DMIN-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger

DMIN-funktionen er kategoriseret under Excel-databasefunktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Funktionen hjælper med at finde minimumsværdien for et bestemt felt / kolonne i en database for valgte poster baseret på brugerdefinerede kriterier.

DMIN returnerer en numerisk værdi. Det blev introduceret i MS Excel 2000.

Formel

= DMIN (database, felt, kriterier)

DMIN-funktionen bruger følgende argumenter:

 1. Database (krævet argument) - Database er det celleområde, hvor den første række i databasen angiver feltnavne.
 2. Felt (krævet argument) - Dette er den kolonne i databasen, som vi ønsker at finde ud af minimumet for. Felt kan være et feltnavn, det vil sige overskriften, der er angivet i den øverste række, såsom "Salgsrepræsentant", "Salg" osv., Eller det kan være et tal.
 3. Kriterier (krævet argument) - Dette er en række celler, der indeholder de kriterier, der er specificeret af os. Den specificerer den post, der skal medtages i beregningen. Vi kan bruge ethvert område til kriterierargumentet, så længe det indeholder mindst en kolonnemærke og mindst en celle under kolonnemærket, hvor betingelsen for kolonnen er angivet.

Kriterierargumentet, der leveres, kan enten være:

 • En numerisk værdi (inklusive et heltal, decimal, dato, klokkeslæt eller logisk værdi) (f.eks. 10, 10/01/2017, FALSE)
 • En tekststreng (f.eks. "Nord", "Fredag")
 • Et udtryk (f.eks. "> 15", "0")

Hvordan bruges DMIN-funktionen i Excel?

For at forstå brugen af ​​DMIN-funktionen, lad os overveje et par eksempler:

Eksempel

Hvis vi ønsker at finde det laveste salgstal for blødt legetøj af enhver salgsrepræsentant i kvartal 3, kan vi bruge DMIN-funktionen. I eksemplet er kriterierne specificeret i cellerne G5-H6, og DMIN-formlen er vist i celle H9.

DMIN-funktion

Det laveste salg af tøjdyr er $ 100.000 for kvartal 3.

Ting at huske på DMIN-funktionen:

 1. Kriterierne kan findes hvor som helst på regnearket, men det tilrådes ikke at placere kriterieområdet under listen. Hvis vi tilføjer flere oplysninger til listen, tilføjes de nye oplysninger til den første række under listen. Hvis rækken under listen ikke er tom, kan MS Excel ikke tilføje de nye oplysninger.
 2. Vi skal sørge for, at kriterieområdet ikke overlapper listen.
 3. Hvis vi ønsker at udføre en operation på en hel kolonne i en database, skal vi indtaste en tom linje under kolonnetiketterne i kriterieområdet.
 4. Husk at Excel-databasefunktionerne tillader jokertegn at blive brugt i tekstrelaterede kriterier som f.eks. (matcher ethvert enkelt tegn) og * (matcher enhver rækkefølge af tegn).

Men hvis vi ønsker at finde ud af et "?" eller “*” så bliver vi nødt til at skrive ~ (tilde) symbolet før tegnet i din søgning. F.eks. Vil betingelsen "m * e" matche alle celler, der indeholder en tekststreng, der begynder med "m" og slutter med "e".

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse Excel-funktioner fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

 • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
 • Avanceret Excel Formel Course
 • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
 • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje