Proxy-afstemning - Oversigt, grunde, eksempel på proxy-afstemning / kamp

En fuldmagt er en delegation af stemmeautoriteten til en repræsentant på vegne af den oprindelige stemmeindehaver. Den part, der får autoritet til at stemme, er kendt som fuldmægtig, og den oprindelige stemmeindehaver er kendt som hovedmanden. Konceptet er vigtigt på de finansielle markeder og især hos offentlige virksomheder Privat vs Offentlig virksomhed Hovedforskellen mellem et privat og offentligt selskab er, at aktierne i et offentligt selskab handles på en børs, mens et privat selskabs aktier ikke er det. da det giver grupper af aktionærer mulighed for at få større indflydelse ved at samle deres stemmer sammen.

Proxystemme

Årsager til fuldmagtsstemme i økonomisk sammenhæng

For aktionærer i et selskab kan afstemning ved fuldmagt være en almindelig praksis. De to mest almindelige grunde til at opgive stemmer til et andet parti er:

# 1 Delegere til nogen, der er mere informeret

Årsagen til delegationen er stort set fordi aktionærerne har begrænset tid til fuldt ud at analysere og forstå, hvad der sker i virksomheden og måske foretrækker at delegere deres stemmer til en mere informeret.

# 2 Rektor kan ikke deltage personligt

En anden almindelig grund til at delegere myndighed til en anden er, hvis hovedmanden ikke er i stand til at deltage i et aktionærmøde. Hvis det ikke er muligt at stemme eksternt, kan der sendes en fuldmagt i deres sted for at opfylde hovedstolens rettigheder.

Proxy-kamp

På de finansielle markeder kan offentlige virksomheder udsættes for en såkaldt proxy-kamp. En fuldmægtigkamp finder sted, når en stor aktionær (eller gruppe af aktionærer) overbeviser andre aktionærer om at aflevere deres stemmeret. Dannelse af en stor stemmeblok på denne måde gør det muligt for gruppen at have mere magt og muligvis give dem mulighed for at svinge en selskabsafstemning, hvilket ikke ville have været muligt, hvis alle aktionærerne havde handlet uafhængigt.

En proxy-kamp kan fungere på følgende måde:

  • Hovedaktionæren i kampen engagerer et proxy-opfordringsselskab
  • Anmodningsfirmaet får en komplet liste over aktionærer
  • Lederen af ​​fuldmagtskampen sender en besked, der opfordrer andre aktionærer til at udpege lederen som deres fuldmægtig
  • Hvis lederen er i stand til at erhverve nok fuldmagter, kan de muligvis have succes med at nå deres mål om at kontrollere resultatet af afstemningen på generalforsamlingen.

Eksempel på stemmeafgivelse / kamp

Ifølge Fortune opstod den største forekomst af en proxy-kamp i 2017, da Proctor & Gamble-aktionærer ønskede at give aktivistinvestoren Nelson Peltz en plads i bestyrelsen, men selskabet var stærkt imod, at det skulle ske.

Peltz skrev en langvarig analyse, der skitserede de ændringer, han ønskede at se i virksomheden, og brugte et proxy-opfordringsselskab til at nå alle aktionærer med hans budskab.

Men til sidst stemte aktionærerne for at nægte Peltz et bestyrelsessted, hvilket fik ham til at miste den kamp, ​​han havde ført mod virksomheden.

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste denne vejledning til en bedre forståelse af, hvordan en proxy-afstemning fungerer i forbindelse med offentlige virksomheder. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere i den finansielle industri anbefaler Finance stærkt disse yderligere ressourcer:

  • Aktionærprioritet Aktionærprioritet Aktionærprioritet er en aktionærcentreret form for virksomhedsstyring, der fokuserer på at maksimere aktionærernes værdi, før de overvejer
  • Kinesisk mur Kinesisk mur I finans er en kinesisk mur (eller en mur af Kina) en virtuel informationsbarriere rejst mellem dem, der har materiel, ikke-offentlig information, og dem, der ikke gør det, for at forhindre interessekonflikter. En bank bruger en Chinese Wall-politik for at overholde værdipapirbestemmelser.
  • Financial Analyst Guide Analyst Trifecta eBook Finance's Analyst Trifecta eBook er GRATIS og tilgængelig for alle til download som pdf. Lær om Analytics, præsentation og soft skills. Lær brancheførende bedste praksis for at skille sig ud fra mængden og blive en finansanalytiker i verdensklasse, 141 sider.
  • Finansiel modellering Finansiel modellering Gratis økonomiske modelleringsressourcer og guider til at lære de vigtigste begreber i dit eget tempo. Disse artikler lærer dig bedste praksis med økonomisk modellering med hundreder af eksempler, skabeloner, vejledninger, artikler og meget mere. Lær, hvad økonomisk modellering er, hvordan man bygger en model, Excel-færdigheder, tip og tricks