Optjent fordel - Oversigt, hvordan det fungerer, eksempel

En optjent fordel refererer til et aktiv eller et privilegium, der kan tildeles en medarbejder som en del af en garanteret økonomisk pakke, der tilbydes enhver person eller enhed. Normalt bruges udtrykket "optjent ydelse" til at betegne den pensionsopsparing, som en person kan få adgang til, når de når deres pensionsalder. forlade arbejdsstyrken og begynde at modtage fulde pensionsydelser. .

Optjent fordel

Indtjente fordele kan omfatte flere typer økonomiske belønninger. De kan bestå af kontanter, 401 (k) planer 401 (k) Plan 401 (k) planen er en pensionsopsparingsplan, der gør det muligt for medarbejderne at spare en del af deres løn før skat igennem bidrag til en pensionskasse, pensionsplaner, pensionering planer og medarbejderaktieoptioner Medarbejderaktiebesiddelsesplan (ESOP) En medarbejderaktiebesiddelsesplan (ESOP) henviser til en medarbejderfordelingsplan, der giver medarbejderne en ejerandel i virksomheden. Arbejdsgiveren tildeler en procentdel af virksomhedens aktier til hver berettiget medarbejder uden forhåndsomkostninger. Fordelingen af ​​aktier kan være baseret på medarbejderens lønskala, vilkår for. Et eksempel på en optjent fordel, der gradvis opnås, kan være aktierne i et selskabs aktier.

Resumé

  • En optjent fordel refererer til et aktiv eller et privilegium, der kan tildeles en medarbejder som en del af en garanteret økonomisk pakke, der tilbydes enhver person eller enhed.
  • I en situation, hvor ejerskab af ydelser ikke er involveret, eller når en arbejdsgiver ikke bidrager til planen, betragtes de ydelser, der tilbydes medarbejderne, som ikke-optjente fordele.
  • I USA er reglerne for beskyttelse af amerikanernes pensionsaktiver bestemt af Employee Retirement Income Security Act (ERISA).

Princippet om optjente fordele forklaret

Det underliggende princip er, at optjeningsydelse kun tilbydes en medarbejder, der allerede har opfyldt de fuldstændige servicevilkår, der skal være opfyldt for at blive berettiget til at modtage en fuld snarere end en delvis betaling. Da medarbejderne akkumulerer mere tid med virksomheden, erhverver de gradvist det fulde beløb. Processen er også kendt som cliff vesting Cliff Vesting Cliff vesting er en proces, hvor medarbejderne har ret til de fulde fordele fra deres virksomheds kvalificerede pensionsplaner på en given dato eller gradueret optjening.

Efter et forudbestemt antal år brugt i tjeneste hos virksomheden tjener medarbejderen fulde rettigheder til fordelene. Virksomheder tilbyder ofte sådanne fordele til deres ansatte for at tilskynde dem til at blive hos virksomheden.

Optjente vs. ikke-indtjente fordele

I en situation, hvor ejerskab af ydelser ikke er involveret, eller når en arbejdsgiver ikke bidrager til planen, betragtes de ydelser, der tilbydes medarbejderne, som ikke-optjente fordele. For eksempel, hvis en virksomhed tilbyder sine ansatte en 401 (k) plan, der ikke inkluderer noget bidrag fra virksomheden, betragtes den som en ikke-optjent fordel. Normalt er sundhedsforsikring og pensionsplaner ikke-fortjeneste.

Hvordan fungerer optjente fordelingsplaner

Den nøjagtige struktur for et særligt ydelsesprogram er normalt genstand for forhandlinger. Det sker normalt på tidspunktet for rekruttering eller ansættelse af nye medarbejdere eller som en del af processen med fagforeningernes kollektive overenskomst. Den tid, det tager for en fordel at blive fuldt optjent, kan variere afhængigt af hvilken type fordel det er. For eksempel har 401 (k) planer normalt det øjeblik, en medarbejder begynder at deltage i den.

Eksempel på en Vested Benefit Plan

Antag en situation, hvor en medarbejder kan være berettiget til at modtage en præstationsbonus, når de har afsluttet et års ansættelse i virksomheden, hvor belønningen er hundrede aktier. Som en del af en gradueret optjeningsplan kan medarbejderen efter afslutning af år 2 erhverve fuldt ejerskab af 20% af de aktier, de har ret til.

Efter år 3 kan det stige til 40%, efter år 4, 60% osv. Her kan medarbejderen kun kræve 100% af aktierne efter afslutning af år seks. Således betragtes aktiebonusen fra år 2 til 5 som en delvist optjent fordel. Det vil kun være en fuldt optjent fordel efter afslutning af år 6.

Regler og regulationer

I USA er reglerne for beskyttelse af amerikanernes pensionsaktiver bestemt af Employee Retirement Income Security Act (ERISA). De tilbudte sikkerhedsforanstaltninger inkluderer fastsættelse af de minimumsstandarder, der kræves for deltagelse, fordeling af fordele, finansiering og optjening. Det er også organisationen, der sikrer, at medarbejderne er i stand til at få adgang til de fordele, der er lovet dem efter afslutningen af ​​en foreskrevet periode på deres job.

I Schweiz har Vested Benefits Foundation den pensionsopsparing, som virksomheder bidrager med i kategorien Søjle 2a med pensionsopsparing. Pengene betragtes som den optjente fordel. Normalt bidrager schweiziske virksomheder og deres medarbejdere sammen til arbejdsmarkedspensionsfonde.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

  • Ikke-valgfrit bidrag Ikke-valgfrit bidrag Et ikke-valgfrit bidrag er en fuldt optjent betaling, som arbejdsgiveren foretager til en medarbejderstøttet pensionsplan, uanset om medarbejderen
  • Pension Regnskab Pension Regnskab Vejledning og eksempel på pension regnskab, trin inkluderer, rekordselskabsbidrag, registrerer pensionsomkostninger og justerer pensionsforpligtelser til dagsværdi. En pensionstillid er en juridisk enhed, der besidder pensionsinvesteringerne og udbetaler midlerne senere, når det er nødvendigt. Pensionstillid forvaltes af trustees
  • Sweat Equity Sweat Equity Sweat equity refererer til det ikke-monetære bidrag, som enkeltpersoner eller grundlæggere af et selskab yder til et forretningsforetagende. Startups med kontant stropper
  • Variabel ydelsesplan Variabel ydelsesplan En plan med variabel ydelse er en type pensionsplan, hvor udbetalingen, som modtageren er berettiget til, kan ændres i henhold til præstationen