Våbenindeks (TRIN) - Oversigt, formel, aflæsninger

Våbenindekset, også kendt som Short-Term Trading Index (TRIN), refererer til en kortvarig teknisk analyseindikator, der sammenligner antallet af fremadskridende og faldende aktieemissioner med det fremadskridende og faldende volumen.

VåbenindeksKilde

Resumé

 • Våbenindekset, også kendt som Short-Term Trading Index (TRIN), refererer til en kortvarig teknisk analyseindikator, der sammenligner antallet af fremadskridende og faldende aktieemissioner med det fremadskridende og faldende volumen.
 • Der er tre målinger i TRIN - ved, under eller over 1.0.
 • Våbenindekset er en vigtig indikator, der bruges i økonomi, men samtidig bruges det ofte sammen med andre indekser.

Arms Index Formula

Udviklet af Richard W. Arms Jr. i 1967 beregnes våbenindekset ved at dividere det fremadskridende / faldende forhold (AD-forhold) med det fremadgående / faldende volumen (AD-volumen). Værdien 1 er især vigtig her, da krydsning indikerer, om markedet er stærkt eller svagt Bullish og Bearish Professionals inden for corporate finance henviser regelmæssigt til markeder som værende bullish og bearish baseret på positive eller negative prisbevægelser. Et bjørnemarked anses typisk for at eksistere, når der har været et prisfald på 20% eller mere fra toppen, og et tyremarked anses for at være et 20% opsving fra en markedsbund. .

Våbenindeks - formel

Formlen til beregning af TRIN-indekset består af følgende punkter:

 • Advancing Stock : Det er aktieemissioner, der er steget i forhold til tidligere målinger.
 • Faldende lager : Det er aktieemissioner, der er faldet i forhold til tidligere målinger.
 • Advancing Volume : Det er antallet af aktier, der er kommet frem.
 • Faldende volumen : Det er antallet af lagre, der er faldet.

En nøglekomponent i våbenindekset er forholdet Advance-Decline (AD) Advance Decline Ratio (ADR) er en teknisk indikator, der bruges til at vurdere aktiemarkedets sentiment. Forholdet sammenligner antallet af lagre, der steg i, hvilket er antallet af fremadskridende lagre divideret med antallet af faldende lagre.

Hvordan beregnes våbenindekset?

Våbenindekset kan beregnes ved hjælp af forskellige kortapplikationer og software, men det kan også beregnes manuelt.

1. Beregn først AD-forholdet (Advancing Stock divideret med faldende lager) med fastsatte intervaller.

2. Beregn AD-lydstyrken (Advancing Volume divideret med Fallende Volume).

3. Del AD-forholdet efter AD-lydstyrke.

4. Registrer derefter resultaterne, plott på en graf, og gentag processen med det næste tidsinterval.

5. Det sidste trin er at forbinde flere datapunkter for at danne en graf for at se TRIN's bevægelse over tid.

TRIN-aflæsninger

TRIN angiver tre mulige resultater. Værdien 1.0 er især vigtig her, da krydsning indikerer, om markedet er stærkt eller svagt.

Det første resultat er en indeksværdi på 1,0 , hvilket betyder, at AD-forholdet er lig med AD-volumenforholdet, og markedet er i en neutral tilstand. Det fremadgående volumen fordeles jævnt over de fremadgående emner, og det faldende volumen fordeles jævnt over det faldende emne.

Det andet resultat er et resultat på mindre end 1,0 . Det betyder, at AD-volumen resulterer i et højere forhold end AD-forholdet og er en stærk indikator for et tyremarked. En TRIN-læsning under 1,0 resulterer normalt i et stærkt kursudvikling, hvilket skyldes den stærke volumen i stigende aktier.

Det tredje resultat er en læsning over 1.0 . Det betyder, at AD-volumen resulterer i et lavere forhold end AD-forholdet og er en stærk indikator for et bjørnemarked. En TRIN-læsning over 1,0 resulterer i et stærkt kursfald på grund af den stærke mængde faldende lagre. Med andre ord er der et større volumen i den gennemsnitlige faldende bestand end i den gennemsnitlige fremadgående aktie.

Betydningen af ​​våbenindekset

Arms Index spiller en vigtig rolle inden for finansiering - i det omfang TRIN vises på New York Stock Exchange New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) er den største værdipapirudveksling i verden og er vært for 82 % af S&P 500 samt 70 af de største virksomheder i verden. Det er et børsnoteret selskab, der giver en platform til køb og salg af den centrale vægskærm kontinuerligt i åbningstiden. Arms Index adskiller sig fra andre indekser ved at medtage aktiemængden i betragtning. Der er mange indekser tilgængelige, og virksomheder bør bruge mere end en til at give en mere grundig analyse.

Det er vigtigt at bemærke, at jo længere væk fra 1 TRIN-aflæsningen er, jo større er kontrakten mellem køb og salg af aktier. Typisk angiver en værdi, der overstiger 3, et oversolgt marked, og det baisse stemning er for dramatisk. Det kan føre til en opadgående vending af priserne i den nærmeste fremtid. En TRIN-aflæsning under 0,5 kan også betyde, at markedet er overkøbt, og det bullish sentiment er overophedet.

Det er vigtigt at henvise til flere indekser i stedet for kun en for at få en bedre forståelse af situationen. Derudover undersøges ikke kun TRIN-læsningen nøje, men ændringshastigheden i løbet af dagen ses også nøje for at se, om markedet kan ændre retninger i fremtiden.

Arms Index Fordele og ulemper

Som en oscillator giver våbenindekset realtidsoplysninger om TRIN og gør det muligt for brugeren at vide, hvornår de skal købe eller sælge den pågældende aktie. Ved at adskille aktierne i fremadgående og faldende aktier er indekset let at læse og forstå. Dens inkorporering af aktievolumen Handelsvolumen Handelsvolumen, også kendt som handelsvolumen, refererer til mængden af ​​aktier eller kontrakter, der tilhører en given sikkerhed, der handles dagligt, er især vigtig for brugerne.

Der er dog også ulemper ved våbenindekset. For eksempel kan systemet inkludere fejl i analysen og give falske aflæsninger som et resultat. Som sådan skal våbenindekset bruges sammen med andre indekser for at få sammenhængende resultater.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

 • Avanceret teknisk analyse Avanceret teknisk analyse Avanceret teknisk analyse involverer normalt brug af enten flere tekniske indikatorer eller en ret sofistikeret (dvs. kompleks) indikator. "Sofistikeret"
 • MACD Oscillator MACD Oscillator - Teknisk analyse MACD Oscillator bruges til at undersøge kortvarig glidende gennemsnitlig konvergens og divergens. MACD Oscillator er en dobbeltkantet teknisk indikator, idet den giver handlende og analytikere muligheden for at følge tendenser på markedet såvel som at måle momentum for prisændringer.
 • Glidende gennemsnit Glidende gennemsnit Et glidende gennemsnit er en teknisk indikator, som markedsanalytikere og investorer kan bruge til at bestemme retningen for en tendens. Det opsummerer datapunkterne
 • Hastighedslinjer Hastighedslinjer - Teknisk analyse Hastighedslinjer er et analyseværktøj, der bruges til at bestemme støtte- og modstandsniveauer. De er ikke beregnet til at blive brugt som en enkeltstående teknisk indikator.