MAXA-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger Maxa i Excel

MAXA-funktionen er kategoriseret under Excel Statistiske funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. MAXA returnerer den største værdi i en given liste over argumenter. Fra et givet sæt numeriske værdier returnerer den den største værdi. Funktionen sammenligner tal, tekst og logiske værdier som SAND eller FALSK.

I finansiel modellering Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske præstationer. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model. , kan MAXA-funktionen være nyttig til at udtrække den maksimale numeriske værdi og ignorere tomme celler. For eksempel kan vi beregne den højeste testscore eller den hurtigste løbetid i et løb, den højeste temperatur eller den største udgift eller salgsbeløb osv.

Formel

= MAXA (værdi1, [værdi2],…)

Værdi1 og v alue2 er argumenterne for MAKSV funktion, hvor Værdi1 er påkrævet, og de efterfølgende værdier er valgfri.

I MS Excel 2007 og senere versioner kan vi give op til 255 talargumenter til funktionen. I Excel 2003 og tidligere versioner kan det dog kun acceptere op til 30 talargumenter.

Argumenter kan tilvejebringes som konstanter eller som cellereferencer eller områder. MAXA-funktionen evaluerer også TRUE og FALSE værdier som henholdsvis 1 og 0.

Hvordan bruges MAXA-funktionen i Excel?

Som en regnearksfunktion kan MAXA-funktionen indtastes som en del af en formel i en celle i et regneark. For at forstå anvendelsen af ​​funktionen, lad os overveje et par eksempler:

Eksempel 1

Lad os beregne den højeste markedsudgift i de givne zoner:

MAXA-funktion

Den anvendte formel er nedenfor:

MAXA-funktion - Eksempel 1

Vi får 650 som resultat, hvilket er den største udgift i det givne interval.

MAXA-funktion - Eksempel 1a

Eksempel 2

Antag, at vi får følgende data:

MAXA-funktion - Eksempel 2

Ved hjælp af funktionen kan vi hente den største værdi fra værdisættet i cellerne A2-A6.

Når vi giver formlen:

MAXA-funktion - Eksempel 2a

Vi får resultatet nedenfor:

MAXA-funktion - Eksempel 2b

Vi får 1 som resultat. MAXA-funktionen behandlede værdien SAND i celle A2 som den numeriske værdi 1. Derfor er den den højeste værdi i området A1-A6.

Et par ting at huske på MAXA-funktionen

  1. #VÆRDI! error - Opstår, hvis nogen værdier, der leveres direkte til MAXA-funktionen, er ikke-numeriske.
  2. MAXA-funktionen evaluerer SAND og FALSK værdier som henholdsvis 1 og 0.
  3. Den primære forskel mellem MAX og MAXA er, at “A” -versionen vurderer SAND og FALSK værdier som henholdsvis 1 og 0.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje