Autoriseret lager - oversigt, betydning, eksempler

Autoriserede aktier eller autoriserede aktier henviser til det maksimale antal aktier, som et selskab lovligt har tilladelse til at udstede i henhold til dets selskabsvedtægter. bestyrelsesmedlemmer på det tidspunkt, hvor en virksomhed startes. Sådanne vedtægter oprettes normalt efter, at vedtægterne er indsendt. Produktet af antallet af godkendte aktier og pålydende værdi pr. Aktie kaldes den autoriserede aktiekapital.

Autoriseret lager

Autoriserede aktier adskiller sig fra udestående aktier Udestående aktier Udestående aktier repræsenterer antallet af et selskabs aktier, der handles på det sekundære marked og derfor er tilgængelige for investorer. Udestående aktier inkluderer alle begrænsede aktier, der holdes af selskabets officerer og insidere (ledende medarbejdere) samt kapitalandelen ejet af institutionelle investorer. Udstedte aktier er en delmængde af autoriserede aktier, der udstedes til selskabets aktionærer. Generelt forbliver en del af det godkendte lager uudstedt. Selskabets autoriserede aktiekapital kan ændres ved at få godkendelse fra dets aktionærer.

Autoriseret aktie fungerer som en begrænsende enhed til at kontrollere ledelsens evne til at udstede nye aktier. I mangel af autoriserede aktier modtager ledelsen den ubegrænsede ret til at udstede nye aktier, hvilket kan ændre balancen i kontrol mellem aktionærerne. En sådan udstedelse af aktier kan også forskyde balancen i overskudsfordelingen, hvis de nye aktier udstedes til en anden pris end markedsværdien.

Resumé

  • Autoriseret aktie er det maksimale antal aktier, et selskab kan udstede i henhold til selskabets forfatningsmæssige dokumenter.
  • Autoriseret aktie spiller en vigtig rolle i at fungere som en begrænsende anordning mod ledelsens evne til at udstede yderligere aktier, der kan ændre balancen mellem aktionærerne.
  • De fleste virksomheder holder en del af den autoriserede aktie udstedt til distribution til medarbejdere under udnyttelse af aktieoptioner og andre investorer i tilfælde af, at virksomheden har brug for yderligere egenkapital.

Betydningen af ​​ikke udstedt autoriseret lager

Virksomheder er nødt til at holde en del af det autoriserede lager udstedt af forskellige årsager:

1. Udstedelse af aktieoptioner og warrants

Fra tid til anden kompenserer mange virksomheder deres medarbejdere med muligheden for at deltage i virksomhedens medarbejderaktieplan (ESOP) Medarbejderaktiebesiddelsesplan (ESOP) En medarbejderaktiebesiddelsesplan (ESOP) henviser til en medarbejderfordelplan, der giver medarbejderne en ejerandel i virksomheden. Arbejdsgiveren tildeler en procentdel af virksomhedens aktier til hver berettiget medarbejder uden forhåndsomkostninger. Fordelingen af ​​aktier kan være baseret på medarbejderens lønskala, vilkår for. For at udstede disse aktier, som bliver en del af udestående aktier ved udnyttelse af optionen af ​​medarbejderne, skal virksomheden have en tilstrækkelig del af den autoriserede aktie udstedt.

2. Behov for at rejse kapital med kort varsel

Udstedelse af nye aktier er normalt den sidste udvej for de fleste virksomheder, når de har brug for kapital. Under særlige omstændigheder kan et selskab dog udstede yderligere aktier med kort varsel. Det er nyttigt at have ikke-udstedt autoriseret aktie, da ledelsen ikke er forpligtet til at gennemgå processen med aktionærgodkendelse for at øge autoriseret aktie, før der udstedes nye aktier.

Specifikke omkostninger ved at øge autoriseret lager

I de fleste jurisdiktioner er der ingen ekstra omkostninger ved at øge den autoriserede aktie bortset fra de typiske omkostninger ved afholdelse af aktionærmøder. og stem om nøglespørgsmål. Offentlige og visse transaktionsomkostninger.

I nogle lande som Indien er virksomheder dog forpligtet til at betale yderligere stempelafgift for at øge den autoriserede bestand. Stempelafgiften i Indien varierer fra 0,15% til 0,20% af stigningen i autoriseret lager, der er underlagt et maksimumsbeløb af stempelafgift, som varierer i henhold til provinsens stempelafgiftslov.

Praktiske eksempler

Apple Inc.

Fra og med Apple Inc.s seneste årsrapport for året, der sluttede den 30. september 2019, bestod selskabets godkendte aktiekapital af 12,6 mia. Almindelige aktier på hver $ 0,00001, hvoraf 4,4 mia. Almindelige aktier på hver $ 0,00001 blev udstedt og udestående pr. datoen for årsrapporten.

Saldoen på 8,2 milliarder aktier repræsenterer ikke-udstedte aktier, som er en del af den godkendte aktie. Selskabets aktier kan om nødvendigt udstedes af ledelsen.

Amazon.com

Fra og med Amazon.com Inc.s seneste årsrapport for året, der sluttede den 31. december 2019, bestod selskabets autoriserede aktiekapital af 5,5 milliarder aktier på 0,01 dollars hver. Virksomhedens autoriserede aktiekapital blev yderligere opdelt i 500 millioner foretrukne aktier på 0,01 dollar hver og fem milliarder almindelige aktier på 0,01 dollar hver.

Af de fem milliarder almindelige aktier blev 498 millioner almindelige aktier på hver $ 0,01 udstedt og udestående pr. Datoen for årsrapporten. Saldoen på 4,5 milliarder aktier repræsenterer ikke-udstedte aktier, som er en del af den godkendte aktie. Selskabets aktier kan om nødvendigt udstedes af ledelsen.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Kapitalindsamlingsproces Kapitalindsamlingsproces Denne artikel er beregnet til at give læserne en dybere forståelse af, hvordan kapitalindsamlingsprocessen fungerer og sker i branchen i dag. For mere information om kapitalindsamling og forskellige typer forpligtelser, der er indgået af underwriter, se venligst vores forsikringsoversigt.
  • Almindelige vs Foretrukne Aktier Almindelige vs Foretrukne Aktier Potentielle investorer, der ønsker at erhverve en andel eller ejerskab i et selskab, kan vælge at købe mellem almindelige vs foretrukne aktier. Virksomheder
  • Aktionærkapital Aktionærkapital Aktionærkapital (også kendt som Aktionærkapital) er en konto på en virksomheds balance, der består af aktiekapital plus tilbageholdt indtjening. Det repræsenterer også restværdien af ​​aktiver minus passiver. Ved at omarrangere den oprindelige regnskabsmæssige ligning får vi aktiekapital = aktiver - passiver
  • Stemmeaktier Stemmeaktier Stemmeaktier er aktier i et selskab, der giver aktionæren ret til at stemme om de vigtigste emner i selskabet. Det er generelt en stemme pr. Aktie. Aktierne