Indtjeningskreditrate (ECR) - Oversigt, fordele og begrænsninger

Indtjeningskreditraten (ECR) er den rente, som bankerne betaler på kundernes indskud. Bankerne anvender ECR på saldi, som indskydere efterlader på deres ikke-renteafgivende konti. Det beløb, der beregnes efter anvendelse af ECR, bruges til kreditgebyrer. Banker knytter normalt ECR til satsen for den amerikanske statsskuldregning.

Indtjeningskreditrate (ECR)

Banker bruger indtjeningskreditraten (ECR) til at udligne de gebyrer, som kunderne betaler for de tjenester, de leverede. De inkluderer erhvervslån, opsparingskonti Opsparingskonto En opsparingskonto er en typisk konto i en bank eller en kreditforening, der gør det muligt for en person at deponere, sikre eller hæve penge, når behovet opstår. En opsparingskonto betaler normalt nogle renter på indskud, selvom satsen er ret lav. , betalingskort, kreditkort og købmandstjenester.

ECR anvendes på midler, som indskydere efterlader på deres konti; Derfor betaler kunder med store indskud lavere bankomkostninger.

Resumé

  • Indtjeningskreditrenten (ECR) er de renter, som bankerne betaler på ikke-renteafgivende kundeindskud.
  • ECR bruges af banker til at kreditere kunderne for gebyrer for tjenester, der leveres af dem.
  • Den tilnærmes til satsen for den 91-dages amerikanske statsskuldregning.

Kort historie om indtjeningskreditraten (ECR)

Udøvelsen af ​​ECR ​​fandt sine rødder i USA, da bankregler blev vedtaget i 1930'erne. Regel Q, vedtaget af Federal Reserve Board (FRB) i overensstemmelse med Glass Steagall Act i 1933 Glass-Steagall Act Glass-Steagall Act, også kendt som Banking Act of 1933, er et stykke lovgivning, der adskiller investering og kommerciel bankvirksomhed. Loven kom som en nødsituation på de massive bankfejl under den store depression, da man mente, at spekulation fra kommercielle banker havde bidraget til nedbruddet, satte en begrænsning på kommercielle banker til at betale renter på transaktionelle indlånskonti.

Denne forordning satte også et loft over rentesatser for tidsbesparelser og indskud. I 1960'erne begyndte banksektoren i USA at give kreditter på ikke-renteafgivende indskud, som blev brugt til at afbalancere banktjenesteomkostninger. Således genererede bankerne værdi for deres kunder og opfordrede dem til at benytte sig af flere tjenester ved at reducere servicegebyrerne.

Fordele ved ECR

1. Omkostningskontrol

ECR reducerer banktjenesteomkostninger og hjælper med at øge en virksomheds driftsmargin Driftsmargin Driftsmargen er lig med driftsindtægter divideret med omsætning. Det er et rentabilitetsforhold, der måler indtægter efter dækning af drifts- og ikke-driftsomkostninger for en virksomhed. Også kaldet afkast på salg og fortjeneste - efterhånden øger aktionærernes værdi.

2. Effektivitet

ECR anvendes automatisk til udligning af banktjenestegebyrer. Derfor er statskassens personale ikke forpligtet til at gribe ind for at udføre det, hvilket sparer ressourcer og tid.

3. Gennemsigtighed

Efterspørgselskonti (DDA'er) med den gældende ECR giver gennemsigtighed i administrationen af ​​kontanter. Balanceoplysningerne, gebyroplysningerne og transaktionsoplysningerne er tilgængelige on-demand og inkluderet i de månedlige kontoudtog.

4. Likviditetsstyring

Flere virksomheder har svært ved at forudsige kortsigtede kontanter, hvilket gør øjeblikkelig adgang til likviditet kritisk. Med ECR kan kunder straks få adgang til deres midler, hvilket gør det nemmere at forudsige kortsigtede kontanter.

Begrænsninger i ECR

1. Stor variation

Der er stor variation i de ECR'er, der tilbydes erhvervskunder, selv med de samme saldi.

I tredje kvartal af 2018, for DDA'er på $ 100.000, var ECR-intervallet mellem den 25. og 75. percentilen 28 basispoint (dvs. 0,28%), mens intervallet for $ 100.000.000 steg til 71 basispoint og 91 basispoint for DDA-saldi på $ 250.000.000.

2. Forskellige strategier for banker

Pengecenterbanker Money Center Bank En pengecenterbank er en bank i større byer som London, New York og Hong Kong. Det dækker regioner, lande og kontinenter, idet a og regionale banker følger forskellige strategier for ECR'er. Mens de fire største amerikanske banker betalte højere kreditrenter til kunder med lav balance, betalte regionale banker højere kreditrenter til kunder med høje saldi.

3. Anvendelighed

ECR anvendes kun på indsamlede vægte og ikke på flydende eller hovedvægte. De indsamlede saldi er dem, der er clearet og tilgængelige for investering eller overførsel.

Fremtidig syn på ECR

ECR gennemgår en ændring, efterhånden som banker innoverer for at holde trit med voksende kundekrav og markedspres. Nogle forsøger at udvide betydningen af ​​servicegebyrer til at omfatte flere banktjenester.

Begrebet ECR accepteres og praktiseres nu af mange regeringer uden for USA. Det kan udvides til at skabe fordele uanset geografiske grænser, hvilket gør det muligt for kunder at modtage større fordele fra verdensomspændende saldi. Sådanne træk ved ECR vil gøre det tiltalende for en lang række virksomheder.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

Servicegebyr Servicegebyr Et servicegebyr, også kaldet servicegebyr, refererer til et opkrævet gebyr for at betale for tjenester, der vedrører et produkt eller en tjeneste, der købes.

Money Center Bank Money Center Bank En pengecenterbank er en bank beliggende i større byer som London, New York og Hong Kong. Den dækker regioner, lande og kontinenter og giver en

Treasury Bills (T-Bills) Treasury Bills (T-Bills) Treasury Bills (eller T-Bills for short) er et kortvarigt finansielt instrument, der udstedes af det amerikanske finansministerium med løbetid fra et par dage op til 52 uger (et år). De betragtes som en af ​​de sikreste investeringer, da de støttes af den fulde tro og kredit fra De Forenede Staters regering.

Federal Reserve (The Fed) Federal Reserve (The Fed) Federal Reserve er den amerikanske centralbank i USA og er den finansielle myndighed bag verdens største frie markedsøkonomi.