Låntager - Oversigt, rettigheder og egenskaber

En panthaver er en person eller enhed, der låner penge til en låntager til køb af fast ejendom Fast ejendom Fast ejendom er fast ejendom, der består af jord og forbedringer, der inkluderer bygninger, inventar, veje, strukturer og hjælpesystemer. Ejendomsret giver en ejendomsret til jorden, forbedringer og naturressourcer som mineraler, planter, dyr, vand osv. Kort sagt er panthaveren långiveren. Lånefinansiering bruges ofte over hele verden, da folk bruger den til at finansiere køb af et hus, kontor eller fast ejendom til enhver anden brug.

Låntager

Fra prioritetshaverens (långivers) synspunkt skaber han en prioriteret juridisk interesse i ejendommens værdi, og det beskytter långiveren, hvis låntager ikke er i stand til at tilbagebetale lånet fuldt ud eller misligholdes.

I flere tilfælde udlånes gennem finansielle institutioner, og panthaveren repræsenterer interesserne for det eller de finansielle institutioner, der låner ud pengene. Det er panthaveres ansvar at måle den finansielle risiko for pantsættere (låntagere) og at udvikle udlånspakker og -betingelser Lånestruktur Lånestruktur er et vilkår for et lån med hensyn til de forskellige aspekter, der udgør et lån, herunder løbetid eller løbetid, tilbagebetaling og risiko i overensstemmelse hermed.

Resumé

  • En panthaver er en person eller enhed, der låner penge til en låntager til at købe fast ejendom.
  • Pantehaveren skaber en prioriteret juridisk interesse i ejendommens værdi, og dette beskytter långiveren, hvis låntager ikke er i stand til at tilbagebetale lånet fuldt ud eller misligholdes.
  • I flere tilfælde sker udlån gennem finansielle institutioner, og panthaveren repræsenterer interesserne for det eller de finansielle institutioner, der låner ud pengene.

Låntageres rettigheder

Loven regulerer rettighedshavernes rettigheder til at beskytte dem, hvis pantsætteren ikke er i stand til at tilbagebetale. Nedenfor er nogle af de væsentlige rettigheder for pantsættere:

1. Ret til afskærmning

Retten til afskærmning begrænser pantsætteren fra at udøve sin indløsningsret, og den kan bruges, hvis der er et betinget salg eller et unormalt pant.

2. Ret til dragt til salg

Retten til dragt til salg svarer til retten til afskærmning Afskærmning Når en husejer holder op med at betale på et lån, der blev brugt til at købe et hjem, anses huset for at være afskærmet. Hvad det i sidste ende betyder er, at ejerskabet af; men i en sag til salg er pantsætteren fuldstændig udelukket fra at bruge sin indløsningsret. I et sådant tilfælde har panthaveren lov til at blive ejer af ejendommen, sælge den og bruge provenuet til at inddrive sit krav.

3. Retssag for realkreditpenge

Retten til at sagsøge realkreditpenge giver panthaveren ret til at sagsøge i tilfælde af visse betingelser. Et eksempel er, hvis pantsætteren ikke yder tilstrækkelig sikkerhed til ejendommen, som den delvist eller fuldstændig ødelægges af.

4. Ret til salg uden retlig indgriben

Retten til salg uden retlig indgriben giver panthaveren mulighed for at sælge ejendommen uden at underrette domstolene på visse betingelser. En sådan betingelse kan være, hvis pantsætteren misligholder og ikke er i stand til at servicere betalingen efter tre måneders varsel.

5. Ret til at bruge penge

Retten til at bruge penge giver panthaveren mulighed for at bruge penge på ejendommen til formål som for at bevare den pantsatte ejendom mod fortabelse, salg eller destruktion. Pantehaveren kan tilføje de penge, han har brugt, til de pantpengene, han har fået tildelt, og har ret til at modtage renter på beløbet til samme sats, som gælder for de primære penge.

6. Ret til tiltrædelse af den pantsatte ejendom

Retten til tiltrædelse af den pantsatte ejendom giver panthaveren ret til at opretholde eventuelle tilføjelser til ejendommen som sikkerhed. For eksempel, hvis pantsætteren bygger en bygning på et land, der er pantsat, kan panthaveren beholde bygningen som sikkerhed for lånet.

7. Besiddelsesret

Pantehaveren har også besiddelsesret, hvorunder han / hun får ejerskab af ejendommen, hvis visse regler ikke er opfyldt.

Låntager vs. Låntager

Låntager henviser til den, der låner pengene ud. Han er ansvarlig for at bestemme vilkårene og relaterede klausuler i realkreditaftalen. Pantehaveren skal også videregive alle nødvendige oplysninger til pantsætteren, inden han underskriver aftalen, hvilket også indebærer vilkårene for tilbagebetaling og renter.

På den anden side henviser pantebreve til den, der låner pengene. Han er ansvarlig for at levere alle de krævede dokumenter, som panthaveren har brug for, for at aftalen kan skubbe igennem.

For det sikrede lån Sikrede vs usikrede lån Når man planlægger at tage et personligt lån, kan låntager vælge mellem sikrede og usikrede lån. Når man låner penge fra en bank, kreditforening eller, skal pantsætteren erklære sin ejendom som sikkerhed, og dens ejerskab overføres til panthaveren i løbet af aftalen, eller indtil han er færdig med at betale for lånet og dets tilsvarende rentebetalinger . Generelt er sikkerhedsbeløbet højere end lånets størrelse. Det er designet til at beskytte panthaveren, hvis låntager ikke opfylder sin forpligtelse.

Hvis låntager ikke er i stand til at foretage tilbagebetalingerne til tiden, kan panthaveren sælge sikkerhedsstillelsen. Hvis det sker, skal pantsætteren overholde panthavers beslutning.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil de yderligere ressourcer nedenfor være meget nyttige:

  • Kreditrisikoanalyse Kreditrisikoanalyse Kreditrisikoanalyse kan betragtes som en udvidelse af kreditfordelingsprocessen. Efter at en person eller virksomhed har ansøgt om et lån til en bank eller finansiel institution, analyserer det långivende institut de potentielle fordele og omkostninger forbundet med lånet.
  • Afskærmning Afskærmning Når en husejer holder op med at betale på et lån, der bruges til at købe et hjem, anses huset for at være i afskærmning. Hvad det i sidste ende betyder er, at ejerskabet af
  • Meddelelse om misligholdelse Meddelelse om misligholdelse En meddelelse om misligholdelse er en formel offentlig meddelelse, der indgives til statsretten og angiver, at låntager er i restance. Det bruges, når en låntager
  • Sikkerhedens kvalitet Sikkerhedens kvalitet Sikkerhedens kvalitet er relateret til den generelle tilstand for et bestemt aktiv, som en virksomhed eller en person ønsker at stille som sikkerhed, når de låner midler