Forecasting Finance - Gæld og interesse i Financial Modeling Guide

Denne artikel om prognosefinansiering er del tre af den fire-trins økonomiske prognosemodel i Excel og fokuserer på, hvordan man modellerer egenkapital, gæld og renter. Efter at have gennemført indtægtsprognoser ned til EBIT for resultatopgørelsen Resultatopgørelse Resultatopgørelsen er et af en virksomheds hovedregnskaber, der viser deres resultat over en periode. Fortjenesten eller tabet bestemmes ved at tage alle indtægter og trække alle omkostninger fra både drifts- og ikke-driftsaktiviteter. Denne opgørelse er et af tre udsagn, der anvendes i både virksomhedsfinansiering (inklusive finansiel modellering) og regnskab. forventet og driftsmæssig balance i balancen Balancen er en af ​​de tre grundlæggende finansielle opgørelser. Disse udsagn er nøglen til både økonomisk modellering og regnskab.Balancen viser virksomhedens samlede aktiver, og hvordan disse aktiver finansieres gennem enten gæld eller egenkapital. Aktiver = Forpligtelser + Kapital, vi kan nu gå videre til at fuldføre balance og resultatopgørelse ved at forudsige gælds- og egenkapitalfinansiering.

Forecasting Finance - Kapital, gæld og renter

I slutningen af ​​denne artikel vil du kunne:

  • Forventet gældsfinansiering og relaterede renteomkostninger
  • Forventet kapitalfinansiering og udbytte Udbytte Et udbytte er en andel af overskud og tilbageholdt indtjening, som et selskab udbetaler til sine aktionærer. Når et selskab genererer et overskud og akkumulerer tilbageholdt indtjening, kan disse indtægter enten geninvesteres i virksomheden eller udbetales til aktionærerne som udbytte.
  • Brug både iterative og analytiske tilgange til at styre cirkulære referencer

Prognoser for regnskaber

Prognoser for kapitalstrukturen Kapitalstruktur Kapitalstruktur refererer til mængden af ​​gæld og / eller egenkapital, som et firma anvender til at finansiere sine aktiviteter og finansiere dets aktiver. En virksomheds kapitalstruktur i et selskab påvirker både balancen og resultatopgørelsen gennem forskellige poster, herunder udbytte og renteomkostninger. Prognostisk egenkapital kræver prognoser for aktieudstedelse og tilbagekøb samt ændringer i tilbageholdt indtjening. Ændringer i tilbageholdt indtjening Overført indtjening Formlen Overført indtjening repræsenterer alle akkumulerede nettoindtægter nettet af alle udbytter, der udbetales til aktionærerne.Overført indtjening er en del af egenkapitalen på balancen og repræsenterer den del af virksomhedens overskud, der ikke uddeles som udbytte til aktionærerne, men i stedet er forbeholdt geninvestering, vil være stærkt drevet af forventet nettoindkomst og udbytte. Når prognoser for ændringer i tilbageholdt indtjening i en model skal brugerne udfylde en sektion for understøttet tidsplan for tilbageholdt indtjening, ligesom hvordan vi brugte en note til at forudsige PP&E i prognoser for balanceposter.

Forudsigelse af gæld kræver forudsigelse af både kort- og langfristet gæld samt de tilknyttede renteomkostninger. Når vi har afsluttet finansieringsprognosen, kan vi gennemføre kontantafsnittet og derved fuldføre balancen. Kort sagt bestemmes kontanter simpelthen som balancetallet i balancen.

Finansieringsstruktur

Prognoser for kapitalstrukturen

Det første spørgsmål, der skal stilles, når man forudsiger finansieringsstrukturen, er: hvad skal fordelingen være mellem egenkapital og gældsfinansiering?

For at besvare dette spørgsmål er vi nødt til at overveje gearingskvoter, såsom gæld til egenkapital, og dækningsgrad, såsom EBIT til renteomkostninger.

Udnyttelsesforhold og dækningsforhold

Typisk dikterer finansielle covenants på låneaftaler de maksimale gearingsgrader og minimumsdækningsgrader, der kan tages med i vores model. Men hvis gearings- eller dækningsoplysninger ikke er tilgængelige, kan vi i det mindste overveje ledelsens vilje til at påtage sig yderligere gæld eller egenkapital. Desuden kan vi bruge virksomhedens nuværende adgangsniveau til gælds- og aktiekapitalmarkederne.

Praktikerne ved prognosefinansiering

Der er mange praktiske modelleringsproblemer, der skal overvejes i prognosefinansiering, især i prognoser for kapitalstrukturen, herunder egenkapital, gæld og renter.

Et nyttigt spørgsmål at stille i starten er:

Praktiske forhold ved prognosefinansiering

Med andre ord skal du forudsige gældsniveauer som et multipel af egenkapitalen? Hvis du ikke har brug for at forudsige gældsniveauer som et multipel af egenkapitalen, skal du overveje at bruge åbningsgæld til at beregne renter og antage, at langfristede forpligtelser er konstante. Dette holder din model enkel og ligetil. Mere vigtigt er det, at det minimerer risikoen for cirkulære referencer. Der er mange praktiske modelleringsproblemer, der skal overvejes, når man forudsiger kapitalstrukturen.

Hvis du har brug for mål-gearingstal i din model, er det næste spørgsmål, du skal stille: Hvilket niveau af præcision er der krævet for modellering af kapitalstrukturen? Hvis du har brug for at modellere gælds- og aktieudstedelse fra den første princippetilgang med høj kompleksitet, genererer du uundgåeligt cirkulære referencer, der skal løses. Løsninger til cirkulære referencer diskuteres senere i denne artikel.

Halvvejs er at opbygge din model med et mellemliggende niveau af kompleksitet, hvor gearingsforhold bruges til at beregne gæld, mens åbningsgæld bruges til at beregne renter.

Gældsfinansiering vs egenkapitalfinansiering

Cirkulære referencer

Ved beregning af gæld og renteomkostninger i vores økonomiske prognose kan vi enten bruge den indledende gæld (svarende til sidste års afsluttende gæld), dette års afsluttende gæld eller et gennemsnit af åbnings- og afslutningsgæld. Brug af den gennemsnitlige gæld giver typisk den mest nøjagtige renteudgift; det kan dog også føre til cirkulære referencer.

Forståelse af problemet: Gennemsnitlige gældsreferencer

For enkelheds skyld skal du overveje en gældsfacilitet (lån) uden afdrag på hovedstolen, og hvor påløbne renter føjes til den eksisterende hovedstol i stedet for at blive udbetalt hver periode. For at få afsluttende gæld har vi brug for to tal: åbningsgæld og de påløbne renteomkostninger. For at beregne påløbne renteudgifter har vi brug for yderligere to tal: rentesatsen og den gennemsnitlige gæld. For at beregne den gennemsnitlige gæld har vi dog brug for både åbnings- og lukningsgæld. I det væsentlige har vi brug for lukning af gæld for at beregne lukning af gæld. Dette problem er et eksempel på en cirkulær reference.

Gennemsnitlige gældsreferencer

Løsning af cirkulære referencer med gengivelse

Iteration forsøger forskellige værdier for modelvariabler for i sidste ende at finde en løsning. Hver gentagelsesproces kaldes en iteration, og resultatet af en iteration bruges som udgangspunkt for den næste iteration. For pc-brugere i Excel 2007 og nyere versioner er iteration tilgængelig i menuen "Filer" eller Office-knappen ved at vælge "Indstillinger" og derefter ved at vælge "Formler". Marker afkrydsningsfeltet "Aktiver Iterationsberegning".

Excel-gentagelse

Excel Iteration Command

For Mac-brugere kan iterativ beregning aktiveres ved at gå til applikationsmenulinjen, Excel -> Indstillinger -> Beregning, og marker derefter afkrydsningsfeltet for "Brug iterativ beregning".

Cirkulære referencer: Analytisk tilgang

Selvom Excel-funktionen tillader os at løse cirkulære referencer, skal den også bruges med forsigtighed, da Excel ikke længere advarer brugere om yderligere cirkulære referencer. I stedet forsøger Excel automatisk at løse disse cirkulære referencer, hvilket er særligt farligt, hvis der er flere løsninger på en cirkulær reference.

Ligningen nedenfor tilbyder en analytisk løsning, der kan bruges ved modellering af amortisering af gæld, der giver os mulighed for at undgå at aktivere iterationsfunktionen.

Gennemsnitlig gældsligning

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du læste Finance's guide til forudsigelse af finansiering (egenkapital, gæld og renter) i finansiel modellering.

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til økonomisk modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere
  • Best Practices for finansiel modellering Best Practices for finansiel modellering Denne artikel skal give læsere information om bedste praksis for økonomisk modellering og en let at følge, trin-for-trin guide til opbygning af en finansiel model.
  • Typer af finansielle modeller Typer af finansielle modeller De mest almindelige typer af økonomiske modeller inkluderer: 3-opgørelsesmodel, DCF-model, M & A-model, LBO-model, budgetmodel. Oplev de 10 bedste typer
  • Treopgørelsesmodel 3 Opgørelsesmodel A 3-opgørelsesmodel forbinder resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse til en dynamisk forbundet økonomisk model. Eksempler, vejledning