Basispunkt (bip) - 1/100 af en procent, eksempler og brug

Et basispunkt, ofte omtalt som et bip (ved hjælp af notationen bp), er en måling på en hundrededel af en procent eller en ti tusindedel og er et udtryk, der almindeligvis bruges i økonomi. Finans Oversigt Finans defineres som levering af finansiering og forvaltning af penge til enkeltpersoner, virksomheder og regeringer. Det finansielle system inkluderer cirkulation af penge, forvaltning af investeringer og udlån af midler. I virksomheder er økonomiteamet ansvarligt for at sikre, at virksomheden har tilstrækkelig kapital, og at virksomhedens indtægter og udgifter styres godt. . Basispoint bruges ofte i situationer, hvor forskelle på mindre end 1% er bemærkelsesværdige. Dette viser sig oftest at være tilfældet på rentemarkederne Obligationer Obligationer er obligationer med fast indkomst, der udstedes af virksomheder og regeringer for at rejse kapital.Obligationsudstederen låner kapital fra obligationsejeren og foretager faste betalinger til dem med en fast (eller variabel) rente i en bestemt periode. .

Basis punkt (bip) collage

Bip i forhold til renten

Da basispunktet er en praktisk måling, når man diskuterer procentvise ændringer, der falder under 1%, kommer det konsekvent op, når man taler om rentesatser Rente En rentesats refererer til det beløb, som en långiver opkræver en låntager for enhver form for gæld, generelt udtrykt som en procentdel af hovedstolen. . Selvom det ikke altid er sandt, er årlige ændringer i renter, der ikke overstiger 1% forskel, stadig meningsfulde for investorer.

Overvej for eksempel, at en rentesats på 3,50% stiger 0,10% for året. Det betyder, at renten steg med 10 basispoint og efterlod den 3,60% ved årets udgang. Hvis rapporter imidlertid viser, at den samme rente steg 100 bip for året, ville det betyde en fuld procentvis ændring, hvilket ville gøre renten 4,50% ved årets udgang.

Almindelige anvendelser af et basispunkt

Udtrykket basispoint stammer fra handel med "basis" - spændet - mellem to renter. Grundlaget (eller spredningen) er generelt lille, hvilket får det til at blive citeret i multipla på 10.000.

Specifikke lån og obligationer er typisk noteret ved hjælp af et forhold til et indeks eller en underliggende sikkerhed Offentlige værdipapirer Offentlige værdipapirer eller omsættelige værdipapirer er investeringer, der handles åbent eller let på et marked. Værdipapirerne er enten egenkapital eller gældsbaserede. eller aktiv. I sådanne tilfælde, når lånet eller obligationen er noteret i forhold til et bestemt indeks, noteres renterne som et spread, enten over eller under indekset. Overvej for eksempel, at en obligation med en årlig rente, der er 0,25% højere end London Interbank Offered Rate (LIBOR) LIBOR LIBOR, som er et akronym af London Interbank Offer Rate, refererer til den rentesats, som britiske banker opkræver andre finansielle institutioner til et kortfristet lån, der forfalder fra en dag til 12 måneder i fremtiden. LIBOR fungerer som et benchmarkingsgrundlag for korte renter,som er blandt de mest almindelige benchmark-renteindekser. Dette betyder, at basis eller spredning er angivet som 25 bip over LIBOR.

Når vi taler om valutaterminer, kan basispunktet sammenlignes og kontrasteres med punktet i procent (pip).

Hvorfor er basispunktet vigtigt?

Bortset fra at være i stand til at beregne små procentvise ændringer, som nævnt ovenfor, er forståelse og henvisning til basispoint også vigtigt, fordi det hjælper med at fjerne tvetydighed, især når man taler om rentesatser og hvordan de ændrer sig. Hvis en rente stiger med 50 bip, stiger den med 0,50%.

Grundpunktet er en meget nyttig måling, der bruges til at fjerne usikkerhed, når man diskuterer renteændringer og til at identificere og holde styr på brøkdele af procentvise ændringer.

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste denne vejledning for at forstå, hvad et bip er i økonomi. Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modeling & Valuation Analyst FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker. Se følgende finansressourcer for at få flere oplysninger:

  • Effektiv årlig rente Effektiv årlig rente Den effektive årlige rente (EAR) er den rentesats, der justeres for sammensætning over en given periode. Kort sagt, det effektive
  • Inflation Inflation Inflation er et økonomisk begreb, der refererer til stigninger i varenes prisniveau over en bestemt periode. Stigningen i prisniveauet betyder, at valutaen i en given økonomi mister købekraft (dvs. mindre kan købes med det samme beløb).
  • Obligationsprissætning Obligationsprissætning Obligationsprissætning er videnskaben om beregning af en obligations udstedelseskurs baseret på kupon, pålydende værdi, afkast og løbetid. Obligationsprissætning tillader investorer
  • Simple Interesse Simple Interesse Simpel interesse formel, definition og eksempel. Enkel rente er en beregning af renter, der ikke tager højde for effekten af ​​sammensætning. I mange tilfælde er renteforbindelser med hver bestemt låneperiode, men i tilfælde af simpel rente gør det det ikke. Beregningen af ​​simpel rente er lig med hovedstolen multipliceret med renten, ganget med antallet af perioder.