Mining Værdiansættelsesteknikker - P / NAV, P / CF, EV / Ressource

Minedrift er meget udfordrende at værdiansætte. I betragtning af graden af ​​geologisk usikkerhed omkring reserver og ressourcer er det svært at vide, hvor meget metal der faktisk er i jorden. Denne vejledning til værdiansættelse af minedrift vil lære dig alt hvad du behøver at vide for at værdiansætte et aktiv!

Den bedste måde at værdiansætte et mineaktiv eller -virksomhed på er at opbygge en model med diskonteret pengestrøm (DCF), der tager højde for en mineplan, der er produceret i en teknisk rapport (som en gennemførlighedsundersøgelse). Uden en sådan undersøgelse tilgængelig er man nødt til at ty til mere rå målinger.

Her er en oversigt over de vigtigste værdiansættelsesmetoder, der anvendes i branchen:

  • Pris til nettoaktiver (P / NAV)
  • Pris til pengestrøm (P / CF)
  • Samlede anskaffelsesomkostninger (TAC)
  • EV / ressource ($ / ounce)

guide til værdiansættelse af minesektoren

P / NAV

Pris til nettoaktivværdi (P / NAV) er den vigtigste måleværdi for minedrift, periode.

"Nettoaktivværdi" er den nuværende nutidsværdi (NPV) eller diskonteret pengestrøm (DCF) værdi af al fremtidig pengestrøm Cashflow Cash Flow (CF) er stigningen eller faldet i mængden af ​​penge, en virksomhed, institution eller individuelle har. I finansiering bruges udtrykket til at beskrive mængden af ​​kontanter (valuta), der genereres eller forbruges i en given tidsperiode. Der er mange typer CF af mineaktivet fratrukket enhver gæld plus kontanter. Modellen kan forudsiges til slutningen af ​​minelevetiden og diskonteres tilbage i dag, fordi de tekniske rapporter har en meget detaljeret Life of Mine-plan (LOM).

Formlen er som følger:

P / NAV = markedsværdi / [NPV af alle mineaktiver - nettogæld]

For en mere detaljeret oversigt over P / NAV se vores kursus om minedrift finansiel modellering.

NAV er en sum-af-del-tilgang til værdiansættelse, idet hvert enkelt mineaktiv aktiveres uafhængigt og derefter sammenlægges. Virksomhedsjusteringer foretages i slutningen, såsom generalomkostninger eller gæld.

Nedenfor er et screenshot af en NAV-model fra Finance's Mining Financial Modelling Course.

minedrift NAV-model

P / CF

Pris / pengestrømsforholdet eller "P-cash flow" er også almindeligt, men bruges kun til produktion af miner, da det tager den aktuelle pengestrøm i det pågældende år i forhold til prisen i værdipapiret.

Forholdet tager den justerede pengestrøm Cash Flow Cash Flow (CF) er stigningen eller faldet i mængden af ​​penge, som en virksomhed, institution eller person har. I finansiering bruges udtrykket til at beskrive mængden af ​​kontanter (valuta), der genereres eller forbruges i en given tidsperiode. Der er mange typer CF-aktiviteter i et givet år (dvs. 2018E) og sammenligner det med aktiekursen.

Operativt pengestrøm er efter renter (og dermed en egenkapitalmåling), det er også efter skat, men det inkluderer ikke kapitaludgifter.

Formlen er som følger:

P / CF = pris per aktie / Cash Fra Operations per Share

Vi diskuterer P / CF mere detaljeret i vores kursus om værdiansættelse af minedrift.

EV / Ressource

Dette forhold tager de samlede ressourcer indeholdt i jorden og deler det med virksomhedsværdien af ​​virksomheden.

Denne måling bruges typisk til tidlige udviklingsprojekter, hvor der ikke er mange detaljerede oplysninger (ikke nok til at lave en DCF-analyse).

Forholdet er meget grundlæggende og tager ikke højde for kapitalomkostningerne til at bygge minen eller driftsomkostningerne for at udvinde metallet.

Formlen er som følger:

EV / Resource = Enterprise Value / Total Ounces eller pund af Metal Resource

TAC (samlede anskaffelsesomkostninger)

En anden almindeligt anvendt måling i minesektoren til tidlige stadieprojekter er Total Acquisition Cost eller TAC.

Dette repræsenterer omkostningerne ved at erhverve aktivet, bygge minen og drive minen, alt sammen pr. Ounce.

Et eksempel på beregning af TAC:

Antag, at en børsnoteret aktie havde en markedsværdi på $ 100 millioner dollars, og at den havde $ 1 million ounce.

Jeg kunne derfor erhverve aktivet for $ 100 dollars pr. Ounce.

Jeg ved, at omkostningerne ved opførelse af minen divideret med antallet af ounce ville være $ 200 dollars pr. Ounce.

Jeg ved også, at de gennemsnitlige altomfattende omkostninger til at drive denne mine er omkring $ 900 dollars pr. Ounce. Baseret på nogle undersøgelser.

Alt dette kombinerer for en $ 1.200 pr. Ounce TAC.

Formlen er som følger:

TAC = [Omkostninger at erhverve + Omkostninger at opbygge + Omkostninger til drift] / Total ounces

For en detaljeret beskrivelse af alle ovenstående målinger skal du tage en gratis prøveversion af vores kursus for økonomisk modellering af minedrift.

Minedriftsværdiansættelsesdiagram

Flere ressourcer til værdiansættelse af minedrift

Dette har været en gratis guide til teknikker til værdiansættelse af mineaktiver. For at fortsætte med at lære og udvide din viden, tjek disse yderligere ressourcer:

  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere
  • DCF-modellering DCF-modeluddannelse Gratis guide En DCF-model er en bestemt type finansiel model, der bruges til at værdsætte en virksomhed. Modellen er simpelthen en prognose for en virksomheds uhåndterede frie pengestrøm
  • Gratis Excel crash-kursus
  • Excel-genveje