Gældsinstrument - Oversigt, eksempler, fordele og ulemper

Et gældsinstrument er et aktiv med fast indkomst, der juridisk forpligter skyldneren til at yde långiverens renter og hovedbetalinger Hovedbetaling En hovedbetaling er en betaling mod det oprindelige skyldige lån. Med andre ord er en hovedbetaling en betaling foretaget på et lån, der reducerer det resterende skyldige lånebeløb snarere end at gælde for betaling af renter, der opkræves på lånet. .

Gældsinstrument

Adgang til gældsfinansiering kræver, at debitor betaler kreditor i henhold til foruddefinerede kontraktmæssige vilkår. Kontrakten skal skitsere rentebetalingsplanen, sikkerhedsstillelse, hvis det er relevant, rentesats, udløbsdato, covenants, og hvis gælden er konvertibel.

Resumé

  • Gældsinstrumenter er aktiver med fast indkomst, der juridisk forpligter debitor til at levere långiverens renter og hovedstolsbetalinger.
  • Når en virksomhed ønsker at rejse kapital, kan de vælge at rejse kapital ved hjælp af internt genererede midler, egenkapitalfinansiering og gældsfinansiering.
  • Gældsfinansiering kan være en stor risikokilde for virksomheder, primært gennem øget likviditets- og solvensrisiko.

Almindelige gældsinstrumenter

  • Obligationer
  • Lejekontrakter
  • Gældsbevis Gældsbevis Et pengebrev refererer til et finansielt instrument, der inkluderer et skriftligt løfte fra udstederen om at betale en anden part - betalingsmodtageren - en bestemt sum penge, enten på en bestemt fremtidig dato eller når betalingsmodtageren kræver betaling. Noten skal indeholde alle vilkår, der vedrører gælden, herunder hvornår og
  • Certifikater
  • Lån
  • Skatkammerbeviser

Hvad er obligationer?

Obligationer er det mest almindelige gældsinstrument. Obligationer oprettes gennem en kontrakt, der kaldes en obligationsindentur. De er værdipapirer med fast indkomst, der kontraktligt er forpligtet til at levere en række rentebetalinger af et fast beløb og også tilbagebetaling af hovedstolen ved udløbet.

Obligationer værdiansættes i værdi, når markedsrenterne falder. Det følger logikken, at nutidsværdien af ​​en obligations fremtidige pengestrømme er mindre, når der anvendes en større diskonteringssats.

Hvordan påvirker kreditvurderinger gældsinstrumentvurderinger?

Generelt foretrækker investorer obligationer med lavere sandsynlighed for misligholdelse; derfor skal mere risikable obligationer kompensere investorer for større sandsynlighed for misligholdelse. Kreditvurderinger Kreditvurderinger En kreditvurdering er en opfattelse fra et bestemt kreditbureau om evnen og viljen til en enhed (regering, forretning eller person) til at opfylde sine finansielle forpligtelser i fuldstændighed og inden for de fastsatte forfaldsdatoer. En kreditvurdering betyder også sandsynligheden for, at en debitor misligholder. tillade investorer at rangordne debitorer efter standard sandsynlighed.

Lande, virksomheder og enkeltpersoner har alle kreditvurderinger, der har et direkte årsagssammenhæng med virksomhedens evne til at få adgang til gældsfinansiering. En stigning i en obligations rating vil øge instrumentets pris og dermed øge dens afkast.

Hvem udsteder obligationer?

Virksomheder

Virksomhedsobligationer kan udstedes af finansielle virksomheder eller ikke-finansielle virksomheder til investorer.

Regeringsenheder

De primære statslige enheder, der regelmæssigt udsteder obligationer, omfatter:

1. Suveræne nationale regeringer

Gældsinstrumenter udstedt af en national regering - eksempler inkluderer amerikanske statsobligationer, canadiske statsobligationer osv.

2. Ikke-suveræne regeringer

Regeringsenheder, der ikke er nationale regeringer, kan få adgang til gældsfinansiering gennem obligationer - eksempler inkluderer statsobligationer, kommunale obligationer osv.

3. Kvasi-regeringsenheder

Gældsinstrumenter udstedt af organisationer, der ikke repræsenterer et lands statslige organisation eller obligationer

4. overnationale enheder

Globale organisationer som Verdensbanken og Den Internationale Valutafond (IMF)

Fordele ved gældsinstrumenter

Hvis en virksomhed korrekt investerer lånte midler gennem gældsinstrumenter, kan det øge rentabiliteten. Processen med finansiering gennem kreditorer for at maksimere aktionærernes formue kaldes gearing.

Hvis investeringsafkastet er større end rentebetalingerne, vil debitor være i stand til at generere overskud på gældsfinansieringen. Inden for private equity foretager virksomheder investeringer gennem gearede buyouts Leveraged Buyout (LBO) En gearet buyout (LBO) er en transaktion, hvor en virksomhed erhverves ved hjælp af gæld som den vigtigste kilde til vederlag. En LBO-transaktion forekommer typisk, når et private equity-selskab (PE) låner så meget som muligt fra en række långivere (op til 70-80% af købsprisen) for at opnå et internt renteafkast> 20%, der er bygget op omkring investeringen for at give større afkast end rentebetalingerne.

Ulemper ved gældsinstrumenter

Gældsfinansiering kan være en stor risikokilde for virksomheder, primært gennem øget likviditets- og solvensrisiko. Likviditet er hindret, fordi rentebetalinger klassificeres som en kortfristet forpligtelse og repræsenterer en pengestrøm inden for et år.

Likviditet og solvens er vigtige faktorer, der skal overvejes, især når en virksomhed vurderes ud fra princippet om fortsat drift. Gældsfinansiering er populær blandt enkeltpersoner, virksomheder og regeringer.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

  • Gæld vs egenkapitalfinansiering Gæld vs egenkapitalfinansiering Gæld vs egenkapitalfinansiering - hvilket er bedst for din virksomhed, og hvorfor? Det enkle svar er, at det afhænger. Beslutningen om egenkapital versus gæld er afhængig af et stort antal faktorer som det nuværende økonomiske klima, virksomhedens eksisterende kapitalstruktur og forretningens livscyklusfase for at nævne nogle få.
  • Kommer bekymring Kommer bekymring Princippet om fortsat bekymring forudsætter, at enhver organisation vil fortsætte med at drive sin virksomhed i overskuelig fremtid. Princippet tilsigter, at enhver beslutning i en virksomhed træffes med det formål at føre virksomheden frem for at afvikle den.
  • Sandsynlighed for misligholdelse sandsynlighed for misligholdelse sandsynlighed for misligholdelse (PD) er sandsynligheden for, at en låntager misligholder tilbagebetaling af lån og bruges til at beregne det forventede tab fra en investering.
  • Sikkerhedens kvalitet Sikkerhedens kvalitet Sikkerhedens kvalitet er relateret til den generelle tilstand for et bestemt aktiv, som en virksomhed eller en person ønsker at stille som sikkerhed, når de låner midler