American Stock Exchange - Oversigt, Revival, NYSE Fusion

Den amerikanske børs (AMEX) startede i 1908 som New York Curb Market Agency. AMEX var oprindeligt sammensat af handlende og mæglere, der skulle mødes for at købe og sælge aktier på et åbent sted i New York City. Det var et selvreguleret og meget rudimentært marked, hvor de fleste transaktioner blev foretaget ved råb.

Amerikansk børs (AMEX)

Markedet blev mere struktureret med tiden og blev i 1921 New York Curb Exchange, som var et kooperativt ejet af dets medlemmer. Ændringen medførte flere regler for børsen Aktiemarked Aktiemarkedet henviser til offentlige markeder, der eksisterer for udstedelse, køb og salg af aktier, der handler på en børs eller over-the-counter. Aktier, også kendt som aktier, repræsenterer brøkandel i et selskab, men det forblev relativt uorganiseret. Udvekslingen fortsatte med at fungere udenfor indtil 1921, da den flyttede ind i en bygning på Lower Manhattan.

Børsen tog sin moderne form i 1953, da den blev navngivet den amerikanske børs (AMEX).

Res-skandalen

Selv efter moderniseringen var AMEX ikke fri for problemer. I 1962 blev dets omdømme dårligt plettet af en større kontrovers kaldet Res-skandalen. Fader-søn-duoen til Gerard A. Re og Gerard F. Re, samlet kendt som Res, var kernen i skandalen. Begge var AMEX-specialister, der misbrugte reglerne for udvekslingen for at forkæle sig for alle former for markedsmisbrug.

For eksempel vil de købe aktien i uregistrerede virksomheder direkte fra insidere og derefter sælge dem til offentligheden. For at opnå dette ville de bestikke mæglere for at skubbe visse aktier eller bruge dummy-konti til at købe en stor mængde lager for kunstigt at hæve priserne. De brugte også deres netværksvirksomhedsledelse til at få adgang til insiderinformation og handle på det.

Skandalen fortsatte fra 1954 til 1962, da SEC's undersøgelser fandt tegn på udbredt markedsmanipulation. Skandalen kostede offentligheden 10 millioner dollars i tab, hvilket var et meget stort beløb i 1960'erne.

Genoplivning og modernisering

I kølvandet på Res-skandalen gennemgik AMEX flere ændringer. Paul Kolton, tidligere New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) er den største børs i verden, der er vært for 82% af S&P 500 samt 70 af de største virksomheder i verden. Det er et børsnoteret selskab, der giver en platform til køb og salg, tiltrådte AMEX som sin administrerende direktør. Under Koltons ledelse var AMEX i stand til at komme sig efter skandalen og voksede til at blive den næststørste børs i USA. Han introducerede også optionshandel på børsen og fortsatte med at blive præsident for AMEX i 1971. Han fungerede som administrerende direktør for AMEX indtil 1977, da han gik på pension.

Kolton blev efterfulgt af Thomas Peterffy, der introducerede vigtige tekniske reformer, såsom elektronisk handel til børsen. Peterffy fortsatte senere med at etablere den velkendte elektroniske handelsplatform, Interactive Brokers. I Peterffys embedsperiode blev AMEX betragtet som en af ​​de bedste handelssteder i Amerika.

Fusion med NYSE

I oktober 2008 erhvervede NYSE Euronext-koncernen AMEX for 260 millioner dollars. Under NYSE gik det igennem mange rebranding-øvelser. Det blev først omdøbt som NYSE Alternext US efter overtagelsen. Det blev mødested for småkapitalaktier, ligesom Vancouver Stock Exchange (VSE) Vancouver Stock Exchange (VSE) Vancouver Stock Exchange (VSE) startede operationer ud af Vancouver, British Columbia i 1907. VSE fortsatte med at fungere som en uafhængig udveksling efter fusionen med TMX Group.

I 2009 blev det omdøbt som NYSE Amex Equities - sandsynligvis som en måde at bruge den brandværdi, som AMEX oprindeligt byggede til sig selv begyndende i 1960'erne. Igen blev det i 2012 omdøbt til NYSE Market.

Den sidste ommærkning fandt sted i 2017, da den blev omdøbt til NYSE American. NYSE brugte AMEX eller NYSE American som en konkurrent til en ny børs kaldet IEX. IEX blev oprettet for at tackle nogle af problemerne i højfrekvent handel Højfrekvent handel (HFT) Højfrekvent handel (HFT) er algoritmisk handel præget af højhastighedshandelsudførelse, et ekstremt stort antal transaktioner og kortsigtet investeringshorisont. Højfrekvent handel udnytter stærke computere for at opnå den højest mulige hastighed med handelsudførelse. , såsom front-running ordrer og misbrug af komplekse ordretyper.

For at imødegå sådan praksis introducerede IEX en sekulær forsinkelse på 320 mikrosekunder til alle ordrer. NYSE American tilbød en 350 mikrosekund hastighedsbump i elektronisk handel i tråd med IEX, som var banebrydende for teknikken.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Investering: En nybegynderguide Investering: En begyndervejledning Finansiel guide til investering for begyndere lærer dig det grundlæggende ved at investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskellige strategier og teknikker til handel og om de forskellige finansielle markeder, som du kan investere i.
  • Algoritmisk handel Algoritmisk handel Algoritmisk handelsstrategi indebærer at træffe handelsbeslutninger på basis af forudindstillede regler, der er programmeret til en computer. En erhvervsdrivende eller investor
  • London Stock Exchange (LSE) London Stock Exchange (LSE) London Stock Exchange (LSE), der har base i London, Det Forenede Kongerige, er et af de førende aktiemarkeder i verden. Ejet af London Stock Exchange Group blev LSE etableret i 1571, hvilket gør det til en af ​​de ældste børser i verden
  • Typer af markeder - Forhandlere, mæglere, børser Typer af markeder - Forhandlere, mæglere, børser Markeder inkluderer mæglere, forhandlere og børser. Hvert marked fungerer under forskellige handelsmekanismer, som påvirker likviditet og kontrol. De forskellige markeder giver mulighed for forskellige handelsegenskaber, beskrevet i denne vejledning