Momentum - Oversigt, hvordan man beregner, absolut vs. relativ

Momentum er observationen af, at finansielle aktiver, der trækker stærkt i en bestemt retning, fortsætter med at bevæge sig i den retning. Begrebet momentum er baseret på lignende teorier i fysikken, hvor et objekt i bevægelse har tendens til at forblive i bevægelse, medmindre det forstyrres af en ekstern kraft.

Momentum

I finans henviser momentum til forestillingen om, at aktiver, der stiger i pris, fortsætter med at stige, og aktiver, der falder i pris, fortsætter med at falde. Hele konceptet med momentum er baseret på observationen af, at tendenser i priserne på finansielle aktiver har tendens til at fortsætte i samme retning. Ved at analysere momentum af aktiver, såsom aktier Aktier Hvad er en aktie? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af selskabets resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges om hverandre. , kan investorer bestemme, hvilke aktiver der skal købes for at kapitalisere på opadgående eller nedadgående prisudvikling.

Resumé

  • Momentum er observationen af, at finansielle aktiver, der trækker stærkt i en bestemt retning, fortsætter med at bevæge sig i den retning.
  • For at beregne momentum måles afkast over tid for at bestemme hastigheden af ​​momentum over en bestemt tidsperiode.
  • Handlende kan bruge kursretningens retning til at træffe beslutninger om køb eller salg, også kendt som momentumhandel.

Forståelse af momentum

Grundlæggende er momentum observationen af, at aktivpriserne har tendens til at stige eller falde baseret på retning af de seneste tendenser. Selvom konceptet typisk henviser til priserne på værdipapirer, såsom aktier, kan det også eksistere i en bredere vifte af finansielle aktiver, såsom fast ejendom Fast ejendom Fast ejendom er fast ejendom, der består af jord og forbedringer, der inkluderer bygninger, inventar , veje, strukturer og forsyningssystemer. Ejendomsret giver en ejendomsret til jorden, forbedringer og naturressourcer som mineraler, planter, dyr, vand osv. Eller virksomhedsobligationer.

For at beregne momentum måles afkast over tid for at bestemme hastigheden af ​​momentum over en bestemt tidsperiode. For eksempel svarer en akties seks måneders momentum til dens præstationer i løbet af de sidste seks måneder. Værdipapirer med positivt afkast over tid beskrives som positive momentum, mens værdipapirer med negativt afkast viser negativt momentum.

Unormalitet af momentum

Tilstedeværelsen af ​​momentum er resultatet af uregelmæssigheder på de finansielle markeder. Den effektive markedshypotese Effektive markeder Hypotese Den effektive markedshypotese er en investeringsteori, der primært stammer fra begreber, der tilskrives Eugene Famas forskningsarbejde, som beskrevet i hans 1970, siger, at aktivpriserne afspejler al tilgængelig information, og kun nye oplysninger bør påvirke aktivpriserne. Tidligere resultater bør ikke være en indikator for fremtidig udvikling, og det faktum, at aktiekurserne stiger, burde ikke være en grund til yderligere stigninger.

Hvis vi antager, at den effektive markedshypotese holder, bør der ikke eksistere momentum. Imidlertid tilskriver nogle forskere anomali af momentum til investorens irrationalitet. Mens den effektive markedshypotese antager rationel adfærd, kan momentum tilskrives irrationel adfærd, såsom kognitiv bias Kognitiv bias En kognitiv bias er en fejl i kognition, der opstår i en persons tankegang, når en beslutning er mangelfuld på grund af deres personlige tro . Kognitive fejl spiller en vigtig rolle i adfærdsmæssig finansieringsteori eller andre adfærdsmæssige effekter.

Momentum Trading

For at udnytte momentum på markederne kan forhandlere bruge retningen af ​​prisudviklingen til at træffe beslutninger om køb eller salg. Handlende kan tjene på at købe værdipapirer i perioder med positiv momentum eller kortsalg af værdipapirer i perioder med negativ momentum. I modsætning til det typiske råd om "køb lavt og sælg højt" fokuserer momentumhandel på at køre opad eller nedadgående tendenser i prisen på et værdipapir.

Momentum-handlende satser på sandsynligheden for, at prisen på et værdipapir fortsætter med at bevæge sig i en bestemt retning op, indtil trenden slutter. Tidligere præstationer er imidlertid ikke en forudsigelse for fremtidig præstation, så der er stadig risiko forbundet med momentumhandel, da det kan være svært at forudsige, om en kursudvikling har nået toppen eller ramt bunden.

Absolut vs. relativt momentum

Når man anvender strategier for momentumhandel, er der to hovedkategorier, som erhvervsdrivende kan engagere sig i:

Absolut momentum er en strategi, der sammenligner prisen på et værdipapir med dets historiske præstation. Når man anvender en absolut momentumstrategi, skal en erhvervsdrivende købe, når momentum er positivt og sælge, når momentum er negativt.

For eksempel, hvis en akties 12-måneders momentum er signifikant positiv, ville en momentumhandler købe flere aktier. I modsætning hertil, og en erhvervsdrivende ville sælge aktier, hvis 12-måneders momentum var negativt.

Relativt momentum fokuserer på at sammenligne udførelsen af ​​forskellige værdipapirer og købe dem, der viser en højere momentum. Antag at du ejer aktier i selskab A med et 12-måneders afkast på 10% og aktier i selskab B med et 12-måneders afkast på 35%. Efter en relativ momentumstrategi ville en erhvervsdrivende øge deres aktier i selskab B og reducere deres aktier i selskab A.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

  • Markedsindikatorer Markedsindikator Markedsindikator er et kvantitativt værktøj, der bruges af erhvervsdrivende til at fortolke finansielle data for at forudsige aktiemarkedets bevægelser.
  • Momentum Investing Momentum Investing Momentum investering er en investeringsstrategi rettet mod køb af værdipapirer, der har vist en opadgående kursudvikling eller kortsalg af værdipapirer, der
  • Glidende gennemsnit Glidende gennemsnit Et glidende gennemsnit er en teknisk indikator, som markedsanalytikere og investorer kan bruge til at bestemme retningen for en tendens. Det opsummerer datapunkterne
  • Investering: En nybegynderguide Investering: En begyndervejledning Finansiel guide til investering for begyndere lærer dig det grundlæggende ved at investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskellige strategier og teknikker til handel og om de forskellige finansielle markeder, som du kan investere i.