CBOE Nasdaq Volatility Index (VXN) - Oversigt, hvordan man fortolker

CBOE NASDAQ Volatility Index (VXN) er et mål for markedets forventninger om kortvarig volatilitet formidlet af NASDAQ-100 Index (NDX) NASDAQ-100 Index NASDAQ-100 Index er et aktiemarkedsindeks, der inkluderer 100 af de største, mest aktivt handlede, ikke-finansielle virksomheder, der er noteret på NASDAQ-optionskurserne. Det måler markedsforventningen om 30-dages volatilitet baseret på NASDAQ-100-optionerne. CBOE er den eneste organisation, der er ansvarlig for beregning og formidling af VXN baseret på indekset.

CBOE Nasdaq Volatility Index (VXN)Kilde

CBOE udviklede VXN på grund af den store forskel i volatilitet mellem NASDAQ-100 og S&P 500. I begyndelsen af ​​1999 steg NASDAQ-indekset med 137% til 5.132, men faldt med 50% til omkring 2.500 ved udgangen af ​​2000.

Mens S & P 500 kun steg 26% op til toppen ved 2.000 og derefter faldt med 15% ved udgangen af ​​2000. Hverken NASDAQ eller nogen af ​​dets partnere og associerede selskaber har noget at gøre med beregningen og formidlingen af ​​indekset. Det bruger Black-Scholes-modellen til optionsprissætning.

Resumé

  • CBOE VXN er en førende målestok for markedsvolatilitet i forbindelse med NASDAQ-100-indekset. Det er baseret på priserne på en NASDAQ 100 optionskurs med 30 dage til udløb.
  • Indekset blev foretaget af Chicago Board Options Exchange (CBOE) i 2001. CBOE beregner og formidler indeksets værdi løbende i handelstiden.
  • Det beregnes ligesom VIX, det bedre kendte indeks for CBOE, der bruges til at måle markedsvolatiliteten i S&P 500.

Hvad er Chicago Board Options Exchange (CBOE)?

CBOE er et af verdens største markeder for optioner, der handler med renter, aktier og indekser. Det blev et børsnoteret selskab i 2010 og går nu under navnet CBOE Global Markets Inc. Det er kendt for Volatility Index (VIX) VIX Chicago Board Options Exchange (CBOE) oprettede VIX (CBOE Volatility Index) til måling 30-dages forventet volatilitet på det amerikanske aktiemarked, undertiden kaldet "frygtindeks". VIX er baseret på priserne på optioner på S&P 500-indekset, som er et barometer for aktieafviklingen i S&P 500-indekset (SPX).

CBOE er det næststørste optionsmarked i verden lige bag Korea Stock Exchange (KSE). Det handler ca. 300 millioner kontrakter om året.

Hvad er NASDAQ-100-indekset?

NASDAQ-100-indekset er et aktiemarkedsindeks bestående af 100 virksomheder noteret på Nasdaq-aktiemarkedet. Virksomhederne, der udgør NASDAQ-100, er præget af høje markedsværdier.

Det er vigtigt at bemærke, at der er virksomheder fra forskellige brancher på indekset bortset fra den finansielle industri. Apple, Amazon, Adobe, Marriott og Intel er eksempler på virksomheder i indekset.

Hvad er Black-Scholes-modellen?

Black-Scholes-modellen er en matematisk model til prisfastsættelse af optioner på aktiemarkedet. De forskellige faktorer, der tages i betragtning i henhold til modellen, er strejkkurs Strejkkurs Strikekursen er den pris, som indehaveren af ​​optionen kan udøve optionen på at købe eller sælge en underliggende værdipapir, afhængigt af om de har en call-option eller en put-option . En option er en kontrakt med ret til at udnytte kontrakten til en bestemt pris, der er kendt som indløsningsprisen. , det underliggende aktivs pris, standardafvigelsen for aktivets afkast og tidspunktet indtil udløbsdatoen. At være en matematisk model kommer den med et par antagelser, såsom:

  • Muligheden giver et risikofrit afkast.
  • Indstillingen kan kun udnyttes på udløbsdatoen.
  • Volatiliteten for det underliggende aktiv forbliver konstant gennem hele aktivets levetid.

CBOE VXN er præsenteret i procentpoint, og dens værdi tikker løbende i åbningstiden.

Fortolkning af VXN

For investorer, der allerede er vant til optioner, er CBOE'S VXN baseret på det samme koncept som det bedre kendte VIX. Selv fortolkningen af ​​de to indekser er den samme.

Høje værdier indikerer en høj grad af frygt, og lave værdier indikerer mangel på frygt. Med andre ord, jo højere indekset er, desto større er volatiliteten, der kan forventes, og er normalt et købsignal. En faldende VXN-værdi betyder lavere volatilitet og betyder et selvtilfreds marked. Mange kritikere siger imidlertid, at indeksets anvendelighed er overvurderet.

VXN bruges som en modsatrettet indikator til at hjælpe med at informere investorens handelsbeslutninger for teknologiaktier, da NASDAQ består af mange teknologigiganter. Det skyldes også, at NASDAQ-100 ikke inkluderer virksomheder fra den finansielle industri.

For et bedre perspektiv er de ekstreme lave aflæsninger på VXN normalt under 15 point. På den anden side er ekstremt høje værdier over 35 og afslører et højt niveau af usikkerhed. Høje niveauer er typisk et godt tidspunkt at købe, og lave niveauer er typisk et godt tidspunkt at sælge.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Implicit volatility Implied Volatility (IV) Implicit volatility - eller simpelthen IV - bruger prisen på en option til at beregne, hvad markedet siger om den fremtidige volatilitet i optionens
  • Markedsbredde Markedsbredde Markedsbredde henviser til et sæt tekniske indikatorer, der vurderer kursudviklingen og -nedgangen for et givet aktieindeks. Markedsbredden repræsenterer
  • Options: Calls and Puts Options: Calls and Puts En option er en form for derivataftale, der giver indehaveren ret, men ikke forpligtelsen, til at købe eller sælge et aktiv inden en bestemt dato (udløbsdato) til en bestemt pris (strejke pris). Der er to typer muligheder: opkald og sætter. Amerikanske optioner kan udnyttes når som helst
  • Value Line Composite Index Value Line Composite Index Value Line Composite Index blev lanceret i 1982. Det var det første markedsindeks, der handlede på futuresmarkedet. Det består af 1.681 trukkede virksomheder