ROUNDDOWN-funktion - formel, eksempel, hvordan man bruger

ROUNDDOWN-funktionen er kategoriseret under Excel Math og Trigonometry-funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Funktionen afrundes ned mod nul. Dybest set gør det det modsatte af ROUNDUP-funktionen.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens jobbeskrivelse nedenfor giver et typisk eksempel på alle de færdigheder, uddannelse og erfaring, der kræves for at blive ansat til et analytikerjob i en bank, institution eller virksomhed. Udfør økonomisk prognoser, rapportering og operationelle målinger, analyser økonomiske data, opret økonomiske modeller, denne funktion er nyttig, da den hjælper med at afrunde et tal og eliminerer de mindst signifikante cifre, hvilket forenkler notationen, men holder tæt på den oprindelige værdi.

Formel

= ROUNDDOWN (antal, antal_cifre)

ROUNDDOWN-funktionen bruger følgende argumenter:

  1. Tal (krævet argument) - Dette er et reelt tal, som vi ønsker at afrunde.
  2. Num_digits (krævet argument) - Dette er antallet af cifre, som vi vil afrunde tallet til.

Nu, hvis argumentet num_digits er:

  1. En positiv værdi, der er num_digits> antal, det angiver antallet af cifre afrundes ned til det angivne antal decimaler.
  2. Lige med nul angiver det afrunding til nærmeste heltal.
  3. En negativ værdi, der er num_digits <antal, det angiver antallet af cifre afrundes ned til det angivne antal decimaler.

Hvordan bruges ROUNDDOWN-funktionen i Excel?

Lad os overveje et eksempel for at forstå anvendelsen af ​​ROUNDDOWN-funktionen:

Eksempel

Antag, at vi får følgende data:

NummerCifreBemærkninger
5.20Rund ned til nærmeste heltal
51,421Rund ned til 1 decimal
5.1422Rund ned til 2 decimaler
2785.23Rund ned til 3 decimaler
2785.2-1Rund ned til nærmeste 10
2785.2-2Rund ned til nærmeste 100
2785.2-3Rund ned til nærmeste 1000
2785.2-4Rund ned til nærmeste 10000

De resultater, vi får i Excel, vises nedenfor:

ROUNDUP-funktion

Ting at huske

  1. ROUNDDOWN-funktionen opfører sig som ROUND-funktionen, bortset fra at den altid runder et tal ned.
  2. Det kan afrundes enten til venstre eller højre for decimaltegnet.
  3. I modsætning til standard afrunding, hvor tal mindre end 5 er afrundet ned, afrunder funktionen altid numrene 1-9 ned.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du læste Finance's guide til Excel ROUNDDOWN-funktionen. Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse Excel-funktioner fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje