Best Practices for Excel-modeller - Vejledning til oprettelse af gode Excel-modeller

Når man arbejder med store og komplicerede økonomiske modeller Typer af finansielle modeller De mest almindelige typer af økonomiske modeller inkluderer: 3-opgørelsesmodel, DCF-model, M & A-model, LBO-model, budgetmodel. Oplev de top 10-typer i Microsoft Excel, det kan være ret udfordrende at dokumentere dem tydeligt for brugervenlighed og forståelighed. Vi vil her diskutere flere Excel-modeller bedste praksis og andre nyttige tip og tricks, som brugerne kan anvende til at vedligeholde og revidere dine modeller mere effektivt. Excel tilbyder en række funktioner, der gør det muligt for brugere bedre at organisere deres projektmapper og indhold.

Modelstruktur

Finansiel modellering Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske præstationer. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model. involverer altid indsættelse af flere input i modellerne for at generere visse ønskede output Analyse af regnskaber Sådan udføres analyse af regnskaber. Denne vejledning lærer dig at udføre analyse af resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse inklusive margener, nøgletal, vækst, likviditet, gearing, afkast og rentabilitet. . De fleste mennesker har en tendens til at gruppere alle komponenter på et enkelt regneark for enkelheds skyld. Nogle gange er det mere passende at adskille input, proces og output i forskellige regneark eller grupperinger som en del af Excel-modellernes bedste praksis.

Dokumentationsmetoden definerer klart formålet med hvert regneark / gruppering, så brugerne hurtigt kan navigere og finde de oplysninger, de har brug for, i stedet for at søge gennem en lang, ensidet model.

Dokumentering af bedste praksis for Excel-modeller

Titler til regneark, diagrammer og tabeller

I Excel-modeller med bedste praksis anbefales det altid at give titler til alle regneark, diagrammer og tabeller i dine Excel-modeller for at afklare deres formål. Titlerne skal være meningsfulde og præcise, så brugerne ved første øjekast kan forstå hovedpunktet.

Excel-modeller Bedste fremgangsmåder - Tip nr. 1

Hyperlinks

Vi kan bruge hyperlinks i en økonomisk model for at give hurtig adgang til en anden del af projektmappen eller vigtige oplysninger. Hyperlinks bruges almindeligvis i indholdsfortegnelsen til at give link til forskellige regneark / sektioner, men de kan også bruges til at henvise til kontekstoplysninger eller formler, der er mere følsomme.

Mærkning af værdier

Når du strukturerer input-sektionen eller andre dele af dine økonomiske modeller, skal du sørge for, at alle værdierne får etiketter, fordi brug af umærkede værdier i formler og beregninger kan forårsage forvirring og ineffektivitet i modellering. Nogle gange er det også nyttigt at give yderligere information om celleværdierne, såsom måleenheder, en kort beskrivelse af værdierne eller andre specifikke antagelser.

Best Practices for Excel-modeller - Tip nr. 2

Cellekommentarer

Når du vil medtage en detaljeret beskrivelse af en celleværdi eller en forklaring på en beregning, kan du indsætte en kommentar i cellen. Dette skaber en lille rød trekant i celleens øverste højre hjørne og viser en kommentarfelt, når musen svæver over cellen.

Excel-modeller Bedste fremgangsmåder - Tip nr. 3

Strukturerede referencer

Når du opretter en Excel-tabel, anvendes strukturerede referencer automatisk som erstatning for cellereferencer, når du indtaster en formel i en anden tabelkolonne. Idet der henvises til eksemplet nedenfor, anvendes i stedet for at vise “= D2-E2” i celle F2 søjlenavne (“Salgsbeløb” og “Enhedsomkostning”) som strukturerede referencer til beregning af fortjenesten.

Best Practices for Excel-modeller - Tip nr. 4

Du kan også bruge strukturerede referencer andre steder i Excel-regnearket uden for en tabel. Formlen viser en kombination af tabelnavnet (f.eks. "ProductSale") og kolonnenavne (f.eks. "Salgsbeløb", "Enhedsomkostninger"). Referencerne gør det lettere at lokalisere tabeller i en stor projektmappe og forstå, hvad værdierne faktisk henviser til.

Best Practices for Excel-modeller - Tip nr. 5

Data validering

Vi kan bruge datavalidering i økonomiske modeller til at tilføje begrænsninger for de typer data, der kan indtastes i inputafsnittet. Datavalidering giver i det væsentlige oplysninger om celleværdierne og hjælper med at opretholde standardiserede celleformater. En af de mest almindelige anvendelser af datavalidering er at oprette en rulleliste.

Den mest effektive måde at oprette en rulleliste på er at oprette din egen liste og give listen et navn. I eksemplet nedenfor laver vi en liste over produkter i cellerne A2: A6 og navngiver den "ProductType". Når du bruger datavalidering til at oprette en rulleliste, kan du blot skrive det navn, der er defineret for listen i feltet Kilde, efter et lighedstegn. Brug af en tabel giver dig mulighed for at tilføje eller fjerne elementer fra listen, og rullelisten opdaterer automatisk indholdet.

Excel-modeller Bedste fremgangsmåder - Tip nr. 6

Udover rullelister kan du også tilføje andre typer datavalidering for at begrænse celleindgange til et heltal, decimaltal inden for grænser, dato inden for et datointerval, tekst med en bestemt længde osv. Ud over inputbegrænsninger, du kan tilføje inputbeskeder eller fejladvarsler for at påpege ugyldige data.

Dokumentation af bedste praksis for Excel-modeller - Tip nr. 7

Flere ressourcer

Tak, fordi du læste Finance guide til Excel-modeller. Finance er den officielle globale udbyder af Financial Modellering & Valuation Analyst (FMVA) ™ -certificering FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker. For at lære mere, se disse relevante finansressourcer:

  • Opbygning af en finansiel model i Excel
  • Liste over Excel-funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje
  • Avancerede Excel-formler Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere