Organisationsdesign - Lær om principperne for organisationsdesign

Organisationsdesign er en platform, der inkorporerer nøglekomponenterne i et selskab Corporation Et selskab er en juridisk enhed oprettet af enkeltpersoner, aktionærer eller aktionærer med det formål at fungere med overskud. Virksomheder har lov til at indgå kontrakter, sagsøge og sagsøges, egne aktiver, eftergive føderale og statslige skatter og låne penge fra finansielle institutioner. , nemlig mennesker, information og teknologi. Selvom hver organisation er forskellig, og der ikke er nogen specifik formel til etablering af det perfekte organisationsdesign, er der flere principper, der gælder for alle virksomheder.

Organisation Design tema

Ændringer sker overalt omkring os og i et hurtigt tempo. Alle de drastiske justeringer har efterladt meget lidt plads til selvtilfredshed. I betragtning af, hvordan uundgåelige ændringer er blevet, skal ledere fokusere på at designe deres organisationer nu mere end nogensinde. På denne måde kan de transformere deres virksomheder til bedre at imødekomme deres kunders, medarbejderes og andre interessenters behov. Interessent I forretning er en interessent enhver person, gruppe eller part, der har interesse i en organisation og resultatet af dens handlinger. Almindelige eksempler.

Principper for organisationsdesign

1. Fokus på langsigtede strategiske mål

En fejl, som ledere laver, er at koncentrere sig for meget om de nuværende mangler i virksomheden. Ofte forbliver disse ledere fikseret på de kortsigtede klager, de får fra deres medarbejdere, kunder eller investorer. Aktionærkapital Aktiekapital (også kendt som Shareholders Equity) er en konto på en virksomheds balance, der består af aktiekapital plus tilbageholdt indtjening. Det repræsenterer også restværdien af ​​aktiver minus passiver. Ved at omarrangere den oprindelige regnskabeligning får vi aktiekapital = aktiver - passiver. Men den rigtige vej til dette er at fokusere på både de nuværende og langsigtede virksomhedsmål. Vedtagelse af et organisationsdesign, der kun løser øjeblikkelige problemer, når de opstår, vil kun bane vejen for flere problemer i fremtiden.

2. Tag dig tid til at undersøge scenen

En undersøgelse viste, at ledere bruger meget lidt tid på at evaluere deres organisations tilstand, inden de vedtager nye designs. Alt for ofte antager ledere den falske antagelse om, at den aktuelle situation i deres organisationer er klar. I virkeligheden er disse ledere ude af kontakt med deres medarbejderes præstationer og hvordan aktiviteter faktisk gennemføres internt. At få en bedre forståelse af en organisation, før man skynder sig at påtage sig et nyt design, hjælper med at finde årsagen til aktuelle problemer.

3. Valg af det rigtige blueprint

Et flertal af organisationer baserer deres nye design på uprøvede hypoteser. Selvom intuitiv beslutningstagning fungerer i nogle tilfælde, bør virksomhedsledere ikke være afhængige af deres intuition alene. Så snarere end at stole på den "tarmfølelse", når du tager den største salgsbeslutning, skal du høre alle de involverede interessenter og se på de foreliggende data.

4. Valg af de rigtige specialister

Et af de mest forsømte principper for organisationsdesign er at lægge vægt på roller først og derefter enkeltpersoner. Desværre gør mange ledere det modsatte. De begynder at lede efter kandidater til at besætte bestemte stillinger, inden jobroller er klart defineret.

Problemet med at bruge denne tilgang er, at det vækker bekymring blandt medarbejderne. Det skaber også risikoen for at miste ekspertteknikere, hvis de føler sig usikre på deres job. Det er også meget distraherende, da de fleste medarbejdere har tendens til at fokusere på at gøre store indtryk i stedet for at prioritere deres kunders behov.

Den bedste måde at håndtere sagen på er at bruge et talentudkast. Med et talentudkast får hver forretningsafdeling adgang til de samme fagfolk. På denne måde ender de mest dygtige medarbejdere i centrale roller, der er designet med virksomhedens mål i tankerne.

5. Forvent modstand

Ofte ser ledere sig selv som ingeniører og deres medarbejdere som tandhjul, der kan flyttes rundt. Dette bør dog ikke være tilfældet. En organisation består af mennesker, der har frygt, ambitioner, mål og følelser. Som sådan bør ledere redegøre for muligheden for, at deres ændringsanbefalinger bliver afvist og imod.

Når man ved dette, er det første skridt, en leder skal tage, at genkende negative tankegang og søge at ændre den måde, de opfatter det nye design på. Der er flere måder, som ledere kan forsøge at løse problemet på. De inkluderer en klar forklaring på, hvad organisationsdesignet handler om, rollemodellering af de nye tankegang og indførelse af foranstaltninger, der styrker designet.

6. Ydelsesmålinger er nøglen

Ingen ville nogensinde køre en bil, der ikke har noget speedometer. På samme måde behøver virksomhedsledere ikke implementere nye organisationsdesign, hvis der ikke er nogen præstationsmålinger på plads. Uden sådanne målinger er der ingen måde at vurdere dit firmas præstationer før og efter vedtagelsen af ​​det nye design.

Performance metrics Key Performance Indicators (KPIs) Key Performance Indicators (KPIs) er metrics, der bruges til periodisk at spore og evaluere en organisations præstationer mod opnåelse af specifikke mål. De bruges også til at måle den samlede præstation for en virksomhed, der bestemmer den indflydelse, det nye design har på en organisation. Hvis firmaet ser ud til at klare sig dårligere, end det gjorde tidligere, kan ledere træffe drastiske forbedringsforanstaltninger.

7. Håndter overgangsrisici

I hastet med at implementere en ny strategi glemmer et flertal af virksomhedsledere at tage højde for overgangsrisici. Hvert nyt design udgør visse risici, fra indblanding i forretningsdrift til medarbejdernes mangler og dårlig udførelse. Den bedste måde at reducere virkningen af ​​disse risici på er at identificere dem tidligt og adressere dem så hurtigt som muligt.

8. At køre ekstra mil

Et firmas rapporteringssystem er et af de mest afgørende og kontrollerbare aspekter af dets organisationsstruktur. Desværre fokuserer de fleste ledere for meget på designprocessen og forsømmer andre elementer.

Apple og Pixar er to virksomheder, der kører den ekstra mil. For eksempel noterer de sig, hvor deres medarbejdere samles socialt, og hvordan sådanne interaktioner former deres adfærd.

Fordele ved organisationsdesign

Et sundt organisationsdesign giver følgende fordele:

1. Klarhed

Det er vigtigt for enhver virksomhed at vedtage et sundt organisatorisk design uanset omfanget. Det giver ikke kun klarhed i den daglige drift, men også i at tage vigtige beslutninger og andre aktiviteter.

Et veludformet organisationsdesign skitserer hver enkelt interessents rolle. På en sådan måde kender medarbejderne deres pligter, hvem de skal nå ud til hjælp, tidsrammen for at gennemføre projekter, de opgaver, der skal prioriteres med mere. Organisationsdesign går langt med at forbedre driftseffektiviteten, især når det drejer sig om store virksomheder.

2. Vækst

En anden fordel ved at skabe en veldesignet organisation er, at det gør det lettere at udnytte vækstmuligheder sammenlignet med et firma, der er løst organiseret. Et godt organisationsdesign inkorporerer teknologisk infrastruktur. På denne måde, hvis virksomhedschefen tænker på at tilføje en ny medarbejder, vil der allerede være visse foranstaltninger at følge i rekruttering af nye mennesker. En organisation, der mangler et solidt design, har svært ved at udføre sådanne aktiviteter.

3. Tilpasningsevne

Et nøglefunktion ved effektivt organisationsdesign er evnen til at reagere på de konstant skiftende markeds- og brancheforhold. Mens de fleste ledere foretrækker at fokusere på virksomhedens eksisterende operationer, er det bedste organisationsdesign et, der giver plads til nye markedstendenser. Ideelt set skal designet være fleksibelt nok til at muliggøre eventuelle nødvendige justeringer.

Fordele ved organisationsdesign

Nøgle afhentning

Organisationsdesign er en kombination af nøgleelementerne i en virksomhed, herunder struktur, processer og interessenter. Et lyddesign hjælper med at give klarhed og baner vejen for vækst. Men hvis man planlægger at vedtage et nyt design til hans eller hendes virksomhed, er der et par faktorer at overveje. De inkluderer fokus på langsigtede mål, styring af overgangsrisici, forudse modstand og brug af præstationsmålinger.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Centralisering Centralisering Centralisering henviser til den proces, hvor aktiviteter, der involverer planlægning og beslutningstagning inden for en organisation, koncentreres til en bestemt leder
  • Virksomhedsstruktur Virksomhedsstruktur Virksomhedsstruktur henviser til organisationen af ​​forskellige afdelinger eller forretningsenheder inden for en virksomhed. Afhængigt af en virksomheds mål og branchen
  • Ledelsesfærdigheder Ledelsesfærdigheder Ledelsesfærdigheder kan defineres som bestemte attributter eller evner, som en leder skal have for at udføre specifikke opgaver i en
  • Successionsplanlægning Successionsplanlægning Successionsplanlægning henviser til den proces, hvor medarbejdere rekrutteres og udvikles med det formål at udfylde en nøglerolle i en organisation. Det