Kapitaltab - Oversigt, hvordan man beregner, eksempel

Kapitaltab er reduktionen i værdien af ​​en virksomheds kapital, dvs. investeringer, kapitalaktiver osv. Tabet realiseres, når kapitalaktiver sælges til en pris, der er lavere end den oprindelige pris.

Kapital tab

Sådan beregnes kapitaltab?

Formlen for kapitaltab er som følger:

Kapitaltab = Købspris - Salgspris

Hvis salgsprisen er højere end købsprisen, betegnes den som en kapitalgevinst.

Illustrerende eksempel

F.eks. Planlægger ABC Ltd. at udvide sin produktionsenhed. Til et sådant formål køber virksomheden en fabrik til en værdi af $ 800.000. Ti år senere beslutter virksomheden at sælge fabrikken for at opgradere til en større.

Virksomheden sælger fabrikken for $ 740.000. Anvendelse af kapitaltabsformlen med de tilgængelige oplysninger:

$ 800.000 - $ 740.000 = $ 60.000

Derfor realiserer virksomheden et kapitaltab på $ 60.000 fra salget.

Opbevaringsperiode

Beholdningsperioden for en investering eller et kapitalaktiv er tidsperioden mellem køb og salg af et aktiv, dvs. det tidsrum, hvor aktivet besiddes af investoren. Denne besiddelsesperiode er afgørende for beskatningsformål på kapitalgevinster og -tab. Ved omlægning af kapitalaktivernes beholdningsperiode er kapitaltab opdelt i to kategorier:

  • Kortsigtede kapitaltab (mindre end et år)
  • Langsigtede kapitaltab (et år eller længere)

Kapitaltab skal kategoriseres i langvarige og kortsigtede typer, inden de rapporteres om selvangivelse.

Regnskabsmæssig behandling af kapitaltab

Kapitaltab indregnes først i kursgevinster i den forstand, at de først bruges til at udligne eventuelle tilsvarende kapitalgevinster af samme type, der er optjent i løbet af året. Derfor behandles alle kortfristede kurstab som et fradrag for alle kortfristede kapitalgevinster og alle langsigtede kurstab mod langsigtede kapitalgevinster.

Nettokapitaltabet som følge af fradragene trækkes fra selskabets indtægter gennem de efterfølgende år som fremførsel af den resterende kurstab. Mens det er, hvordan regnskabsmæssig behandling af kapitaltab generelt praktiseres overalt i verden, overholder mange lande deres eget sæt regler og forskrifter vedrørende beskatning og kapitalregnskab på indkomst.

Skattefradrag

Kapitaltab er fradragsberettiget. Det betyder, at der kan tages højde for kapitaltab for at reducere den samlede beskatningsindkomst. Imidlertid betragtes kapitaltab kun som en fradragsberettiget, når de realiseres, ikke når de optjenes. Derfor, indtil kapitalaktivet faktisk er solgt fysisk, er det påløbne kapitaltab urealiseret og bliver kun realiserbart ved bogstaveligt salg af aktivet.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Periodiseringsprincippet Periodisering Princippet periodiseringsprincippet er et regnskabskoncept, der kræver, at transaktioner registreres i den tidsperiode, i hvilken de finder sted, uanset hvilken periode de faktiske pengestrømme fra transaktionen modtages. Tanken bag periodiseringsprincippet er, at finansielle begivenheder indebærer matchende indtægter
  • Financial Accounting Theory Financial Accounting Theory Financial Accounting Theory forklarer "hvorfor" bag regnskab - årsagerne til, at transaktioner rapporteres på bestemte måder. Denne guide hjælper dig med at forstå de vigtigste principper bag Financial Accounting Theory
  • Return on Capital Employed Capital (ROCE) Return on Capital Employed (ROCE) Return on Capital Employed (ROCE), et rentabilitetsforhold, måler hvor effektivt en virksomhed bruger sin kapital til at generere overskud. Kapitalafkastet
  • Typer af aktiver Typer af aktiver Almindelige typer aktiver inkluderer løbende, langfristede, fysiske, immaterielle, operationelle og ikke-operationelle. Korrekt identifikation og