Securities Investor Protection Corporation (SIPC) - Oversigt, hvordan det fungerer

Securities Investor Protection Corporation (SIPC) er en nonprofit, medlemsfinansieret organisation, der arbejder for at beskytte kunder mod økonomisk tab, når et mæglerfirma går konkurs Konkurs er den juridiske status for en menneskelig eller en ikke-menneskelig enhed (et firma eller et regeringsorgan), der ikke er i stand til at tilbagebetale sin udestående gæld til kreditorer. . SIPC blev oprettet i USA i 1970 under Securities Investor Protection Act for at mindske usikkerhed blandt investorer og øge investeringerne i værdipapirmarkedet.

Securities Investor Protection Corporation

SIPC er en medlemsfinansieret organisation, hvilket betyder, at hvert medlemsfirma bidrager til en gensidigt finansieret pulje, der kan bruges til skader, hvis ethvert medlemsfirma er i økonomiske problemer. SIPC-medlemmer skal også overholde visse regler for at opretholde medlemskab og forblive en del af SIPC.

Hvordan virker det?

SIPC beskytter kunderne hos alle registrerede mæglervirksomheder i USA. Når et mæglerfirma fejler eller afvikles, og kundernes aktiver er i fare, træder SIPC ind ved at handle som:

  1. En enhed, der organiserer, hvordan de mislykkede mæglerfirmaers aktiver fordeles til sine kunder.
  2. Et forsikringsselskab, der beskytter hver kunde for op til $ 500.000 i manglende værdipapirer Omsættelige værdipapirer Omsættelige værdipapirer er ubegrænsede kortsigtede finansielle instrumenter, der udstedes enten for aktiesikkerhed eller for gældsværdipapirer fra et børsnoteret selskab. Det udstedende selskab opretter disse instrumenter til det udtrykkelige formål at skaffe midler til yderligere finansiering af forretningsaktiviteter og ekspansion. , som inkluderer en grænse på $ 250.000 for kontanter.
  3. En formidler, der overfører kundernes aktiver til et andet mæglerfirma i tilfælde af økonomisk fiasko.

SIPC understøtter væksten i mæglervirksomheder i USA ved at lade investorer føle sig trygge om deres aktiver og tilskynde til investeringer.

Vigtige forbehold i Securities Investor Protection Corporation

  1. Meglerfirmaet skal være medlem af SIPC, for at investoren kan beskyttes. En liste over SIPC-medlemmer kan findes her.
  2. SIPC tilbyder ingen beskyttelse mod værdiforringelse af aktiver, dvs. det fungerer ikke for at reducere den systematiske risiko eller idiosynkratisk risiko Idiosynkratisk risiko Idiosynkratisk risiko, også undertiden benævnt usystematisk risiko, er den iboende risiko, der er forbundet med at investere i en bestemt aktiv - såsom en aktie - det, som en investor står over for. Det træder kun ind, når et medlemsfirma er økonomisk nød og kundernes aktiver forsvinder med det formål at genoprette og sikre kunderne.
  3. SIPC beskytter kun visse aktivklasser. De beskyttede aktiver inkluderer aktier, obligationer, sedler, obligationer, omsættelige aktier, indskudsbeviser, put / call / straddle optioner og kontanter op til $ 25.000. De ubeskyttede aktiver inkluderer råvarer, valutaer, futureskontrakter, faste annuiteter, hedgefonde, investeringskontrakter, der ikke er registreret hos US Securities and Exchange Commission. (SEC).

Illustrerende eksempel - Lehman Brothers-sagen

Likvidationen af ​​Lehman Brothers efter den globale finanskrise i 2008 2008-2009 Den globale finanskrise Den globale finanskrise i 2008-2009 refererer til den massive finansielle krise, som verden stod over fra 2008 til 2009. Finanskrisen tog sit præg på enkeltpersoner og institutioner omkring kloden, hvor millioner af amerikanere er dybt påvirket. Finansielle institutioner begyndte at synke, mange blev absorberet af større enheder, og den amerikanske regering blev tvunget til at tilbyde redning er en af ​​de mest komplekse, langvarige sager i SIPC's historie. Inden for få dage efter firmaets likvidation den 19. september 2008 overførte SIPC 105 milliarder dollars i kundeejendom til omkring 110.000 kunder.

Den 2. december 2008 var 925.000 ansøgningsformularer sendt til kunder med henblik på arkivering og inddrivelse, hvor den endelige reklamationsfrist var 1. juni 2009 (kunder, der indgiver krav senere end nævnte dato, inddriver muligvis ikke aktiver).

Likvidationssagen verserer dog stadig - den seneste opdatering var i 2018, da Lehman Brothers accepterede et endeligt fremskyndet distributionsvalg, som giver usikrede kreditorer mulighed for at udbetale og modtage yderligere 1,48% i inddrivelse.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Dårlige kreditårsager Dårlige kreditårsager En långiver kan nægte en potentiel låntager et lån på grund af en række dårlige kreditårsager. Dårlig kredit er en persons optegnelse over tidligere mangler med at foretage rettidige betalinger
  • Kapitel 11 Kapitel 11 Konkurs Kapitel 11 er en juridisk proces, der involverer reorganisering af en debitors gæld og aktiver. Det er tilgængeligt for enkeltpersoner, partnerskaber, virksomheder
  • Kreditbegivenhed Kreditbegivenhed En kreditbegivenhed henviser til en negativ ændring i en låntagers kreditværdighed, der udløser en betinget betaling i en credit default swap (CDS). Det sker, når en person eller organisation misligholder sin gæld og ikke er i stand til at overholde vilkårene i den indgåede kontrakt, hvilket udløser et kreditderivat, såsom en credit default swap.
  • Systematisk risiko Systematisk risiko Systematisk risiko er den del af den samlede risiko, der skyldes faktorer, der ligger uden for en bestemt virksomheds eller enkeltpersons kontrol. Systematisk risiko skyldes faktorer, der er eksterne for organisationen. Alle investeringer eller værdipapirer er underlagt systematisk risiko, og det er derfor en ikke-diversificerbar risiko.