Konsolideringsmodel - Lær hvordan man opbygger en konsolideringsmodel

En konsolideringsmodel er konstrueret ved at kombinere de økonomiske resultater Tre regnskaber De tre regnskaber er resultatopgørelsen, balancen og opgørelsen af ​​pengestrømme. Disse tre kerneudsagn er kompliceret af flere forretningsenheder i en enkelt model. Typisk er det første regneark i modellen en oversigts- eller konsolideringsvisning, der viser tallene på det højeste niveau (månedlige og årlige indtægter Indtægtsstrømme Indtægtsstrømme er de forskellige kilder, hvorfra en virksomhed tjener penge på salg af varer eller levering af tjenester. De typer indtægter, som en virksomhed registrerer på sine konti, afhænger af de typer aktiviteter, der udføres af virksomheden. Se kategorier og eksempler, overskud,omkostninger Faste og variable omkostninger Omkostninger er noget, der kan klassificeres på flere måder afhængigt af dens art. En af de mest populære metoder er klassificering efter faste omkostninger og variable omkostninger. Faste omkostninger ændres ikke med stigninger / fald i produktionsenhedsenheder, mens variable omkostninger udelukkende er afhængige, produktivitetshastighed osv.) I form af tabeller, grafer eller diagrammer. Andre faner i modellen viser økonomiske data Datakilder i finansiel modellering Indsamling og brug af de rigtige datakilder i økonomisk modellering er afgørende for en virksomheds succes. Finansiel modellering kræver indsamling og efter afdelinger, forretningsenheder eller produktlinjer, efter år, kvartaler eller måneder.Faste omkostninger ændres ikke med stigninger / fald i produktionsenhedsenheder, mens variable omkostninger udelukkende er afhængige, produktivitetshastighed osv.) I form af tabeller, grafer eller diagrammer. Andre faner i modellen viser økonomiske data Datakilder i finansiel modellering Indsamling og brug af de rigtige datakilder i økonomisk modellering er afgørende for en virksomheds succes. Finansiel modellering kræver indsamling og efter afdelinger, forretningsenheder eller produktlinjer efter år, kvartaler eller måneder.Faste omkostninger ændres ikke med stigninger / fald i produktionsenhedsenheder, mens variable omkostninger udelukkende er afhængige, produktivitetshastighed osv.) I form af tabeller, grafer eller diagrammer. Andre faner i modellen viser økonomiske data Datakilder i finansiel modellering Indsamling og brug af de rigtige datakilder i økonomisk modellering er afgørende for en virksomheds succes. Finansiel modellering kræver indsamling og efter afdelinger, forretningsenheder eller produktlinjer efter år, kvartaler eller måneder.Finansiel modellering kræver indsamling og efter afdelinger, forretningsenheder eller produktlinjer efter år, kvartaler eller måneder.Finansiel modellering kræver indsamling og efter afdelinger, forretningsenheder eller produktlinjer, efter år, kvartaler eller måneder.

Opbygning af en konsolideringsmodel

I dette afsnit nedbryder vi modelleringsprocessen trin for trin for at forklare detaljerne grundigt. I denne stikprøvemodel er projekter de vigtigste "forretningsenheder" med deres egne indtægter og omkostninger. Dette er en meget enkel model med kun få input, men i virkelige forretningsindstillinger kan konsolideringsmodeller være ret komplicerede og involvere forskellige datakilder og dybtgående beregninger.

1. Opret projektmapper med etiketter, der svarer til projekterne

FP&A-analytikeren FP&A Analyst Bliv en FP&A-analytiker i et selskab. Vi skitserer den løn, færdigheder, personlighed og træning, du har brug for til FP&A job og en vellykket finanskarriere. FP&A analytikere, ledere og direktører er ansvarlige for at give ledere den analyse og information, de har brug for, begynder at opbygge konsolideringsmodellen i Excel ved at oprette flere projektmapper. Hvert projekt tildeles en bestemt projektmappe.

Konsolideringsmodel

2. Identificer kolonne- og rækkeetiketter fra det højeste til det laveste niveau granularitet

For hvert projekt identificerer FP&A-analytikeren de nødvendige kolonner og rækker. I denne model er tid (dvs. måneder) hovedkolonnen, og de finansielle målinger (samlede indtægter, samlede omkostninger, overskud osv.) Er de vigtigste rækker. Fra og med de højeste niveauer, vil analytikeren indsætte rækker for tal på lavere niveau såsom forskellige udgifter. Udover de enkelte måneder er der også ofte en kolonne, der viser helårsresultater eller månedlige gennemsnit.

Konsolidering - Trin 2

3. Indsæt relevante data i tabellerne

Når alle kolonner og rækker er identificeret, indsætter FP&A-analytikeren de tilsvarende oplysninger, der er indsamlet fra årsregnskabet eller fået ved at udvikle forespørgsler om rådata. Det er data, der skal udfyldes manuelt i tabellen, så en analytiker skal bruge en anden farveskrifttype (blå bruges i denne eksempelmodel) for at skelne numrene fra dem, der beregnes.

Konsolidering - Trin 3

4. Beregn økonomiske tal ved hjælp af datatabellerne

Med alle de ønskede oplysninger på plads kan FP & A-analytikeren beregne metrics, der ikke er let tilgængelige fra årsregnskaber eller andre kilder. Målene kan være tal som samlede omkostninger for hvert projekt, fortjenstmargener og produktivitetsrater. Formler som SUM, GEMIDDELIG og SUMPRODUCT bruges ofte i beregningerne. Analytikeren bør altid inkludere cellereferencer i deres formler for bedre at spore beregningsfejl. Tallene skal vises i sort eller andre farver for at skelne dem fra de manuelt kodede data.

5. Valider data med årsregnskabet

Efter udfyldelse af datatabellerne skal analytikeren altid validere dataene med tallene i regnskabet for at sikre nøjagtighed. Dette er et meget afgørende trin i opbygningen af ​​konsolideringsmodeller - et, der skal gennemføres, inden du går videre til de sidste par trin.

6. Opret en oversigts- eller konsolideringsfane

Når alle individuelle projektanalyser er afsluttet, opretter FP&A-analytikeren et resumé- eller konsolideringsark som modelens første fane. Dette er en side, der opsummerer alle projektets økonomiske målinger og præsenterer de oplysninger på højeste niveau, der er vigtige for ledere og virksomheders beslutningstagere. Analytikere kan oprette tabeller for at vise tal som totalomsætning, samlede omkostninger, fortjenstmargener og marginprocenter for hele virksomheden. De kan også indeholde oplysninger, der er nyttige for ledere til forbedring af driftseffektiviteter såsom medarbejdernes produktivitetsrater.

Konsolidering - Trin 6

7. Udfyld cellerne ved hjælp af cellereferencer fra individuelle projektdata

Det næste trin er at indsætte tal i oversigtstabellerne ved hjælp af formler. I formlerne skal analytikeren altid bruge cellereferencer fra individuelle projektfaner i stedet for blot at tilslutte tallene. Dette er for at sikre, at de rigtige tal bruges i beregningerne og for at gøre det muligt for analytikeren at vende tilbage til og kontrollere referencecellerne, hvis der findes afvigelser.

Konsolidering - Trin 6

8. Generer diagrammer og grafer for at visualisere resumédataene

Ved hjælp af dataene i opsummeringstabellerne indsætter analytikeren diagrammer og grafer for at præsentere information i meningsfulde og let at fortolke formater. Der er flere typer diagrammer, der bruges af FP & A-analytikere til at visualisere dataene, så vælg blot de typer, der bedst repræsenterer datakarakteristika og analytiske tendenser.

Konsolidering - Trin 8

9. Præsenter modellen i et professionelt og ryddeligt format

Endelig skal du rydde op, formatere og pynte konsolideringsmodellen for at få den til at se professionel ud. Dette er meget vigtigt, fordi ledelsesteamet ikke ønsker at se et uorganiseret instrumentbræt, hvor de vil finde de økonomiske tal vanskelige at forstå.

Konsolidering - Trin 9

Download den gratis skabelon

Indtast dit navn og din e-mail i nedenstående formular og download den gratis skabelon nu!

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af Financial Modelling & Valuation Analyst FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-betegnelse og på en mission for at hjælpe dig med at fremme din karriere.

For at fortsætte med at lære og udvikle dine færdigheder vil disse ekstra gratis finansieringsressourcer være nyttige:

  • Typer af finansielle modeller Typer af finansielle modeller De mest almindelige typer af økonomiske modeller inkluderer: 3-opgørelsesmodel, DCF-model, M & A-model, LBO-model, budgetmodel. Oplev de 10 bedste typer
  • Opbygning af en finansiel model i Excel
  • Best Practices for finansiel modellering Best Practices for finansiel modellering Denne artikel skal give læsere information om bedste praksis for økonomisk modellering og en let at følge, trin-for-trin guide til opbygning af en finansiel model.
  • Gratis finansiel modelleringsguide Gratis finansiel modelleringsvejledning Denne økonomiske modelleringsvejledning dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere