Robo-rådgivere - Oversigt, funktioner, fordele og begrænsninger

Roborådgivere er online investeringsadministrationstjenester, der anvender matematiske algoritmer til at yde økonomisk rådgivning med minimal menneskelig indgriben. De bruger deres algoritmer til at administrere og allokere klientaktiver på den mest effektive måde.

Robo-rådgivere

Robo-rådgivere bruger online spørgeskemaer, der får information om kundernes grad af risikoaversion, økonomisk status og ønsket investeringsafkast Return on Investment (ROI) Return on Investment (ROI) er et resultatmål, der bruges til at evaluere afkastet af en investering eller sammenligne effektiviteten af ​​forskellige investeringer. .

Graden af ​​risikoaversion

Graden af ​​risikoaversion Risici aversion Risici aversion refererer til tendensen hos en økonomisk agent til strengt at foretrække sikkerhed frem for usikkerhed. En økonomisk agent, der udviser risikoaversion, siges at være risikovillig. Formelt foretrækker en risikovillig agent strengt den forventede værdi af en gamble frem for selve gamble. henviser til, i hvilket omfang investorer er villige til at sænke afkastet for at mindske usikkerheden. For en person varierer det normalt afhængigt af investeringens økonomiske mål og tidshorisont.

For eksempel vil en person, der er tæt på pension, læne sig mere mod risikovillige investeringer, da de ikke har råd til at miste deres livsopsparing. I modsætning hertil kan en ung investor være mere risikosøgende, da de har tid til at inddrive mistede midler.

Typer af investorer

En person / investor kan kategoriseres som:

1. Risikovillig

Risikovillige investorer ser typisk efter sikre investeringer, selvom de muligvis opnår relativt lavere afkast.

2. Risiko-neutral

Risikoeutrale investorer har tendens til at være ligeglade med relativt risikable og sikre investeringer.

3. Risikosøgning

Risikosøgende investorer favoriserer normalt mere risikable investeringer, der tilbyder høje belønninger.

Funktioner i Robo-Advisors

1. Porteføljestyring

Roborådgivere skaber optimale porteføljer baseret på investorernes præferencer. Typisk oprettes porteføljer baseret på en eller anden variant af Modern Portfolio Theory, som fokuserer på tildeling af midler til aktier, der ikke er perfekt positivt korreleret.

Roborådgivere afsætter normalt midler til risikable aktiver og risikofrie aktiver, og vægten bestemmes ud fra investorernes mål og risikoprofil. Roborådgivere overvåger og genbalancerer porteføljen, når de økonomiske forhold ændres ved at justere vægten af ​​risikable og risikofrie aktiver.

2. Skattetabshøstning

Skatteunderskud indebærer salg af værdipapirer med tab for at spare kapitalgevinstskat Kapitalgevinst Skat Kapitalgevinstskat er en skat, der pålægges kapitalgevinster eller det overskud, som en person opnår ved at sælge aktiver. Skatten pålægges først, når aktivet er konverteret til kontanter, og ikke når det stadig er i en investors hænder. , typisk udført mod slutningen af ​​skatteåret. Ved at sælge et værdipapir med tab undgår investorer at betale skat af denne indkomst.

Samtidig er det vigtigt at investere i en lignende sikkerhed for at opretholde porteføljetildelingen og høste fordelene ved en opsving på markederne. Robo-rådgivere automatiserer processen, så brugerne kan drage fordel af skatteunderskud uden besvær.

Fordele ved Robo-rådgivere

1. Billigere

Robo-rådgivere tilbyder traditionelle investeringsadministrationstjenester til meget lavere gebyrer end deres menneskelige kolleger (finansielle rådgivere Finansiel rådgiver En finansiel rådgiver er en finansiel professionel, der giver rådgivning og rådgivning om en persons eller enhedens økonomi. Finansielle rådgivere kan hjælpe enkeltpersoner og virksomheder med at nå deres økonomiske mål hurtigere ved at give deres kunder strategier og måder at skabe mere velstand på). Det mindste beløb, der kræves for at bruge sådanne typer software, er også meget lavere end det minimumsbeløb, som finansielle planlæggere kræver.

2. Let at bruge og sikre

Roborådgivere tilføjer også værdi ved at lade investorer nemt investere i mange forskellige aktivklasser via mobiltelefoner eller webapplikationer. Desuden giver de fuld adgang til porteføljestyringsværktøjer, som giver brugerne mere fleksibilitet og sikkerhed.

Begrænsninger for Robo-rådgivere

Selvom robo-rådgivere tilbyder billigere og hurtigere investeringsstyringstjenester end menneskelige rådgivere, mangler de den subjektivitet, der kræves for at tilbyde fuldt personaliserede tjenester.

Robo-rådgivere vs. menneskelige rådgivere

Finansielle rådgivere fik normalt den nødvendige ekspertise til at udføre handler og konstruere porteføljer til deres kunder. I betragtning af at hver klient har en tendens til at indtage en unik holdning til risiko, skal rådgivere ofte være subjektive i konstruktionen af ​​porteføljer baseret på kundernes mål og behov. Rådgivere er også ansvarlige for regelmæssigt at tjekke ind med deres kunder og revurdere investeringsmål baseret på ændringer i markedet.

For deres ekspertise, ledelse og evne til at udføre opkræver finansielle rådgivere kundegebyrer og / eller provisioner, der kan være ekstremt høje. På den anden side opkræver robo-rådgivere relativt lave eller ubetydelige gebyrer; kompromiset er dog med subjektiviteten og graden af ​​personalisering, som menneskelige rådgivere giver.

Roborådgivere giver investorer og brugere de ressourcer og værktøjer, der er nødvendige for at udføre handler og opbygge porteføljer sammen med muligheden for at automatisere deres investering. Alligevel mangler robo-rådgivere mere fleksibilitet, lavere omkostninger og højere kontrol til investorer, men de mangler ekspertise og subjektivitet fra menneskelige rådgivere.

Er Robo-rådgivere sikre?

Robo-rådgivere er hverken sikre eller risikable - risikoen for en portefølje, der forvaltes af en robo-rådgiver, afhænger fuldt ud af investorens præferencer. Roborådgivere giver investorer en række forskellige risiko- og tidslinjepræferencer at vælge imellem.

Risikotolerante investorer kan vælge en risikabel portefølje (fx flere aktier, færre statsobligationer), mens risikovillige investorer kan vælge en portefølje, der tilbyder lavere afkast ved lavere volatilitet (f.eks. En relativt højere koncentration af risikofrie værdipapirer). Ved at vurdere hver enkelt investors appetit for risiko er robo-rådgivere i stand til at kuratere personlige porteføljer.

Eksempler på Robo-rådgivere

1. WealthSimple

WealthSimple opkræver et administrationsgebyr på 0,40% -0,50% afhængigt af porteføljen. Der kræves ingen mindste investeringsbeløb, og virksomheden tilbyder at administrere aktiver på op til $ 10.000 gratis i et år.

2. Wealthfront

Wealthfront opkræver et administrationsgebyr på 0,25%. Det kræver en minimumsinvestering på $ 500 og tilbyder at administrere op til $ 5.000 i aktiver gratis i et år.

3. Bedring

Forbedring opkræver et administrationsgebyr på 0,25%. Det kræver ikke et minimum investeringsbeløb og tilbyder at administrere aktiver gratis i et år for kvalificerede indskud.

4. Ellevest

Ellevest opkræver et administrationsgebyr på 0,25%. Det kræver en minimumsinvestering på $ 0 og tilbyder et gratis abonnement på Ellevest Digital (0,25% årligt gebyr) i en måned. Det er også et firma "bygget af kvinder til kvinder."

5. SoFi automatiseret investering

SoFi opkræver et administrationsgebyr på 0%. Det kræver en minimumsinvestering på $ 0 og tilbyder gratis karriererådgivning samt rabatter på kvalificerede indskud.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

  • Algoritmer Algoritmer (Algos) Algoritmer (Algos) er et sæt instruktioner, der introduceres for at udføre en opgave. Algoritmer introduceres for at automatisere handel for at generere overskud med en frekvens, der er umulig for en menneskelig erhvervsdrivende.
  • Investering: En nybegynderguide Investering: En begyndervejledning Finansiel guide til investering for begyndere lærer dig det grundlæggende ved at investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskellige strategier og teknikker til handel og om de forskellige finansielle markeder, som du kan investere i.
  • Risiko og afkast Risiko og afkast Ved investering er risiko og afkast stærkt korreleret. Øget potentielt investeringsafkast går normalt hånd i hånd med øget risiko. Forskellige typer risici inkluderer projektspecifik risiko, branchespecifik risiko, konkurrencemæssig risiko, international risiko og markedsrisiko.
  • Subjektiv vs objektiv handelsmål vs Subjektiv handelsmål vs subjektiv handel: De fleste handlende følger enten en i det væsentlige objektiv eller subjektiv handelsstil. Objektive forhandlere følger et sæt regler for at styre deres handelsbeslutninger. De foretrækker at købe og sælge beslutninger i det væsentlige forudplanlagt. I modsætning hertil afviser subjektive handlende brug af et strengt sæt regler