Avanceret teknisk analyse - oversigt, typer, eksempler

Avanceret teknisk analyse indebærer normalt brug af enten flere tekniske indikatorer eller en ret sofistikeret (dvs. kompleks) indikator. ”Sofistikeret” betyder ikke nødvendigvis “bedre” - det betyder bare sværere at beregne end f.eks. Et aritmetisk gennemsnit.

Teknisk analyse er et middel til fortolkning af prishandling over tid for et værdipapir. Forskellige tekniske indikatorer - såsom glidende gennemsnit Kaufmans adaptive glidende gennemsnit (KAMA) Kaufmans adaptive glidende gennemsnit (KAMA) blev udviklet af den amerikanske kvantitative finansielle teoretiker, Perry J. Kaufman, i 1998. Teknikken begyndte i 1972, men Kaufman præsenterede den officielt for offentlig gennem sin bog "Handelssystemer og -metoder." I modsætning til andre glidende gennemsnit - føjes til et prisdiagram i et forsøg på at skelne sandsynlig fremtidig prisbevægelse.

Avanceret teknisk analyse

Tekniske indikatorer er ikke magiske ting, så begå ikke fejlen ved at tro, at nogen af ​​dem er den hellige gral, der vil låse op for nøglen til garanteret rigdom. Indikatorerne giver simpelthen et middel til analyse af prisbevægelser - et middel, der måske eller måske ikke giver en pålidelig forudsigelig indikator for fremtidige prisbevægelser. Nogle fungerer bedre end andre, og alle fungerer bedre på nogle tidspunkter, end de gør på andre tidspunkter. (Desværre fortæller de dig ikke, om "nu" er en af ​​de gode tider at bruge dem eller ej).

Følgende er en forklaring på tre avancerede tekniske analyseindikatorer - Ichimoku Cloud , Bollinger Bands og Heiken Ashi .

Forhånds teknisk analyse - Ichimoku Cloud

Ichimoku Cloud - som indeholder en samling af tekniske indikatorer - kan virke lidt udfordrende eller alt for kompliceret ved første øjekast. Men når du først har forstået alle delene, er det faktisk ret simpelt at bruge. Selvom det ikke er så populært i Vesten, har det længe været den valgte tekniske indikator på mange asiatiske handelsborde.

Ichimoku Cloud kan prale af en af ​​de mest usædvanlige historier for en handelsindikator. Det blev ikke udviklet af en softwareingeniør eller endda en matematiker, men af ​​en japansk avisreporter. Brugere af Ichimoku Cloud henviser til det som en "et blik" -indikator, fordi den, når den vises på et diagram, viser en så slående visuel repræsentation af markedet.

Nå, lad os dissekere Ichimoku Cloud linje for linje. Den består af fem linjer, hvoraf to bruges sammen til at danne "skyen".

Den røde linje (som vist i figuren nedenfor) er Tenkan Sen . Tenkan sen repræsenterer gennemsnittet af det højeste og laveste lavt, der er sket i de sidste ni perioder. For eksempel, hvis du anvender Ichimoku til et timeskema, så viser tenkan-linjen det høje / lave gennemsnit i løbet af de sidste ni timer.

Skyen er mere lydhør over for prishandling end et simpelt ni-periode glidende gennemsnit på grund af dets konstruktion: Det er ikke, som et simpelt glidende gennemsnit er, gennemsnittet af det høje og lavt i HVER tidsperiode, men gennemsnittet af det højeste høj og lav lav lavet over hele tidsperioden på ni perioder. Så for eksempel, hvis prisen begynder at flade ud med markedet, der handler sidelæns, begynder linjen tenkan sen at indikere det faktum hurtigere end en almindelig glidende gennemsnitslinje vil.

Fordi tenkan sen afspejler prishandling over den korteste, seneste tidsramme, er det komponenten i Ichimoku Cloud, der giver den første indikation af en ændring på markedet - enten en trend / retningsændring eller en stigning eller et fald i momentum. (En stejlere hældningsvinkel på linjen indikerer mere styrke eller momentum i markedets bevægelse, mens en lavere vinkel angiver et svagere prisbevægelse eller mindskende momentum).

Den lyseblå linje er Kijun Sen . Kijun Sen-indikatorlinjen er langsommere for at indikere en ændring i markedet sammenlignet med tenkan sen. Kijun sen repræsenterer gennemsnittet af det højeste højeste og laveste laveste i de sidste 26 tidsperioder. Kijun-linjen fortolkes som at vise nærliggende støtte eller modstand og bruges derfor ofte til at identificere, hvor man skal placere en indledende stop-loss-ordre, når man går ind i en handel. Det kan også bruges til at justere en efterfølgende stopordre, når markedet bevæger sig. Som med tenkan sen er hældningen af ​​kijun sen en indikator for prismoment.

Kijun sen-linjen repræsenterer ofte et ligevægtsområde mellem købs- og salgstryk, et naturligt support / modstandsniveau svarende til større glidende gennemsnit eller daglige omdrejningsniveauer. Derfor betragtes prisniveauet for kijun sen ofte som et potentielt godt niveau, hvor man kan starte en købs- eller salgsposition efter en midlertidig retracement (op eller ned) i pris.

Ichimoku Cloud (områderne på diagrammet skraveret med enten røde eller mørkeblå stiplede lodrette linjer) dannes mellem de to linjer kendt som Senkou Span A (beregnet som gennemsnittet af værdierne for tenkan og kijun, tegnet 26 tidsperioder fremad) og Senkou Span B (beregnet som gennemsnittet af det højeste højeste og laveste laveste over de sidste 52 tidsperioder, og også plottet 26 perioder fremad). Ved at skubbe frem beregningerne af de to linjer, der danner den øverste og nederste kant af Ichimoku-skyen, strækker skyen sig til højre på et diagram forbi den senest registrerede pris og er beregnet som en indikator for fremtidige prisniveauer.

Senkou-spændingen A- og B-linier såvel som selve skyen afgrænser områder med længerevarende støtte / modstand. Skyen er en fordel ved Ichimoku-systemet. I stedet for at prøve at lokalisere støtte eller modstand til et bestemt prispunkt (og det er sjældent tilfældet, at støtte eller modstand kan identificeres så præcist), viser Ichimoku-skyen handlende et område med støtte eller modstand.

Jo længere en tendens i en retning fortsætter, jo "dybere" eller tykkere bliver skyen. En dybere sky er tegn på, at prisen bliver nødt til at bevæge sig væsentligt i den modsatte retning for at overvinde den støtte eller modstand, der beskytter den nuværende tendens. En dybere sky betragtes også som et tegn på større volatilitet på markedet.

Den mørkeblå linje er Chinkou Span . Chinkou-spændet er en meget unik indikator. Det repræsenterer slutkursen for det aktuelle lys - plottet 26 tidsperioder tilbage fra den nuværende periode. (Derfor er slutningen af chinkou-spændingslinjen meget længere tilbage end de linjer, der repræsenterer den aktuelle prishandling.)

Avanceret teknisk analyse - Ichimoku Cloud

Som det fremgår af diagrameksemplet, er den korrekte måde at fortolke chinkou-span-linjen på at se på den ikke i forhold til al den aktuelle prishandling, der vises længst til højre på et diagram, men i forhold til de andre Ichimoku-skyindikatorer der matcher slutningen af ​​chinkou span-linjen. Tegn en lodret linje, der strækker sig til toppen og bunden af ​​diagrammet, fra slutningen af ​​chinkou-spændlinjen, og se derefter på de andre elementer i Ichimoku-skysystemet, hvor de skærer den lodrette linje. Er Ichimoku-skyen over enden af ​​chinkou-span-linjen? Sammen med prisen og tenkan- og kijunlinjerne, der alle er over chinkou-linjen, indikerer det en nedadgående tendens. (Omvendt, hvis chinkou-spændet er over prisen, er tenkan og kijun og skyen, der indikerer, at en opadgående tendens er på plads.)

Styrken eller momentumet i tendensen er angivet ved, hvor langt væk fra den tilsvarende prishandling chinkou-spændet er; den meget stærke nedadgående tendens, der vises på højre side af eksempeldiagrammet, afspejles af det faktum, at chinkou-span-linjen i øjeblikket er langt væk fra prisniveauerne og tenkan- og kijun-linjer over den. Det er en illustration af "et blik" -funktionen i Ichimoku-systemet - bare et hurtigt blik på diagrammet afslører chinkou-spanlinjen, der sidder af sig selv, klart adskilt fra prishandlingsindikatorerne over den. Det faktum, at det er placeret i de vidåbne rum, alt i sig selv, indikerer en stærk tendens.

Chinkou-spændelinjen kan også tjene som en indikator for støtte / modstandsområder. Det er værd at bemærke, at de høje eller lave punkter i chinkou-spændingen ofte matcher Fibonacci-niveauer. Se på toppen af ​​chinkou-linjen, der opstår i perioden fra 16. august til 21. august. Bemærk derefter, at når markedet topper den 27. august, gør det det på et prisniveau, der næsten perfekt matcher det højeste niveau, chinkou span line nåede tilbage den 21. august.

Ichimoku Cloud Oversigt

Ichimoku Cloud giver handlende et væld af potentielle tekniske indikationer. Ichimoku kan anvendes på en hvilken som helst tidsramme, som en erhvervsdrivende foretrækker, fra et minut til ugentlige eller månedlige diagrammer. Følgende er en oversigt over de fleste (jeg er sikker på, at jeg lader mindst en eller to ude, der er så mange) af de mulige handelssignaler, som man kan hente fra Ichimoku.

  • Tenkan sen-krydsning nedenfra til over kijun sen-linjen er et købsignal. Imidlertid vælger nogle veteranbrugere af Ichimoku at filtrere signalet ved kun at tage et købsignal, når både tenkan- og kijun-linjerne er over skyen.

Omvendt er en nedadgående crossover af kijun af tenkan et salgssignal.

  • Potentielle niveauer for en efterfølgende stop-loss-ordre, når først en markedsposition er taget, inkluderer kun lidt på den modsatte side af kijun sen-linjen eller på den anden side af skyen. For eksempel, hvis en erhvervsdrivende har en kort salgsposition på markedet, kan han eller hun muligvis placere deres stop-loss-ordre lidt over skyens øverste kant markeret med enten senkou span A eller B.
  • Områder med potentiel støtte eller modstand er kijun sen-linjen, selve skyen eller de laveste / højeste niveauer, der nås af chinkou-span-linjen.
  • Styrken eller fremdriften i en tendens er angivet ved, hvor stejle skråningerne af tenkan- og kijunlinjerne er, og ved hvor langt væk fra prishandling, over eller under den, at chinkou-spændlinjen er. Jo længere chinkou-spændet er sat væk fra skyen og tenkan- og kijun sen-linjerne, jo stærkere er tendensen.
  • Begrebet chinkou span line - den aktuelle pris, der forventes bagud 26 tidsperioder - er undertiden svært for erhvervsdrivende at forstå i starten. Men sandheden er, at selvom det ser ud til at være den mest "forsinkede" af alle Ichimoku-indikatorerne, og altid stopper godt bag markedets nuværende prishandling, er chinkou-spændingen ofte den mest pålidelige forudsigelse for fremtidig prishandling.

For at se et eksempel skal du se tilbage på diagrammet igen med fokus på tidsperioden fra 16. august til 27. august. Chinkou-spændingslinjen topper først flere dage før selve markedet, hvilket indikerer med sit højeste punkt næsten det nøjagtige niveau, markedet vil top ud på. Derefter, når markedet når sin højeste den 27., har chinkou-spændet allerede givet et stærkt salgssignal, der vender sig nedad og krydser ovenfra og ned til tenkan sen, kijun sen og skyen.

  • Forhandlere frarådes at indlede en handel, mens det aktuelle prisniveau er placeret i skyen. Når prisen ligger inden for skyen, anses markedet for at være trendløst eller varierende. Vent på et klart breakout fra skyen, enten opad eller nedad.

For alle dets funktioner er et område, hvor Ichimoku-systemet er svagt, profitmål. Bortset fra at blive stoppet ud af en handel, tilbyder Ichimoku ikke meget vejledning inden for valg af profitmål, gode potentielle handelsudgangspunkter. Faktum er, at Ichimoku er mere optaget af at minimere risikoen, end det er at maksimere overskuddet. Men hvis du leder efter et potentielt ”take profit” -niveau, skal du ikke glemme, at chinkou-span-linjen muligvis afslører toppen eller bunden af ​​en tendens et stykke tid før markedet rent faktisk når det prisniveau.

Ichimoku Cloud med sine flere indikatorer hjælper forhandlere med at identificere gode handelsindgangspunkter og support / modstandsniveauer. Det giver også klare indikationer af trendstyrke eller markedsmoment. Det tilbyder kort sagt et ekstremt omfattende handelssystem.

Forhånds teknisk analyse - Bollinger Bands

Bollinger Bands, udviklet af og opkaldt efter kendt teknisk analytiker John Bollinger, anvender et koncept, der ofte bruges i den tekniske analyse af værdipapirer - standardafvigelse. Standardafvigelse er i det væsentlige et mål for, hvor langt prisen på et værdipapir afviger fra det gennemsnitlige gennemsnit. Kort sagt er det et mål for volatilitet Volatilitet Volatilitet er et mål for frekvensen af ​​udsving i værdien af ​​et værdipapir over tid. Det angiver risikoniveauet forbundet med kursændringer i et værdipapir. Investorer og handlende beregner et værdipapirs volatilitet for at vurdere tidligere variationer i priserne. Bollinger-bånd giver en slags rækkevidde, hvor intervallet udvides eller trækker sig sammen i forbindelse med øget eller nedsat volatilitet. De gør dette ved at måle, hvor langt slutkurser er væk fra et glidende gennemsnit i 20 perioder.

Bollinger fandt ud af, at ved at plotte båndene med to standardafvigelser, både over og under det glidende gennemsnit, skulle ca. 90% af alle lukkekurser falde inden for båndets rækkevidde. (Tre standardafvigelser skal indeholde cirka 99% af slutkurser, men to standardafvigelser er standardindstillingen for Bollinger-bånd.) Så Bollinger-bånd er konstrueret af en øvre båndlinje, der er to standardafvigelser over 20-periodens simple glidende gennemsnit , en midterlinje, der er gennemsnittet i 20 perioder, og en nedre båndlinje, der er to standardafvigelser under midterlinjen.

Et nøgleelement i Bollinger-bånd er, at de ikke er fokuseret på den absolutte pris for et værdipapir - såsom $ 50 eller $ 55 - men på hvor prisen er i forhold til Bollinger-båndene. Med andre ord er prisen tættere på eller længere væk fra de udvendige bånd. Det er på grund af udvidelsen og sammentrækningen af ​​båndene med volatilitet. Den absolutte pris på et værdipapir kan gå højere, men samtidig være lavere (længere væk) i forhold til det øvre Bollinger-bånd, fordi båndene er udvidet i takt med øget volatilitet.

Faktum er illustreret i nedenstående diagram - det første tegn på forestående trendændring er den lange røde (ned) lysestage, omtrent midt i diagrammet. Selv om den absolutte pris er en ny lav, er prisen højere i forhold til det lavere Bollinger-bånd , da den er indeholdt i båndet - sammenlignet med det forrige lavpunkt, der gik under (uden for) båndet.

Avanceret teknisk analyse - Bollinger Bands

Så hvad betyder alt dette for handlende? Når et værdipapir trender solidt opad, er slutkurserne i hver periode tilbøjelige til at forblive mellem midterlinjen og det øvre bånd - ofte ”krammer” lige langs kanten af ​​det øvre bånd. Når en solid nedadgående tendens er på plads, har priserne en tendens til at variere mellem midterlinjen og det nedre bånd, ofte kram lige langs den nederste båndlinje.

Derfor er en handelsstrategi, der stammer fra Bollinger-bånd, at købe (under en uptrend) eller sælge (under en downtrend), når priserne går tilbage til omkring midterlinjen. Ledetråde til en forestående trendændring er som følger:

En uptrend, der skifter til en downtrend:

  1. Højdepunkter vil ikke være så tæt på det øvre bånd. Med andre ord vil de være "lavere" højder i forhold til det øvre bånd. Igen kan den absolutte pris på sikkerheden nå nye højder, men på samme tid er prisen indeholdt i en lavere position i forhold til det øvre Bollinger-bånd - det vil sige længere væk fra det øvre bånd og mere mod midtlinjen.
  2. Prisen krydser over midterlinjen til det nederste båndområde. Nu er det vigtigt at bemærke, at selv i en vedvarende uptrendepris kan lejlighedsvis falde under Bollinger bands midterlinje. Men hvis opadgående tendens forbliver på plads, går prisen (A) normalt ikke meget langt ud over midterlinjen, og (B) forbliver den kun under midterlinjen i højst et par perioder. Således er et sikrere tegn på trendændring, at prisen krydser til betydeligt under midterlinjen og forbliver i det nedre båndområde i flere perioder.
  3. Den endelige bekræftelse af at skifte fra en opadgående tendens til en nedadgående tendens er, at prisen trænger ind under det nederste Bollinger-bånd.

En nedadgående tendens, der skifter til en opadgående tendens:

  1. Lavt er ikke så tæt på det nederste bånd. Med andre ord vil de være “højere” lavt i forhold til det nederste Bollinger-bånd. Den absolutte pris på sikkerheden kan være ved at nå nye nedture, men samtidig er prisen indeholdt i en højere position i forhold til det nederste Bollinger-bånd - det vil sige længere væk fra det nederste bånd og mere mod midtlinjen.
  2. Prisen krydser over midterlinjen i det øvre båndområde. Selv i en løbende nedadgående pris kan lejlighedsvis stige over Bollinger bands midterlinje. Men hvis nedtendensen forbliver på plads, går prisen (A) normalt ikke meget langt ud over midterlinjen, og (B) forbliver den kun over midterlinjen i et par perioder. Således er et sikrere tegn på trendændring, at prisen krydser betydeligt over midterlinjen og forbliver i det øvre båndområde i flere perioder.
  3. Den endelige bekræftelse af at skifte fra en nedadgående tendens til en opadgående tendens er, at prisen trænger ind over det øvre Bollinger-bånd.

Ved bestemmelse af uptrends og downtrends er det vigtigt at bemærke den samlede hældning af Bollinger-båndkanalen. Da Bollinger-båndene selv giver en slags trendlinje, i en opadgående tendens, er båndkanalen mærkbart skråt opad, mens den i en nedadgående hældning nedad. Når priserne varierer og er trendløse, vil Bollinger-båndkanalen for det meste bevæge sig vandret, og priserne varierer ofte frem og tilbage hele vejen fra den øverste båndlinje til den nederste båndlinje, som illustreret i den midterste del af diagrammet nedenfor. Bemærk ændringen i prishandling, når der opstår en solid downtrend, på hvilket tidspunkt prisen er mere indeholdt mellem midterlinjen og det nederste bånd.

Eksempel på Bollinger Bands - GBP / USD

Under sådanne varierende markedsforhold kan swinghandlere profitere betydeligt ved at købe nær det nederste bånd og sælge nær det øvre bånd. En sådan strategi kan imidlertid vise sig at være meget dyr, når markedet begynder en ny, vedvarende tendens i den ene eller den anden retning. En sådan swing trading-strategi kan forbedres ved at bruge Bollinger-bånd i kombination med en momentumindikator som RSI, som er designet til at indikere overkøbte eller oversolgte forhold.

Ved hjælp af begge indikatorer sælger en erhvervsdrivende kun kort i det øverste bånd, hvis momentumindikatoren viser signifikant overkøbte forhold - og kun køber i det nederste bånd med en momentumindikator for oversolgte forhold.

Endelig bruges Bollinger bands undertiden som en "breakout" handelsstrategi. Når prisen handles næsten "flad" i flere perioder, indsnævres båndene betydeligt. Derefter, når prisen uundgåeligt bryder gennem enten det øvre eller nedre bånd, køber eller sælger den erhvervsdrivende i overensstemmelse hermed og tager dette som en indikation af starten på en ny trend. Et indledende stoptab kan placeres lige uden for det modsatte bånd, f.eks. Lige under det nederste bånd, når man køber et gennembrud af det øvre bånd.

Forhånds teknisk analyse - Heiken Ashi

Heiken Ashi er en unik slags teknisk indikator, da det faktisk ændrer det grundlæggende i et lysestage-diagram. Japansk lysestage Japanske lysestager er et teknisk analyseværktøj, som forhandlere bruger til at kortlægge og analysere prisbevægelser på værdipapirer. Konceptet med lysestageoversigt blev udviklet af Munehisa Homma, en japansk rishandler. . Faktum skelner det fra næsten alle andre tekniske indikatorer, der er en tilføjelse lagt oven på et traditionelt lysestage eller søjlediagram. I modsætning hertil ændrer Heiken Ashi faktisk udseendet - form og form - på lysestagerne, der udgør diagrammet.

Det gør det ved at bruge en anden formel end åben-høj-lav-luk, der bruges til at konstruere en normal lysestage. I stedet konstruerer Heiken Ashi hver lysestage ved hjælp af følgende beregninger for hvert element i en lysestage:

  • Åben - Gennemsnittet eller midtpunktet for den forrige lysestage
  • Høj - Den højeste af lysestagen høj, åben eller tæt
  • Lav - Den laveste værdi af lysestagen lav, åben eller tæt
  • Luk - Gennemsnittet af (åbningskurs + slutkurs + lav pris + slutkurs)

Ved at bruge gennemsnit (Heiken Ashi oversættes som "gennemsnitlig bjælke") sigter Heiken Ashi-tegning af lysestager til at udjævne prishandling og tydeligere indikere tendenser. Resultatet er, at Heiken Ashi-stearinlys under en uptrend vil fremstå som en mere ubrudt række af op-stearinlys - og i en downtrend, som mere konsekvent ned stearinlys.

Det er i modsætning til et almindeligt lysestage-diagram, der muligvis viser skiftevis frem og tilbage, op og ned, lysestager. Den potentielle fordel for erhvervsdrivende er at være i stand til at køre en tendens længere i stedet for at blive "forfalsket" af et eller to lys, der ser ud til at pege i den modsatte retning på et almindeligt lysestage-diagram.

Heiken Ashi ændrer også lysestagerens overordnede udseende som følger:

1. Under en vedvarende tendens antager lysestager typisk længere kroppe og kortere væger eller skygger i begge ender.

2. Korte lysestager med lange væger eller skygger er således ofte signaler om en trendændring.

Nedenfor er to diagrammer af den samme prishandling i forexparret, GBP / AUD. Den første er et almindeligt lysestage-diagram, og det andet er den samme prishandling, som spores med anvendt Heiken Ashi-indikator. Bemærk især på venstre side af diagrammet, hvordan Heiken Ashi-repræsentationen under den opadgående og efterfølgende nedadgående tendens viser mere kontinuerlig op og derefter ned, lys, mens det originale lysestage-diagram viser mere af en blanding af op og ned lysestager. . Du kan også se forskellen i længden af ​​lysestage kroppe og skygger.

Heiken Ashi

Heiken Ashi-eksempel - GBP / AUD

Trendændringer kan ofte ses ved hjælp af Heiken Ashi, når en lysestage i den modsatte farve vises med en lang skygge i den modsatte retning af den tidligere eksisterende trend. Det kan ses i op- og nedadgående tendens, der vises på venstre side af diagrammet. Lige før den vedvarende opadgående tendens begynder, er der et kort kropsblåt (op) lys med en lang øverste skygge. Når tendensen skifter til en nedadgående tendens, viser det første røde (ned) lys en lang lavere skygge.

Sidste ord

Uanset enkelheden eller kompleksiteten af ​​tekniske indikatorer, som en investor bruger, forbliver målene med at bruge et sådant værktøj de samme:

  • Identificer tendenser
  • Identificer markeringer, der strækker sig eller er trendløse
  • Identificer trendændringer

Tekniske analytikere styres af deres overbevisning om, at de samlede markeds- og markedsaktørers samlede køb- og salgshandlinger nøjagtigt repræsenterer en fair markedsværdi af et værdipapir baseret på al relevant information, der er tilgængelig for forskellige markedsdeltagere.

Det er værd at bemærke, at mens teknisk analyse er baseret på ideen om, at nuværende og tidligere prishandlinger er de mest pålidelige indikatorer for sandsynlig fremtidig prisbevægelse, lyder den lovmæssigt krævede ansvarsfraskrivelse på næsten alle publikationer om finansiel information eller rådgivning, ”Tidligere resultater er ingen garanti for fremtidig præstation. ”

Den enkle sandhed er, at næsten alle tekniske indikatorer er nyttige, men ingen tekniske indikatorer er fejlfri. Derfor rådes handelsstrategier med at placere stop-loss-ordrer for at begrænse ens risiko, når man tager en position - lang eller kort - på et finansielt marked. En god teknisk analytiker evaluerer løbende markedets aktuelle prishandling i et forsøg på at afgøre, om en given teknisk indikators signaler er gyldige eller ej.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • ADX-indikator ADX-indikator - Teknisk analyse ADX står for gennemsnitligt retningsbevægelsesindeks. ADX-indikatoren er en indikator for trendstyrke, der ofte bruges i futureshandel. Det er dog siden blevet bredt anvendt af tekniske analytikere til næsten alle andre omsættelige investeringer, fra aktier til forex til ETF'er.
  • MACD Oscillator MACD Oscillator - Teknisk analyse MACD Oscillator bruges til at undersøge kortvarig glidende gennemsnitlig konvergens og divergens. MACD Oscillator er en dobbeltkantet teknisk indikator, idet den giver handlende og analytikere muligheden for at følge tendenser på markedet såvel som at måle momentum for prisændringer.
  • Hastighedslinjer Hastighedslinjer - Teknisk analyse Hastighedslinjer er et analyseværktøj, der bruges til at bestemme støtte- og modstandsniveauer. De er ikke beregnet til at blive brugt som en enkeltstående teknisk indikator.
  • Teknisk analyse - en begyndervejledning Teknisk analyse - en begyndervejledning Teknisk analyse er en form for investeringsvurdering, der analyserer tidligere priser for at forudsige fremtidig prishandling. Tekniske analytikere mener, at de kollektive handlinger fra alle deltagere på markedet nøjagtigt afspejler alle relevante oplysninger og derfor tildeler værdipapirer løbende en fair markedsværdi.