Kapitalgevinstskat - Oversigt, typer kapitalgevinster, tip

Kapitalgevinstskat er en skat, der pålægges kapitalgevinster eller det overskud, som en person tjener ved at sælge aktiver. Skatten pålægges først, når aktivet er konverteret til kontanter, og ikke når det stadig er i en investors hænder.

Antag for eksempel, at en person ejer virksomhedsaktier Aktier Hvad er en aktie? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af selskabets resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges om hverandre. , som stiger i værdi hvert år. I dette tilfælde vil der ikke blive opkrævet nogen kapitalgevinstskat, bare fordi aktierne værdsætter. Den eneste gang kapitalgevinstskatten pålægges, er når personen beslutter at sælge aktierne til en pris, der er højere end deres købspris.

Kapitalgevinstskat

Det grundlæggende

I de fleste lande bestemmer skattereglerne, at kapitalgevinstskat kan opkræves på investorernes gevinst. I Canada kræver loven f.eks. Enkeltpersoner at betale mindst halvdelen af ​​deres marginale skattesats på overskud optjent ved afhændelse af aktiver. Tilsvarende i USA pådrager både beboere og virksomheder kapitalgevinstskat på deres årlige nettokapitalgevinster.

Ideelt set opkræves en kapitalgevinstskat på enhver person eller virksomhed, der beslutter at sælge et aktiv til fortjeneste. Den eneste undtagelse er for daghandlere Daghandel Det vigtigste træk ved daghandel er, at køb og salg af værdipapirer sker inden for samme handelsdag. Det betyder, at alle handelspositioner afvikles ved udgangen af ​​dagen. De vigtigste mål for day trading er at opdage og udnytte kortfristede ineffektiviteter på markedet. , der beskæftiger sig med køb og salg af aktiver for at tjene til livets ophold. Hvad angår daghandlere, beskattes det overskud, de tjener, på basis af deres forretningsindtægter snarere end kapitalgevinster. Det er også vigtigt at bemærke, at kapitalgevinstskat pålægges forskellige typer aktiver, hvad enten det er aktier, obligationer, obligationer er obligationer med fast indkomst, der udstedes af virksomheder og regeringer for at rejse kapital.Obligationsudstederen låner kapital fra obligationsejeren og foretager faste betalinger til dem med en fast (eller variabel) rente i en bestemt periode. eller fast ejendom.

Kortsigtet vs. Langsigtet kapitalgevinst

En ting, som virksomhedsejere skal huske på, er at aktiver ikke beskattes ens, især når det kommer til investeringsindkomster. Moms, der opkræves, afhænger af aktivets beholdningsperiode.

I det væsentlige er der to slags overskud, som et selskab kan opnå, når det afhænder et aktiv: langsigtede og kortsigtede kapitalgevinster.

Langsigtede kapitalgevinster opstår, når investeringer eller andre aktiver opbevares i en periode på mere end 12 måneder. I modsætning hertil realiseres kortsigtede gevinster på investeringer, der holdes i mindre end 12 måneder. Tag eksemplet på en aktionær, der køber 150 aktier til en pris på $ 20 pr. Aktie. Seks måneder efter købet beslutter han at sælge dem til en pris på $ 25 pr. Aktie; dermed en fortjeneste på $ 750. Overskuddet klassificeres under kortsigtede kapitalgevinster. At skelne mellem disse kapitalgevinster er afgørende, fordi de to beskattes forskelligt.

Reduktion af kapitalgevinstskatter

Uanset hvilken form for aktiv den enkelte planlægger at sælge, er der nogle få metoder, der bruges til at reducere den påløbne kapitalgevinstskat. De omfatter:

1. Venter længere end et år inden salg

Som allerede forklaret, når en virksomhed sælger et aktiv, kan den opnå langsigtede eller kortsigtede kapitalgevinster. En af fordelene ved kapitalgevinster, der falder ind under den langsigtede status, er at de tiltrækker lavere skattesatser for kapitalgevinster. Som sådan er en af ​​måderne til at reducere den skat, man er ansvarlig for, at holde aktiver i en længere periode. Her er en oversigt over, hvordan kapitalgevinstskat opkræves:

  • Marginalrater på mellem 10% og 15% betaler en sats på 0%
  • Marginale satser, der spænder fra 25% og 28% til 35%, tiltrækker en skat på 15%
  • Marginale satser på 39,6% betaler en kapitalgevinstskat på 20%

For eksempel, hvis en person i skatteklassen 28% beslutter at sælge aktier, der svarer til en kapitalgevinst på $ 5.000, er forskellen i skat baseret på kort- og langvarig gevinst:

Kortvarig gevinst beskattet med 28%: $ 5.000 * 0,28 = $ 1.400

Langsigtet gevinst beskattet med 15%: $ 5.000 * 0,15 = $ 750

2. Sælg, når din indkomst er lav

Som det fremgår af oversigten ovenfor, bestemmes den langsigtede kapitalgevinst på ens marginale skattesats, som derefter afhænger af den enkeltes indkomst Vederlag Vederlag er enhver form for kompensation eller betaling, som en person eller en medarbejder modtager som betaling for deres tjenester eller det arbejde, de udfører for en organisation eller virksomhed. Det inkluderer uanset hvilken grundløn en medarbejder modtager sammen med andre former for betaling, der påløber i løbet af deres arbejde, hvilket. Når det er sagt, kan bortskaffelse af langsigtede kapitalgevinstaktiver i "magre" år hjælpe med at reducere kapitalgevinstskatten.

Situationer, der kan forårsage et fald i den enkeltes indkomst, inkluderer at nærme sig pensionsperioden, afslutte eller tab af beskæftigelse. At sælge aktiver på sådanne tidspunkter kan minimere størrelsen af ​​opkrævet kapitalgevinstskat.

3. Timing af kapitaltab med kursgevinster

I en given periode kan kapitaltab bruges til at udligne kursgevinster. Lad os antage, at en person ejer to typer aktier: A og B. Når han sælger aktie A, tjener han en fortjeneste på $ 60, men når han sælger aktie B, taber han $ 30. Hans nettokapitalgevinst er forskellen mellem hans kapitalgevinst og tab: $ 30.

Ved at bruge kapitaltab i de år, hvor han opnåede kapitalgevinster, kan en person sænke sin kapitalgevinstskat betydeligt. Selvom enkeltpersoner skal rapportere alle deres kapitalgevinster, beregnes den skat, der skal opkræves, af nettoværdien.

Sidste ord

En gevinst opstår, når den salgspris, der modtages ved afhændelse af et aktiv, er højere end dets købspris. En kapitalgevinstskat er den skat, der pålægges overskuddet fra et sådant salg. Der er dog nogle få tricks, der kan bruges til at sænke den pålagte kapitalgevinstskat. De inkluderer besiddelse af aktiver i en længere periode, før de sælges, afhændelse af aktiver, når deres indkomst er lav, og brug af kapitaltab for at udligne gevinsterne.

Flere ressourcer

Tak fordi du læste Finansvejledning til kapitalgevinstskat. Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Ad Valorem Tax Ad Valorem Tax Udtrykket "ad valorem" er latin for "efter værdi", hvilket betyder, at det er fleksibelt og afhænger af den vurderede værdi af et aktiv, produkt eller tjeneste.
  • Værdipapirer, der kan sælges Til salg Værdipapirer, der er tilgængelige for salg, er standardkategoriseringen af ​​værdipapirer, som virksomheder beslutter at investere i med henblik på at drage fordel af deres økonomiske stilling. I modsætning til handel med værdipapirer sælges eller sælges ikke værdipapirer med det ene formål at realisere en kortsigtet kapitalgevinst.
  • Udskudt skatteforpligtelse / aktiv Udskudt skatteforpligtelse / aktiv En udskudt skatteforpligtelse eller -aktiver oprettes, når der er midlertidige forskelle mellem bogført skat og faktisk indkomstskat. Der er adskillige typer af transaktioner, der kan skabe midlertidige forskelle mellem bogført indkomst før skat og skattepligtig indkomst og derved skabe udskudte skatteaktiver eller -forpligtelser
  • Wash Sale Wash Sale Et vaskesalg kategoriseres, når en investor sælger en aktie eller et værdipapir og tilbagekøber det samme eller en i det væsentlige identisk sikkerhed inden for 30 dage efter salget. US Internal Revenue Service (IRS) indførte 61-dages vaskesalgsreglen for at forhindre investorer, der har urealiserede tab, i at drage fordel af