Ændring af fair pris - oversigt, hvordan det fungerer, fair markedsværdi

En rimelig prisændring er en bestemmelse indeholdt i et offentligt selskabs charter Company Bylaws Company vedtægter er de regler, der styrer, hvordan et selskab drives, og en af ​​de første poster, der oprettes af bestyrelsen på det tidspunkt, et selskab startes. Sådanne vedtægter oprettes normalt, efter at vedtægterne er afgivet, der kræver, at potentielle erhververe af virksomheden betaler "en rimelig pris" for at erhverve aktier, der holdes af selskabets aktionærer. Formlen til beregning af den fair markedspris, som bydende skal betale, er fastsat i selskabets charter og er ofte baseret på virksomhedens historiske aktiekurser.

Rimelig prisændring

Målet med den rimelige prisbestemmelse er at modvirke fjendtlige overtagelser ved at gøre overtagelsen dyrere. Bestemmelsen beskytter også minoritetsaktionærer Minoritetsinteresser Minoritetsinteresser henviser til at have en aktie i et selskab, der er mindre end 50% af de samlede aktier med hensyn til stemmeret. I det væsentlige udøver minoritetsinvestorer ikke kontrol over en virksomhed ved hjælp af stemmer, hvilket efterlader dem med ringe indflydelse på den samlede beslutningsproces. der kan tilbydes en lavere pris for deres aktier end aktionærer, der ejer en betydelig procentdel af selskabets aktier.

Resumé

  • En rimelig prisændring er en bestemmelse indeholdt i et offentligt selskabs charter eller vedtægter, der normalt indsættes som en forsvarsforanstaltning mod en fjendtlig overtagelse.
  • Ændringen kræver, at bydende tilbyder en rimelig markedspris for alle de aktier, de forsøger at erhverve.
  • Det beskytter minoritetsaktionærer fra at få en lavere pris pr. Aktie end hvad større aktionærer i virksomheden kan modtage.

Sådan fungerer en rimelig prisændring

Grundlæggende defineres den “fair pris” i praktiske arbejdsvilkår som den højeste pris, som en potentiel erhverver betaler for at forsøge at opnå en majoritetsandel i målselskabet. Prisen skal overstige et beløb bestemt af bestyrelsen Bestyrelse En bestyrelse er i det væsentlige et panel af mennesker, der vælges til at repræsentere aktionærer. Hvert offentligt selskab er lovligt forpligtet til at installere en bestyrelse; nonprofitorganisationer og mange private virksomheder - selv om det ikke er nødvendigt - opretter også en bestyrelse. af målfirmaet. Dette beløb beregnes normalt i forhold til den bogførte værdi Bogført værdi Den bogførte værdi er en virksomheds egenkapitalværdi som rapporteret i dens årsregnskab.Det bogførte værdital ses typisk i forhold til virksomhedens aktieværdi (markedsværdi) og bestemmes ved at tage den samlede værdi af en virksomheds aktiver og fratrække de forpligtelser, virksomheden stadig skylder. af selskabets aktier eller nylige årlige indtjening.

Den rimelige prisændring afholder køberne fra at tilbyde varierede priser på aktier i forskellige faser af anskaffelsen. Det beskytter aktionærerne mod todelt udbud, der diskriminerer en del af aktionærerne - nemlig dem, der kun ejer en lille procentdel af målselskabets egenkapital.

Den rimelige prisændring beskytter aktionærerne mod sådan forskelsbehandling ved at kræve et ensartet tilbud på alle aktier, der udbydes til køb. Bestemmelsen kan kun vendes af bestyrelsen for målselskabet gennem en beslutning om større majoritet, dvs. en, der overstiger 95% af stemmerettighederne.

To-trins tilbud: Hvordan fungerer det?

Et tilbud på to niveauer er et tilbud, hvor den overtagende virksomhed starter med at tilbyde en attraktiv pris (højere pris pr. Aktie eller en højere andel kontanter) for et begrænset antal aktier i målselskabet. Det første niveau er designet til at give den erhvervende enhed større kontrol i målvirksomhedens beslutningsproces. Det efterfølges af et andet tilbud om at erhverve flere aktier, men til en reduceret pris pr. Aktie sammenlignet med det oprindelige tilbud. Målet med at gennemføre en overtagelse gennem et todelt system er at reducere de samlede omkostninger ved anskaffelse.

For eksempel kan en erhverver præsentere et præmieudbud på $ 60 pr. Aktie i det første niveau, så et flertal af aktionærerne kan blive enige om at afhænde deres aktiebesiddelse. Det første tilbud er designet til at give det overtagende selskab overhånd i kontrollen med målselskabet.

Efter at have fået majoritetsejerskab af målet, tilbyder overtageren derefter $ 40 pr. Aktie for de resterende aktier på et senere tidspunkt. Strategien gavner den overtagende enhed ved at reducere de samlede omkostninger ved anskaffelsen sammenlignet med at tilbyde et enkelt udbud til en højere pris.

Et todelt udbud er dog ikke gavnligt for målselskabets aktionærer, da det tvinger dem til at acceptere et tilbud med det samme, ellers risikerer de at skulle acceptere et reduceret tilbud senere.

Beregning af dagsværdien

Et af de mest anvendte kriterier til beregning af en akties fair markedspris er P / E-forholdet Prisindtjeningsgrad Prisindtjeningsforholdet (P / E-forholdet) er forholdet mellem en virksomheds aktiekurs og indtjening pr. Aktie. Det giver investorer en bedre fornemmelse af værdien af ​​en virksomhed. P / E viser markedets forventninger og er den pris, du skal betale pr. Enhed af nuværende (eller fremtidig) indtjening. Pris-til-indtjeningsforholdet kan beregnes som et multiplum af den historiske indtjening rapporteret af målselskabet eller ved at se på det gennemsnitlige P / E-forhold for alle aktierne i børsnoterede virksomheder i samme branche som mål Selskab.

Et alternativ til at bruge P / E-forholdet til at prissætte aktien er at bruge Enterprise Value to Revenue ratio. EV / Revenue ratio Enterprise Value (EV) til Revenue Multiple Enterprise Value (EV) to Revenue multiple er en værdiansættelsesmåling, der bruges til at værdiansætte en virksomhed ved at dividere dens virksomhedsværdi (egenkapital plus gæld minus kontanter) med dens årlige omsætning. EV to Revenue multiple bruges ofte til kan bruges til at beregne en fair pris for aktien som et multiplum af virksomhedens historiske indtægter. Du kan også overveje forholdet mellem pris og salg for andre virksomheder, der er i samme branche som målfirmaet.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Control Premium Control Premium Control-præmie refererer til et beløb, som en køber er villig til at betale ud over dagsværdien af ​​aktier for at få en bestemmende ejerandel i et børsnoteret selskab. Bestemmelse af, hvor meget der skal tilbydes som kontrolpræmie - også kendt som en overtagelsespræmie - er en vigtig overvejelse i fusioner og opkøb.
  • Træk langs rettigheder Træk langs rettigheder Træk langs rettigheder (også kaldet "trækker" eller træk-med-bestemmelser) er rettigheder, der giver majoritetsejerne ret til at tvinge mindretalsejere til at deltage i salget af et selskab. Rettighederne giver majoritetsejerne mulighed for at sælge hele virksomheden baseret på de vilkår og betingelser, de ønsker.
  • Godfather Offer Godfather Offer Et Godfather-tilbud er i det væsentlige et tilbud, der er så latterligt gunstigt, at det at afvise det ville være en undladelse af økonomisk ansvar. Et Godfather-tilbud forekommer oftest i sammenhæng med fusioner og overtagelser og henviser til et tilbud fra et selskab om at købe eller overtage et andet selskab.
  • Rentabilitetsforhold Rentabilitetsforhold Rentabilitetsforhold er finansielle målinger, der anvendes af analytikere og investorer til at måle og evaluere en virksomheds evne til at generere indtægter (fortjeneste) i forhold til omsætning, balanceaktiver, driftsomkostninger og egenkapital i en bestemt periode . De viser, hvor godt en virksomhed bruger sine aktiver til at producere overskud