Minsky Moment - Oversigt, katalysatorer, effekter og faser

Et Minsky-øjeblik er et pludseligt sammenbrud på markedet efter en lang periode med uholdbar spekulativ aktivitet, der involverer høje gældsbeløb, som investorer har taget. Udtrykket bruges ofte til at diskutere tidligere og / eller sandsynlige fremtidige finansielle kriser Recession Recession er et udtryk, der bruges til at betyde en afmatning i den generelle økonomiske aktivitet. I makroøkonomi anerkendes recessioner officielt efter to på hinanden følgende kvartaler med negativ BNP-vækstrate. .

Minsky MomentFig.1: Stiliseret Minsky-cyklus (kilde)

Det er opkaldt efter en amerikansk økonom, Hyman Minsky, der hævdede, at markederne er modtagelige for at være ustabile, og at lange perioder med gode markeder til sidst ender i større kriser.

Resumé

  • Et Minsky-øjeblik er det tidspunkt, der går forud for et komplet markedskrasch. Minsky Moments opstår, når investorer deltager i aggressiv spekulativ aktivitet og øger kreditrisici i længerevarende velstående tider.
  • Hyman Minsky hævdede, at markederne er iboende ustabile og svinger mellem stabilitets- og ustabilitetsperioder.
  • Der er tre faser af kreditudlån, der fører til et Minsky Moment - sikring, spekulativ låntagning og Ponzi-fasen.

Hvornår sker der et Minsky-øjeblik

Når markederne er gode i en længere periode, er investorerne tilbøjelige til at fortsætte med at låne og øge risikoen i deres portefølje. Investorer fortsætter med at tage risiko og spekulerer i, at aktivets pris fortsat vil stige.

Men når priserne ophører med at stige, har investorerne lånt så meget for at opnå aktiverne, at de ikke har nok kontanter til at betale deres gæld. Långivere kalder derefter lånet tilbage, og derfor begynder investorer at sælge deres aktiver. Det kan udløse et pludseligt kollaps i aktiverne, og markedet er vidne til et Minsky-øjeblik.

Katalysatorer og effekter af et Minsky-øjeblik

Investorer deltager i aggressive spekulationer under tyremarkeder og låner for at udnytte markedets følelser. Jo længere de bullish Bullish og Bearish Professionals inden for virksomhedsfinansiering ofte henviser til markeder som værende bullish og bearish baseret på positive eller negative prisbevægelser. Et bjørnemarked anses typisk for at eksistere, når der har været et prisfald på 20% eller mere fra toppen, og et tyremarked anses for at være et 20% opsving fra en markedsbund. perioder, jo mere gæld skyldes af investorer, og dermed mere risiko.

Aktiver erhvervet af investorer genererer kontanter, der bruges til at nedbetale den gæld, der er taget for at erhverve dem. Der kommer et punkt, hvor kontanter ikke er nok til at kompensere for gælden på grund af den faldende værdi af gearede aktiver. Det sker, fordi en lille retracement af markedet, som er normal adfærd, resulterer i et fald i værdiansættelsen af ​​gearede aktiver.

Derfor begynder gældsudstedere at opkræve lån, der kræver tilbagebetaling. Da det er vanskeligt at sælge spekulative aktiver, skal investorerne sælge mindre spekulative. Det skaber en markedsspiral, et kraftigt fald i likviditet og en intens kontant efterspørgsel på markedet, hvilket kan kræve, at centralbanker griber ind.

Det hurtige fald i kreditvolumen fører til et uundgåeligt sammenbrud på markedet. Markedet oplever et Minsky-øjeblik på dette tidspunkt og kan efterfølges af en længere periode med ustabilitet på markedet.

Faser, der fører til et Minsky-øjeblik

Ifølge Hyman Minsky oplever en økonomi tre kreditudlånstrin, hvor risikoniveauet stiger i hver efterfølgende fase, hvilket i sidste ende fører til et markedskrasch:

1. Hækfase

Afdækningsfasen er den mest stabile fase, hvor låntagere har tilstrækkelig pengestrøm fra investeringer til at dække både hovedstol og rentebetaling. I sikringsfasen er udlånsstandarderne fortsat høje.

2. Spekulativ lånefase

I den spekulative lånefase dækker pengestrømme fra investeringer kun låntagerens rentebetalinger Renteomkostninger Renteomkostninger stammer fra et selskab, der finansierer gennem gæld eller kapitalforpagtninger. Renter findes i resultatopgørelsen, men kan også beregnes gennem gældsplanen. Tidsplanen skal skitsere alle de vigtigste gældsforhold, som et selskab har på sin balance, og beregne renter ved at multiplicere, ikke hovedstolen. Investorer spekulerer i, at værdien af ​​deres investeringer fortsat vil stige, og at renten ikke stiger.

3. Ponzi-fase

Ponzi-fasen er den mest risikable i cyklussen. Låntagernes pengestrømme fra deres investeringer er ikke nok til at dække renter og hovedstolsbetalinger. Investorer låner og tror, ​​at den stigende aktivværdi giver dem mulighed for at sælge aktiverne til højere priser, så de kan betale eller refinansiere deres gæld.

Ponzi-fasen er kendetegnet ved en høj værdiansættelse af aktiver. I øjeblikket er USAs ikke-finansielle selskabsgæld målt i procent af BNP Bruttonationalprodukt (BNP) Bruttonationalprodukt (BNP) et standardmål for et lands økonomiske helbred og en indikator for dets levestandard. Også BNP kan bruges til at sammenligne produktivitetsniveauer mellem forskellige lande. , er højere end det var før den sidste finanskrise.

Relaterede genindlæg

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Markedsværdi Markedsværdi Markedsværdi bruges normalt til at beskrive, hvor meget et aktiv eller en virksomhed er værd på et finansielt marked. Det bestemmes gensidigt af markedsdeltagere og
  • Konkurs Konkurs Konkurs er den juridiske status for en menneskelig eller ikke-menneskelig enhed (et firma eller et regeringsorgan), der ikke er i stand til at tilbagebetale sin udestående gæld til kreditorer.
  • Gældsomkostninger Gældsomkostninger Gældsomkostninger er det afkast, som et selskab leverer til sine gældsindehavere og kreditorer. Omkostninger til gæld anvendes i WACC-beregninger til værdiansættelsesanalyse.
  • Økonomiske indikatorer Økonomiske indikatorer En økonomisk indikator er en måling, der bruges til at vurdere, måle og evaluere makroøkonomiens generelle sundhedstilstand. Økonomiske indikatorer