forventes at skabe økonomisk afkast for virksomheden i fremtiden. Som et langsigtet aktiv strækker denne forventning sig ud over et år.

Original text