Dawn Raid - Definition, fjendtlig overtagelse, eksempel

En dawn raid refererer til det pludselige fejede køb fra en potentiel erhverver af et betydeligt antal af et målfirma's aktier i det øjeblik markedet åbner ("dawn"). En dawn raid udføres typisk af et potentielt erhvervende selskab i forbindelse med en fjendtlig overtagelse. Fjendtlig overtagelse. En fjendtlig overtagelse i fusioner og overtagelser er en anden virksomheds overtagelse af et målfirma (kaldet den overtagende virksomhed) af gå direkte til målselskabets aktionærer, enten ved at afgive et tilbud eller gennem en fuldmagtstemme. Forskellen mellem et fjendtligt og et venligt forsøg.

Dawn Raid

Fjendtlig overtagelse

Overtagelser, hvad enten de er venlige eller fjendtlige, er ret almindelige i erhvervslivet. Målfirmaet fusionerer med eller erhverves af et andet selskab. I tilfælde af en venlig overtagelse mødes bestyrelsen eller repræsentanterne for målselskabet med repræsentanterne for det overtagende selskab og etablerer og aftaler vilkårene for fusion / overtagelse.

Hvis bestyrelsen eller ledelsesteamet i målselskabet ikke er enig i en fusion, kan det overtagende selskab dog ty til en fjendtlig overtagelse.

Et selskab kan lette en fjendtlig overtagelse på en række måder, f.eks. Ved at bruge et Godfather-tilbud: det erhvervende selskab tilbyder målselskabets aktionærer en enorm gunstig aftale, en pris, der ligger langt over den aktuelle markedsværdi, mod at de sælger deres aktier erhverver. En dawn raid er en anden almindeligt anvendt overtagelsesstrategi.

Eksempel på et Dawn Raid

I de fleste tilfælde vil et selskab forsøge at erhverve en målrettet virksomhed gennem mulige veje. Men hvis sådanne forsøg ikke virker, er en daggry-raid en levedygtig mulighed for at få kontrol over målfirmaet.

Lad os for eksempel antage, at firma B ønsker at overtage selskab A, uanset årsag (normalt fordi de ser, at firma A tilbyder en eller anden værdi eller fordel, som firma B kan bruge til at øge indtægter og rentabilitet). I det øjeblik, markedet åbner om morgenen - daggry - forsøger selskab B at købe en enorm mængde af selskabs udestående aktier - ideelt set mindst 51%, hvilket vil give selskab B en bestemmende andel i selskab A.

Når det først har opnået en kontrollerende kapitalinteresse, kan selskab B omstrukturere bestyrelsen og ledelsesteamet i selskab A, så det accepterer virksomhed B's fusionsbetingelser.

Dawn Raids som et første trin

I virkeligheden er en daggry-raid ofte ikke tilstrækkelig til at give det erhvervende selskab en kontrolinteresse på 51% eller derover i målselskabet. I de fleste tilfælde foretager det erhvervende selskab et køb, der er stort nok til at give dem en betydelig minoritetsinteresse Minoritetsinteresse Minoritetsinteresse henviser til at have en aktie i et selskab, der er mindre end 50% af de samlede aktier med hensyn til stemmeret. I det væsentlige udøver minoritetsinvestorer ikke kontrol over en virksomhed ved hjælp af stemmer, hvilket efterlader dem med ringe indflydelse i den samlede beslutningsproces. i målfirmaet. Derefter kan den gradvist bevæge sig derfra til det punkt, hvor det opnår et flertal og kontrollerer interessen i målet. Den overtagende kan muligvis nå sit endelige mål gennem flere aktiekøb eller simpelthen ved at komme til behagelige vilkår for at købe målfirmaets ejere ud.Målet kan forhandle mere gunstige vilkår, hvis det indleder forhandlinger, mens den overtagende ejer har mindre end en bestemmende andel.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Creeping Takeover Creeping Takeover I fusioner og overtagelser (M&A) er en Creeping Takeover, også kendt som Creeping Tender Offer, det gradvise køb af målselskabets aktier. Strategien med en krybende overtagelse er gradvist at erhverve aktier i målet gennem det åbne marked med det formål at vinde en bestemmende andel.
  • Control Premium Control Premium Control-præmie refererer til et beløb, som en køber er villig til at betale ud over dagsværdien af ​​aktier for at få en bestemmende ejerandel i et børsnoteret selskab. Bestemmelse af, hvor meget der skal tilbydes som kontrolpræmie - også kendt som en overtagelsespræmie - er en vigtig overvejelse i fusioner og opkøb.
  • Venlig overtagelse Venlig overtagelse I M & A-transaktioner er en venlig overtagelse erhvervelse af et målselskab af en erhverver / byder med samtykke eller godkendelse fra målselskabets ledelse og bestyrelse.
  • Poison Pill Poison Pill Poison Pill er en strukturel manøvre designet til at modvirke forsøg på overtagelse, hvor målfirmaet søger at gøre sig mindre ønskelig for potentielle erhververe. Dette kan opnås ved at sælge billigere aktier til eksisterende aktionærer og derved fortynde den kapital, en erhverver modtager