NAV (Net Asset Value) - Oversigt, formel, betydning og effekt

NAV (nettoaktiver) henviser til en virksomheds samlede egenkapital. Mens NAV kan anvendes på enhver enhed, bruges det mest til at henvise til investeringsfonde, såsom gensidige fonde og ETF'er Exchange Traded Fund (ETF) En Exchange Traded Fund (ETF) er et populært investeringsmiddel, hvor porteføljer kan være mere fleksible og diversificerede på tværs af en bred vifte af alle tilgængelige aktivklasser. Lær om forskellige typer ETF'er ved at læse denne vejledning. .

NAV

NAV-formel

Sådan beregnes NAV:

NAV = Fondaktiver - Fondsforpligtelser

Betydningen af ​​NAV

Uanset om det bruges til en virksomhed eller en fond, er NAV en vigtig måling, der afspejler den samlede aktieposition (eller andelsejer). Ved at dividere NAV med antallet af udestående aktier eller enheder kan man bestemme nettoaktivværdien pr.Aktie (NAVPS) Nettoaktivværdi pr.Aktie (NAVPS) Nettoaktivværdien pr.Aktie (NAVPS) er en metric, der bruges til at vurdere værdien af en ejendomsinvestering (REIT), og det angiver værdien af ​​en aktie. Jo højere NAV eller NAVPS, jo højere er værdien af ​​fonden eller virksomheden.

Konsekvenser for investeringsfonde

1. Afdelingens regnskab

NAV-beregningen er en af ​​de mange aktiviteter, der udføres af fondsregnskab, som er en mellemkontorfunktion for et investeringsforvaltningsselskab. På grund af en investeringsfonds kompleksitet involverer fondsregnskabsprocessen lag af computersystemer, der hjælper med beregningerne af nettoaktivværdien. Systemerne hjælper med at spore følgende oplysninger:

  • Investerings- og tilstrømningskapital
  • Køb og salg af investeringer
  • Investeringsindtægter, gevinster og tab
  • Fund udgifter

Afhængigt af typen af ​​fond vil fondens regnskab bruge oplysningerne ovenfor til at genberegne NAV dagligt, ugentligt, månedligt eller endda kvartalsvis.

2. Open-end fonde

NAVPS er især kritisk for open-end fonde, dvs. gensidige fonde, da det er referencepunktet for bestemmelse af en fonds aktie eller enhedspris. En fond udsteder og indløser aktier ved at prissætte dem forholdsmæssigt baseret på fondens NAV.

Sig som et eksempel, at en fond rapporterer en NAV på $ 10 millioner og en million udestående aktier. NAVPS ville være $ 10, så en investor, der køber aktier i en værdi af $ 1 million, ville eje 100.000 aktier. Investeringen vil efterfølgende øge fondens nettoværdi med 1 million dollars til en samlet NAV på 11 millioner dollars.

3. Lukkede fonde

I modsætning til ovenstående eksempel på en open-end fond udsteder lukkede fonde kun et begrænset antal aktier. Da aktierne handles på det åbne marked, er aktiekurserne mindre afhængige af NAVPS end i open-end fonde. Lukkede fonde, der handler på offentlige børser, er ofte prissat til en rabat på fondens nettoaktiver.

Andre anvendelser af NAV

1. Investering i offentlige virksomheder

Værdiinvestorer kan evaluere potentielle investeringer i offentlige virksomheder ved at sammenligne virksomhedens nettoformue med dets markedsværdi eller markedsværdiprisen for hele virksomheden. I modsætning til en investeringsfond vurderer NAV-beregningen for en virksomhed aktiver ved hjælp af bogført værdi, amortiserede eller historiske omkostninger (eller en kombination af hver).

En virksomheds aktie kan betragtes som "billig", når dens markedsværdi er højere end dens NAV, hvilket gør det til en potentiel kandidat til en værdiinvestor.

2. Investeringer i fast ejendom (REITs)

Ejendomsinvesteringsforeninger (REIT) bruger også nettoformue som en nøgleværdimetrik. I tilfælde af en REIT citeres NAV ofte pr. Enhed, der afspejler markedspriserne på ejendomsinvesteringerne, som trusten besidder. NAV svarer til forholdet mellem pris og bogføring Marked til bogført forhold Marked / bogført forhold, eller Pris til bogført forhold, bruges til at sammenligne en virksomheds aktuelle markedsværdi eller pris med dens bogførte værdi af egenkapitalen på saldoen ark. Markedsværdi er den aktuelle aktiekurs gange alle udestående aktier, nettoværdi er alle aktiver minus alle forpligtelser. Forholdet fortæller os, hvor meget siden urealiserede gevinster og tab for hver ejendom vil blive afspejlet.

3. Forsikringskontrakter

Nogle livsforsikringspolicer og livrenter (såsom adskilte fonde) kan fungere som gensidige fonde Gensidige fonde En gensidig fond er en pulje af penge indsamlet fra mange investorer med det formål at investere i aktier, obligationer eller andre værdipapirer. Gensidige fonde ejes af en gruppe investorer og forvaltes af fagfolk. Lær om de forskellige typer fonde, hvordan de fungerer, og fordelene og fordelene ved at investere i dem. Forsikringspolicer kræver også NAV-beregninger, da deres aktivværdier kan svinge. Ligesom investeringsforeninger udsteder forsikringskontrakterne enheder til forsikringstagerne til gengæld for deres investering og baserer referenceprisen på den indre aktivs værdi af den underliggende portefølje.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Markedsværdi Markedsværdi Markedsværdi (Market Cap) er den seneste markedsværdi af en virksomheds udestående aktier. Market Cap er lig med den aktuelle aktiekurs ganget med antallet af udestående aktier. Investeringssamfundet bruger ofte markedsværdien til at rangere virksomheder
  • Open-end vs lukkede gensidige fonde Open-end vs lukkede gensidige fonde Mange investorer anser open-end vs. lukkede gensidige fonde ens på grund af begge gensidige fonde, der giver dem en billig måde at samle kapital sammen og
  • Top Investeringsbanker Liste over Top Investeringsbanker Liste over de 100 største investeringsbanker i verden sorteret alfabetisk. Top investeringsbanker på listen er Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch
  • Værdiinvestering Guide Aktieinvestering: En guide til værdiinvestering Siden offentliggørelsen af ​​"The Intelligent Investor" af Ben Graham er det, der almindeligvis kaldes "værdiinvestering", blevet en af ​​de mest respekterede og mest fulgte metoder til aktieplukning.