Årsrapport - Oversigt, indhold, typer brugere

En årsrapport er en omfattende rapport, der beskriver en virksomheds aktiviteter i det foregående år. Dens formål er at give brugere, såsom aktionærer Aktionær En aktionær kan være en person, et firma eller en organisation, der besidder aktier i et givet selskab. En aktionær skal eje mindst en aktie i et selskabs aktie eller gensidig fond for at gøre dem til en delvis ejer. eller potentielle investorer med oplysninger om virksomhedens drift og økonomiske resultater.

ÅrsrapportKilde

Resumé

  • Årsrapporter er omfattende dokumenter designet til at give læsere information om en virksomheds præstationer i det foregående år.
  • Rapporterne indeholder information, såsom præstationshøjdepunkter, et brev fra den administrerende direktør, økonomiske oplysninger og mål og mål for fremtidige år.
  • Der er mange brugere af årsrapporter, herunder aktionærer og potentielle investorer, medarbejdere og kunder.

Hvad indeholder en årsrapport?

Årsrapporter giver en betydelig mængde information til sine læsere, der vil være i stand til at få et godt overblik over virksomhedens samlede præstationer i det foregående år. Det er vigtigt at bemærke, at mange årsrapporter ikke er traditionelle rapporter med store mængder tekst; mange virksomheder indeholder ofte en masse grafik og billeder, hvilket resulterer i et visuelt tiltalende dokument.

Strukturen i årsrapporterne vil utvivlsomt variere efter virksomhed, men de fleste årsrapporter indeholder generelt følgende:

  • Et brev fra præsidenten eller administrerende direktør En administrerende direktør, en forkortelse for Chief Executive Officer, er den højest rangerede person i en virksomhed eller organisation. Administrerende direktør er ansvarlig for en organisations overordnede succes og for at træffe ledelsesmæssige beslutninger på øverste niveau. Læs en jobbeskrivelse
  • Prestationshøjdepunkter fra det foregående år
  • Regnskaber
  • Performance og udsigter for fremtidige år

Vi gennemgår kort hvert emne i detaljer nedenfor:

1. Brev fra administrerende direktør

Brevet fra den administrerende direktør er rettet til aktionærerne og giver et resumé af selskabets resultater i det foregående år. Administrerende direktører bruger typisk meget tid på deres breve for at fremhæve virksomhedens præstationer, da dens præstationer er relativt til den branche, den opererer i. Brevet vil sandsynligvis nævne oplysninger af interesse for aktionærerne, da de er de primære læsere af rapporten.

2. Performance Highlights

Årsrapporter dedikerer normalt et afsnit til at fremhæve nogle af virksomhedens vigtigste præstationer, såsom specielle initiativer, nåede mål eller priser modtaget af virksomheden eller dens medarbejdere. Afsnittets hovedmål er at sikre, at aktionærerne er tilfredse med deres investering i virksomheden og overtaler potentielle investorer til at gøre det samme.

3. Regnskab

Regnskaber er en nøglekomponent i årsrapporten og giver brugerne kvantitative data om specifikke aspekter af dens økonomiske resultater i det foregående regnskabsår.

Årsrapporter inkluderer typisk regnskaber, såsom balancer, resultatopgørelser og pengestrømsopgørelser Pengestrømsopgørelse En pengestrømsopgørelse (officielt kaldet Pengestrømsopgørelsen) indeholder oplysninger om, hvor meget kontanter et firma har genereret og brugt i løbet af en given periode. Den indeholder 3 sektioner: kontanter fra driften, kontanter fra investering og kontanter fra finansiering. . Derudover vil der ofte være inkluderet grafer eller diagrammer, der hjælper med at nedbryde økonomien i letlæselig information.

4. Udsigter for fremtidige år

Årsrapporter inkluderer typisk information om dets fremtidige præstationer for at give aktionærerne information om virksomhedens fremtidige mål og mål. Investorer er i stand til at få en grundig forståelse af virksomhedens nuværende position i sin respektive branche og virksomhedens planer for fremtidig vækst. Rapporterne indeholder også information om en virksomheds strategi og hvordan den planlægger at gennemføre denne strategi i de kommende år.

5. Format

Mens årsrapporter om hardcopy stadig er almindelige, bliver elektroniske versioner stadig mere populære og kan findes på webstederne for mange virksomheder. Elektroniske versioner gør det muligt at gøre rapporterne tilgængelige for et større publikum i PDF eller andre formater.

Stadig mere almindelige er interaktive online rapporter, som giver brugerne mulighed for næsten at bladre gennem rapporten og udvide grafik blandt andet.

Hvem bruger årsrapporter?

Årsrapporter er ofte offentligt tilgængelige og henvender sig til et stort eksternt publikum, herunder aktionærer, potentielle investorer, medarbejdere og kunder. Det generelle samfund kan også være et publikum, da nogle virksomheder eller nonprofitorganisationer NPO (Non-Profit Organization) En NPO (non-profit organisation) er en enhed, der drives af en dedikation til en social sag inden for religionens områder , videnskab, forskning eller uddannelse vil sandsynligvis gennemgå en anden virksomheds årsrapport for bedre at forstå sidstnævntes værdier for at se, om et partnerskab eller anden samarbejdsindsats er gennemførlig.

Selvom de primært bruges til at formidle økonomiske og præstationsrelaterede oplysninger, bruges årsrapporten også som et reklameværktøj til at fremhæve nogle af virksomhedens nøgleinitiativer eller mål, der for nylig blev nået.

1. Aktionærer og potentielle investorer

Aktionærer og potentielle investorer bruger årsrapporter for at få en bedre forståelse af virksomhedens nuværende position for at træffe investeringsbeslutninger. Årsrapporten hjælper potentielle investorer med at beslutte, om de vil købe aktier eller ej. Det giver også indsigt i virksomhedens fremtidige planer sammen med dets mål og mål.

2. Medarbejdere

Medarbejdere bruger ofte årsrapporten til at forstå nogle af en virksomheds forskellige fokusområder. Mange medarbejdere er også aktionærer i et selskab, der delvis skyldes aktieoptionsfordele Medarbejderaktiebesiddelsesplan (ESOP) En medarbejderaktiebesiddelsesplan (ESOP) henviser til en medarbejderfordelplan, der giver medarbejderne en ejerandel i virksomheden. Arbejdsgiveren tildeler en procentdel af virksomhedens aktier til hver berettiget medarbejder uden forhåndsomkostninger. Fordelingen af ​​aktier kan være baseret på medarbejderens lønskala, vilkår og andre ordninger, der giver medarbejderne incitamenter til at være aktionærer.

3. Kunder

En virksomheds kunder bruger årsrapporter for at få et overblik over forskellige virksomheder og hjælpe dem med at beslutte, hvilken der skal opbygges et forhold til. Kunder er interesserede i at arbejde med leverandører af produkter eller tjenester af høj kvalitet, og en årsrapport gør det muligt for virksomheder at fremhæve sine kerneværdier og mål.

De gør også god brug af de økonomiske oplysninger, der er indeholdt i årsrapporten, hvilket giver dem en god idé om virksomhedens økonomiske stilling.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Generalforsamling (AGM) Generalforsamling (AGM) En ordinær generalforsamling (AGM) er et møde, der afholdes årligt, hvor medlemmerne af en organisation samles for at diskutere og stemme om vigtige spørgsmål. Offentlig
  • Reviderede regnskaber Reviderede årsregnskaber Offentlige selskaber er ifølge loven forpligtet til at sikre, at deres årsregnskab revideres af en registreret CPA. Formålet med den uafhængige revision er at give sikkerhed for, at ledelsen har aflagt årsregnskab, der er uden væsentlig fejl. Reviderede regnskaber hjælper beslutningstagere
  • Indtjeningsvejledning Indtægtsvejledning En indtjeningsvejledning er den information, der gives af ledelsen i et børsnoteret selskab om dets forventede fremtidige resultater, herunder skøn
  • Typer af SEC-arkiveringer Typer af SEC-arkiveringer US SEC gør det obligatorisk for børsnoterede virksomheder at indsende forskellige typer SEC-arkiveringer, formularer inkluderer 10-K, 10-Q, S-1, S-4, se eksempler. Hvis du er en seriøs investor- eller finansprofessional, vil det at vide og være i stand til at fortolke de forskellige typer SEC-arkivering hjælpe dig med at træffe informerede investeringsbeslutninger.