Bankkreditanalytiker - oversigt, ansvar, uddannelse

En bankkreditanalytiker er en finansiel professionel, der har specialiseret sig i at evaluere enkeltpersoners, virksomheders eller værdipapirers kreditværdighed. De gennemgår en låntagers finansielle og kreditoptegnelser Kreditvurdering En kreditvurdering er en opfattelse fra et bestemt kreditbureau om evnen og viljen til en enhed (regering, virksomhed eller person) til at opfylde sine økonomiske forpligtelser i fuldstændighed og inden for de fastsatte forfaldsdatoer. En kreditvurdering betyder også sandsynligheden for, at en debitor misligholder. og vurdere, om de kan opfylde deres økonomiske forpligtelser. De ser også på låntagerens økonomiske sundhed samt på de økonomiske forhold, der kan påvirke låntagerens tilbagebetalingsevne.

Bankkreditanalytiker

Bankkreditanalytikere spiller en vigtig rolle i økonomien. De giver rådgivning eller anbefalinger til banker og forsikringsselskaber, når det kommer til at yde kreditlinjer til dem, der ansøger om individuelle lån eller erhvervslån.

Enkeltpersoner i bankkreditanalytikerstillinger er dygtige i MS Office, meget vidende om årsregnskaber og koncepter, kan effektivt arbejde i et højtryksmiljø og have stærk opmærksomhed på detaljer.

Jobansvar for en bankkreditanalytiker

Bankkreditanalytikerens rolle varierer afhængigt af arbejdsgiveren, men generelt involverer jobbet følgende ansvarsområder:

  • Vurder kredithistorik og regnskaber for kunder for at identificere kreditrisiko
  • Opret kreditrisikorapporter
  • Evaluer optegnelser over klienter og giv anbefalinger til betalingsplaner
  • Fremstil nøgletal Nøgletal Nøgletal oprettes ved brug af numeriske værdier taget fra årsregnskabet for at få meningsfuld information om et selskab med kunder til at vurdere deres økonomiske status
  • Konsolider kreditfiler og identificer afvigelser og uoverensstemmelser
  • Koordiner med kunder for at validere regnskaber eller transaktioner
  • Bliv opdateret med de nyeste udlånsprotokoller

Uddannelseskrav

Hvis du vil arbejde i finansbranchen som en bankkreditanalytiker, har du brug for en bachelorgrad inden for finans, regnskab eller forretning. Du skal være fortrolig med de relaterede studieområder, såsom forholdsanalyse, statistik, økonomi, risikovurdering, beregning og analyse af årsregnskaber Analyse af regnskaber Sådan udføres analyse af regnskaber. Denne vejledning vil lære dig at udføre regnskabsanalyse af resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse inklusive margener, nøgletal, vækst, likviditet, gearing, afkast og rentabilitet. .

Certificeringskurser

Når du er færdig med din bachelorgrad, vil du måske få et par års stærk kvantitativ erhvervserfaring relateret til regnskab, tilgodehavender eller behandling af kreditansøgninger som forberedelse til en stilling i en bankkreditanalytiker.

Efter at have arbejdet i nogen tid i branchen, overvej at tage certificeringskurser designet til bankkreditanalytikere. Det er ikke et nødvendigt skridt, selvom de vil give dig en fordel, da flere arbejdsgivere prioriterer dem med certificeringer. Forskellige uddannelsesinstitutter og organisationer tilbyder et bredt udvalg af kreditanalytikercertificeringskurser, hvad enten det er online eller i klasseværelset.

Almindelige arbejdsgivere og karrieremuligheder

Bankkreditanalytikere arbejder normalt i kommercielle banker og investeringsbanker, institutioner, der udsteder kreditkort, investeringsselskaber og kreditvurderingsbureauer. . De forskellige organisationer inkluderer Wells Fargo & Co., Comerica Bank, Bank of America Corp., JP Morgan Chase & Co. og KeyBank. Analytikerne taler normalt ansigt til ansigt med klienter, mens andre analytikere arbejder online og afholder møder med potentielle kunder i et virtuelt miljø.

Omfanget og arten af ​​den uddannelsesmæssige baggrund og erfaring gør det muligt for bankkreditanalytikere at tage forskellige karriereveje i finansbranchen. Nogle af disse områder omfatter kommerciel kreditanalyse, indlåns- og ikke-indlånskreditformidling, udlejere af fast ejendom, finansielle investeringer, værdipapirer, selskabskreditafdelinger, forsikringsrelaterede aktiviteter samt kredit- og låneafdelinger i forskellige brancher.

Flere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Kommerciel kreditanalytiker Kommerciel kreditanalytiker En kommerciel kreditanalytiker er stort set den samme som en kreditanalytiker med den ekstra specifikation af gennemgang af virksomheder eller enheder, der leder efter
  • Kreditanalytjob Kreditanalytjob Kreditanalytjob omfatter en bred vifte af stillinger. Generelt er en kreditanalytiker ansvarlig for at hjælpe en långiver eller anden finansiel institution -
  • Finansiel formidler Finansiel formidler En finansiel formidler henviser til en institution, der fungerer som mellemmand mellem to parter for at lette en finansiel transaktion. De institutioner, der almindeligvis omtales som finansielle formidlere, omfatter forretningsbanker, investeringsbanker, gensidige fonde og pensionskasser.
  • Loan Covenant Loan Covenant En lånecovenant er en aftale, der fastlægger vilkårene og betingelserne for lånepolitikker mellem en låntager og en långiver. Aftalen giver långivere spillerum til at yde tilbagebetaling af lån, mens de stadig beskytter deres udlånsposition. På grund af gennemsigtigheden i reglerne får låntagere ligeledes klare forventninger til