Conglomeratrabat - Oversigt, hvordan man beregner

Konglomeratrabat er ikke hvad navnet antyder. Det er en ulempe for et konglomerat med flere sektioner / divisioner / virksomheder, som alle generelt ikke kører med succes som en sammenhængende enhed. Som et resultat kan markedet diskontere værdien af ​​et multi-division selskab, hvilket giver mindre værdi til dets indtjening.

Konglomeratrabat

Beregning af konglomeratrabatten

Som nævnt ovenfor er en konglomeratrabat ikke en god eller populær ting blandt de fleste markedsanalytikere. Det forekommer inden for økonomien primært som en måde at holde konglomeratvirksomheder i skak.

Måske er den enkleste måde at forstå en konglomeratrabat på at forstå, hvordan den beregnes. Det er en diskonteret vurdering af de aktier, der er knyttet til alle divisioner / datterselskaber Datterselskab Et datterselskab (under) er en forretningsenhed eller et selskab, der er fuldt ejet eller delvist kontrolleret af et andet selskab, betegnet som moderselskabet eller det holdingselskab. Ejerskabet bestemmes af den procentdel af aktierne i moderselskabet, og at ejerandelen skal være mindst 51%. virksomheder inden for et konglomerat.

Værdiansættelse bestemmes ved at sammenlægge den indre værdi Intrinsic Value Den indre værdi af en virksomhed (eller en hvilken som helst investeringssikkerhed) er nutidsværdien af ​​alle forventede fremtidige pengestrømme diskonteret til den relevante diskonteringsrente. I modsætning til relative værdiansættelsesformer, der ser på sammenlignelige virksomheder, ser den indre værdiansættelse kun på en virksomheds iboende værdi alene. af alle de mindre virksomheder inden for et konglomerat og derefter trække markedsværdien for konglomeratet. Det resulterer typisk i 10% -15% rabat i værdiansættelse for konglomeratet.

Beregningen er især hård for de største konglomerater, fordi deres markedsværdi Markedsværdi Markedsværdi (Market Cap) er den seneste markedsværdi af en virksomheds udestående aktier. Market Cap er lig med den aktuelle aktiekurs ganget med antallet af udestående aktier. Investeringssamfundet bruger ofte markedsværdien til at rangere virksomheder er den højeste. På denne måde tegner eller nedsætter konglomeratrabatten ikke den sande værdi af hvert stykke af konglomeratet ved at klumpe værdien af ​​hver sammen og skære en enorm værdi ud ved at trække konglomeratets markedsværdi.

Rabatter på konglomerat er ikke permanente

I de fleste tilfælde vil et konglomerat blive udsat for en rabat mindst en gang i løbet af dets eksistens; dog fungerer de fleste konglomerater ikke under rabatten på ubestemt tid. Det skyldes diversificering Diversificering Diversificering er en teknik til allokering af porteføljeressourcer eller kapital til en række forskellige investeringer. Målet med diversificering er at afbøde tab, der er forbundet med dannelsen af ​​konglomerater. De fleste er etableret for at hjælpe en virksomhed - det vil sige moderselskabet - med at øge overskuddet og omsætningen og forbedre deres bundlinje i tider med vanskeligheder eller økonomiske fiaskoer.

Dannelsen af ​​et konglomerat betragtes bredt som den proces, hvor et mindre vellykket eller svigtende firma diversificerer sig for at forbedre sin indtjening og blive stærkere og mere succesrig.

Efter afslutningen af ​​diversificeringsprocessen placerer markedet normalt en konglomeratrabat på virksomheden og arbejder på at holde den i skak. I visse tilfælde kan et konglomerat operere under en rabat i årevis. I andre situationer opererer konglomerater som Berkshire Hathaway med en konglomeratpræmie i mange år.

Konglomerat Premium

En konglomeratpræmie er i det væsentlige det nøjagtige modsatte af en konglomeratrabat. Som det er tilfældet i Berkshire Hathaway's tilfælde, får konglomeratets mange divisioner og datterselskaber deres egenværdi Intrinsic Value Den indre værdi af en virksomhed (eller enhver investeringssikkerhed) er nutidsværdien af ​​alle forventede fremtidige pengestrømme diskonteret med den passende diskonteringsrente. I modsætning til relative værdiansættelsesformer, der ser på sammenlignelige virksomheder, ser den indre værdiansættelse kun på den indre værdi af en virksomhed alene. kombineret, og moderselskabets markedsværdi tilføjes, hvilket giver væsentlig mere værdi for hvert stykke af konglomeratet og for konglomeratet som helhed.

Sidste ord

Ikke alle konglomerater står over for en konglomeratrabat, selvom de fleste oplever en del devaluering af dele af deres imperium som et svar fra markedet. I tilfælde af at konglomeratet forvaltes effektivt og giver en ensartet fortjeneste, begynder markedet generelt at favorisere konglomeratet, hvilket gør det muligt at værdiansætte dets aktie til en præmie.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sådan udføres sammenlignelig virksomhedsanalyse. Denne guide viser dig trin for trin, hvordan du opbygger sammenlignelig virksomhedsanalyse ("Comps"), inkluderer en gratis skabelon og mange eksempler. Comps er en relativ værdiansættelsesmetode, der ser på forholdet mellem lignende offentlige virksomheder og bruger dem til at udlede værdien af ​​en anden virksomhed
  • Konsolideringsmetode Konsolideringsmetode Konsolideringsmetoden er en type investeringsregnskab, der anvendes til konsolidering af årsregnskabet for majoritetsejerskabsinvesteringer. Denne metode kan kun bruges, når investoren har effektiv kontrol over et datterselskab, hvilket ofte antager, at investoren ejer mindst 50,1%
  • Minoritetsinteresse i beregning af virksomhedsværdi Minoritetsinteresse i beregning af virksomhedsværdi Virksomhedsværdi skal justeres ved at tilføje minoritetsinteresser for at tage højde for konsolideret rapportering i resultatopgørelsen. Eksempel på beregning, vejledning. Når et selskab ejer mere end 50% (men mindre end 100%) af et datterselskab, registrerer de alle 100% af selskabets indtægter, omkostninger og andre poster i resultatopgørelsen, endda
  • Værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering