Whistleblower-politik - Lær om fordele og ulemper ved whistleblowing

En whistleblower-politik betragtes nu som en meget kritisk del af næsten alle organisationer Virksomhedsstruktur Virksomhedsstruktur henviser til organisationen af ​​forskellige afdelinger eller forretningsenheder inden for en virksomhed. Afhængig af en virksomheds mål og branchen som følge af juridiske problemer. Whistleblowers bliver næsten altid ofre for deres handlinger, så nogle lande som USA ser behovet for at øge den juridiske beskyttelse for dem. Læs videre for at finde ud af mere om whistleblowing-politikker og fordele og ulemper ved whistleblowing.

Whistleblower-politiktema

Hvad er en Whistleblower?

En whistleblower er en person, der afslører forseelser i en organisation, der vedrører ulovlig, uærlig, farlig eller bedragerisk praksis. Skimming Fraud . . Nogle gange er whistleblowing internt for en organisation og er beregnet til at udsætte en organisations praksis for CEOs CEO En CEO, forkortelse for Chief Executive Officer, er den højest rangerede person i en virksomhed eller organisation. Administrerende direktør er ansvarlig for en organisations overordnede succes og for at træffe ledelsesmæssige beslutninger på øverste niveau. Læs en jobbeskrivelse og ledere. Det kunne også være eksternt, hvor en whistleblower udsætter en enheds ulovlige praksis for medierne, politiet eller regeringen.

Årsagerne til whistleblowing handler ikke altid om alvorlig kriminalitet. En medarbejder kan afsløre adfærd Interpersonelle færdigheder Interpersonelle færdigheder betyder at have evnen til at komme sammen og interagere med andre. Det inkluderer stærk skriftlig og verbal kommunikation. af en anden medarbejder, der udøver mindre tyveri, ikke bruger sygefravær uhensigtsmæssigt eller udnytter virksomhedens ressourcer til personlig vinding. Ikke alle er enige om, at whistleblowing er den rigtige måde at afsløre fejlbehandling på.

Nogle mennesker tror, ​​at whistleblowers er moralske karakterer, der er villige til at ofre og afsløre forseelser. På den anden side mener nogle mennesker, at whistleblowers er utilfredse medarbejdere med ondsindede intentioner. En beslutningstager skal se på denne sag med et objektivt øje.

De komplikationer, der følger med whistleblowing, sammen med de underliggende juridiske imperativer, tilskynder organisationer til at komme med en whistleblower-politik for at styre handlingen.

Juridiske krav til en whistleblower-politik

Retsafgørelser udnytter undtagelser fra den offentlige orden til at fastlægge erklæringer om juridiske imperativer vedrørende whistleblowing. De juridiske erklæringer inkluderer:

1. Øget beskyttelse af alle whistleblowers

Mange organisationer garanterer deres medarbejdere beskyttelse mod gengældelse. Hvis nogen arbejder i en organisation, hvor der er fejlbehandling, der overtræder føderale love Typer af SEC-arkivering US SEC gør det obligatorisk for børsnoterede virksomheder at indsende forskellige typer SEC-arkiver, formularer inkluderer 10-K, 10-Q, S-1 , S-4, se eksempler. Hvis du er en seriøs investor- eller finansprofessional, vil det at vide og være i stand til at fortolke de forskellige typer SEC-arkivering hjælpe dig med at træffe informerede investeringsbeslutninger. , vil de blive beskyttet i tilfælde af, at de fløjter om problemerne. Her er hvordan loven beskytter whistleblowers.

Afsnit VII i Civil Rights Act, Occupational Safety and Health Act og Age Discrimination During Employment Act inkluderer klausuler, der beskytter whistleblowers fra gengældelsesangreb.

For 29 år siden bragte præsident Bush loven om beskyttelse af whistleblower, der garanterer beskyttelse til ansatte i den føderale regering, der påtager sig at afsløre fejlbehandling.

2. Styrke love, der beskytter whistleblowers

Mens vi taler, arbejder mange amerikanske stater på at udfylde hullerne som følge af fraværet af passende føderale love om whistleblowing. Michigan oprettede for eksempel sin første lov om beskyttelse af whistleblower for næsten 37 år siden. Lignende love findes i andre stater. Endnu bedre er lovene gældende for alle, også arbejdere i den private sektor.

Den juridiske beskyttelse giver arbejdstagere mulighed for at udsætte ulovlige handlinger i deres arbejdsmiljø for retshåndhævende myndigheder. Derudover indeholder lovene retsmidler som genindførelse ledsaget af tilbagebetaling til dem, der kan vise, at de har lidt hårdt som følge af udsættelse af ulovlige aktiviteter.

3. Beskæftigelse efter ønske

Da de juridiske vinde indleder nye love om whistleblowing, kan det samme ikke siges om læren om beskæftigelse efter eget valg. Domstolene har anerkendt undtagelser fra "efter ønske" -læren, som har været i spil i den private sektor i næsten et århundrede.

Som eksempel har domstolene i mange tilfælde stødt på stiltiende kontrakter i mange medarbejdererklæringer fra embedsmænd, der er ansvarlige for ansættelse, og den eneste grænse for opsigelse af ansættelse er i tilfælde af en retfærdig sag. Faktisk tror mange domstole, at der er arbejdsgivere, der har handlet i ond tro og har vist ondskab, når de opsiger medarbejdere. Sådanne medarbejdere er blevet tildelt domstolene.

Loven gennemgår åbenbart ændringer for at beskytte dem, der offentligt kalder dem, der er involveret i ulovlige aktiviteter. Det er dog indlysende, at selv med beskyttelse mod loven vil en whistleblower ikke være det samme bagefter. Der er fordele og ulemper, der følger med whistleblowing.

Whistleblower-politik: Fordele ved whistleblowing

1. Eksponerer fejlbehandling

Whistleblowers spiller en vigtig rolle i erhvervslivet og regeringen. Når en organisation eller endda et føderalt agentur træder over en etisk eller juridisk linje, er whistleblowers dem, der offentliggør sådanne handlinger, så overtrædere kan drages til ansvar. Der er også kontrol som et resultat af efterforskning, retssager eller opmærksomhed i medierne, som alle påvirker organisationers adfærd.

Regeringskontorer og virksomheder, der deltager i forseelser, og som tidligere slap væk med det, er tvunget til at indføre reformer, når deres forseelse bliver offentligt kendt.

2. Beskyttelse

Whistleblowers i USA er beskyttet takket være whistleblower-beskyttelsesprogrammet. Medarbejdere, der bemærker ulovlig praksis i deres organisation, er beskyttet mod enhver form for gengældelseshandlinger fra deres arbejdsgivere eller kolleger. Gengældelseshandlinger kan omfatte degradering, afskedigelse, nedsættelse af timer eller afslag på medarbejdergoder. Ethvert selskab, der er i strid med lovgivningen om beskyttelse af whistleblower, står over for suspension, bøder eller endda en civil retssag.

Whistleblower-politik: Ulemper ved whistleblowing

1. Nedsatte beskæftigelsesudsigter

Der er en ulempe ved whistleblowing, så meget som det er meningen at udråbe ulovlig praksis. Whistleblowing bringer meget opmærksomhed med sig både whistleblower og organisationen. Så er der de juridiske vidnesbyrd, medieinterviews og undersøgelser, der kan skade whistleblowerens beskæftigelsesegnethed.

Selvom en almindelig person vil behandle en whistleblower som en helt for at afsløre korruption, kan branchens aktører og ledere betragte whistleblowers som indiskret og illoyale for at afsløre virksomhedshemmeligheder. Også al medieopmærksomhed kan faktisk skade whistleblower, fordi han eller hun kan blive sortlistet i deres erhverv.

2. Komplikationer

Selvom whistleblowers handler med den antagelse, at deres eksponering er beregnet til at tjene det større gode, gennemgår de nogle gange udfordringer, der opstår som følge af deres handlinger. Ofte vil medierne grave dybere ned i whistleblower-livet i et forsøg på at finde noget at skrive om. Der er komplikationer, der kan opstå som følge af den juridiske proces eller retssager, og whistleblower kan blive tvunget til at ansætte en advokat.

Derudover udsættes whistleblower undertiden for trusler fra alle retninger, herunder fra deres tidligere kolleger og tilsynsførende. Samlet set kan alle disse elementer forårsage en masse stress, der kan føre til dårligt helbred eller endda revner i forhold.

Endelig afhentning

Whistleblowing-politikker er ikke et komplet middel til problemer, som whistleblowers står over for. Imidlertid er oprettelse af sådanne politikker et vigtigt skridt. Politikkerne skal kommunikeres til arbejdsgivere og medarbejdere på en gennemsigtig måde. Medarbejdere skal også trænes i etik, så de bliver fortrolige med etiske spørgsmål, der er unikke for hver organisation.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Regnskab for indkomstskatter Regnskab for indkomstskatter Indkomstskat og dens regnskab er et nøgleområde for virksomhedsfinansiering. At have en konceptuel forståelse af regnskab for indkomstskat gør det muligt for en virksomhed at opretholde økonomisk fleksibilitet. Skat er et indviklet felt at navigere i og forvirrer ofte selv de mest dygtige finansielle analytikere.
  • Due Diligence Due Diligence Due diligence er en proces til verifikation, undersøgelse eller revision af en potentiel aftale eller investeringsmulighed for at bekræfte alle relevante fakta og økonomiske oplysninger og for at kontrollere alt andet, der blev rejst under en M & A-aftale eller investeringsproces. Due diligence er afsluttet, før en aftale afsluttes.
  • Forensic Audit Guide Forensic Audit Guide En Forensic Audit er en detaljeret revision af en virksomheds optegnelser, der skal bruges i en domstol i en retssag. Revisorer, advokater og økonomiprofessionelle er alle involveret. I en sådan revision vil de lede efter korruption, interessekonflikter, bestikkelse, afpresning, misbrug af aktiver, økonomisk svindel
  • Topregnskabsskandaler Topregnskabsskandaler De sidste to årtier oplevede nogle af de værste regnskabsmæssige skandaler i historien. Milliarder dollars gik tabt som følge af disse økonomiske katastrofer. I denne