Typer af kreditcertificeringer - oversigt, liste, krav

Kreditfagfolk arbejder ofte for at opnå forskellige typer kreditcertificeringer for at øge deres jobmuligheder og chancer for at få en forfremmelse på arbejdspladsen. Finansielle institutioner, kreditbureauer og investeringsbanker ansætter kreditprofessionelle, såsom kreditanalytikere Kreditanalytikeres rolle En kreditanalytikerrolle involverer vurdering af en enkeltpersons eller virksomheds kreditværdighed for at bestemme sandsynligheden for, at de ærer deres finansielle og kreditforvaltere og får en kreditcertificering giver et yderligere niveau af ekspertise.

Typer af kreditcertificeringer

Kreditcertificeringer udstyre eleverne med væsentlige færdigheder, såsom analyse af regnskaber Analyse af årsregnskaber Sådan udføres analyse af regnskaber. Denne vejledning vil lære dig at udføre regnskabsanalyse af resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse inklusive margener, nøgletal, vækst, likviditet, gearing, afkast og rentabilitet. , risikovurdering, forretningsplanevaluering osv., som hjælper kreditfagfolk med at udføre deres funktioner mere effektivt. De fleste mellem- og seniorstillinger kan kræve, at potentielle kandidater besidder specifikke kreditcertificeringer sammen med en bachelorgrad og relevant erhvervserfaring.

Resumé

  • At opnå kreditcertificeringer giver kreditprofessionelle mulighed for at øge deres legitimationsoplysninger inden for deres specifikke områder og øge deres jobmuligheder og branchens omdømme.
  • Hovedtyperne af kreditcertificeringer inkluderer Credit Risk Certification (CRC), Credit Business Associate (CBA), Credit Business Fellow (CBF) og Certified Credit Executive (CCE).
  • De fleste certificeringer kræver, at kandidater har omfattende erhvervserfaring og uddannelsesmæssig baggrund.

Eksempler på kreditcertificeringer

Følgende er hovedtyperne af kreditcertificeringer:

Kreditrisikocertificering (CRC)

Credit Risk Certification (CRC) er en betegnelse, som Risk Management Association (RMA) startede i 2002. For at opnå CRC-betegnelsen kræves det, at enkeltpersoner har mindst fem års erfaring med kommerciel kredit og udlån, har bestået 126-spørgsmål kreditrisikocertificering og er aktive medlemmer af RMA.

Ideelt set anbefales CRC-betegnelsen til fagfolk, der arbejder inden for områder med kreditrisiko, driftsrisiko og markedsrisiko og opfylder de grundlæggende krav ved tilmelding til kurset. Succesfulde ansøgere får ret til at tilføje CRC-betegnelsen til deres navn, hvilket forbedrer deres brancheomdømme, jobmuligheder og endda chancer for forfremmelse på arbejdspladsen.

For at opnå CRC-betegnelse er ansøgere forpligtet til at gennemføre 45 enheder af efteruddannelsesaktiviteter, inklusive kurser og deltagelse i professionelle arrangementer arrangeret af RMA hvert tredje år. Ansøgere skal bestå fem timers CRC-eksamen med flere spørgsmål. De bør også være fortrolige med regnskabsanalyse, finansiel regnskab, kommerciel kredit Kommerciel kredit Kommerciel kredit, også kaldet kommerciel kreditlinje, henviser til et forud godkendt beløb, der stilles til rådighed af en bank eller anden långiver til et firma. Virksomheden kan trække penge fra den kommercielle kredit efter eget skøn for at opfylde sine økonomiske forpligtelser. og selvangivelsesanalyse.

RMA anbefaler, at eleverne gennemfører 40 til 80 timers undersøgelse og en fem-timers praksiseksamen for at forberede sig til 126 multiple-choice CRC eksamen. Lærere har mulighed for at sidde til online-eksamen om foråret eller om efteråret. Eksamen dækker flere vigtige områder af kreditrisikovurderingen, som inkluderer:

  • Nøjagtig vurdering af kundens branche og markedstilstand
  • Evaluering af ledelsens evne til at formulere og implementere forretningsstrategier
  • Afslutning af en løbende vurdering af klienten
  • Vurdering af styrken af ​​kundens pengestrømme
  • Periodisk evaluering af værdien af ​​sikkerheden
  • Identificering af kilder til tilbagebetaling
  • Opdage og finde løsninger på problemlån

Credit Business Associate (CBA)

CBA-certificeringen (Credit Business Associate) administreres af National Association of Credit Management (NACM). CBA-betegnelsen kræver ikke, at ansøgere har erhvervserfaring i kreditbranchen, og det er en ideel mulighed for universitetsuddannede.

Ansøgere skal dog have en uddannelsesmæssig baggrund inden for økonomi. Elever, der tilmelder sig CBA-certificering, skal gennemføre tre hovedkurser, dvs. analyse af regnskaber, forretningskreditprincipper og finansregnskab. Ansøgere skal gennemføre de tre kurser som en del af programmet.

CBA-ansøgere skal deltage i en tre timers eksamen, der består af 125 til 150 multiple choice-spørgsmål og sand / falsk type spørgsmål. Under eksamen får eleverne lov til at bruge regnemaskiner til at beregne tal, når de udarbejder regnskaber.

Ansøgere skal have en minimumscore på 70% i CBA-eksamen for at opnå certificeringen. Enkeltpersoner kan tage eksamen tre gange om året (maj, juli og november) i NACM's tilknyttede kontorer eller en gang under NACM Credit Congress.

Credit Business Fellow (CBF)

Credit Business Fellow (CBF) certificering tilbydes af National Association of Credit Management (NACM). CBF-certificeringen kræver, at ansøgere har bestået Certified Business Associate-certificering, der tilbydes af NACM. Certificeringen kræver også, at ansøgere har den nødvendige erhvervserfaring og yderligere kurser.

Enkeltpersoner, der har gennemført denne certificering, betragtes som eksperter i kreditrisikovurdering, kreditret, forretningsret og fortolkning af regnskaber. Bortset fra at gennemføre de relevante kurser er ansøgere forpligtet til at fremlægge bevis for 75 NACM-karriereplaner.

Kun ansøgere, der har opfyldt forberedelseskurserne, har lov til at tage CBF-eksamen, og godkendelsen gives af NACM. Godkendte ansøgere skal deltage i den tre timers CBF-eksamen, der dækker flere emner, herunder kreditrisikovurdering, kreditret, forretningsret og fortolkning af regnskab. Ansøgere skal opnå en minimumscore på 70% eller højere i eksamen.

Certified Credit Executive (CCE)

CCE er betegnelsen på ledelsesniveau, der giver ansøgere mulighed for at styre kreditfunktionen på det højeste ledelsesniveau. Kandidater skal bestå en streng gennemgang på tre timer, der er opdelt i to sektioner.

Det første afsnit indeholder spørgsmål om korte besvarelser og essayspørgsmål. Det andet afsnit indeholder et casestudiespørgsmål, der tester ansøgerens færdigheder til problemløsning. Hver sektion har 50 karakterer, og kandidater skal tjene en minimumscore på 70%. Eksamen dækker flere emner, herunder lov, ledelse, indenlandske og internationale kreditkoncepter, regnskab Regnskab Regnskab er et begreb, der beskriver processen med at konsolidere finansielle oplysninger for at gøre det klart og forståeligt for alle og økonomi.

Berettigelse til CCE-certificering kræver, at ansøgere har en kombination af erhvervserfaring og uddannelsesmæssige kvalifikationer. Ansøgere skal opfylde fire kriterier for berettigelse, og en ansøger skal opfylde et af kriterierne for at få adgang til kurset.

Den første mulighed kræver, at ansøgere har ti års erfaring inden for kreditstyring og 125 karriereplaner. Den anden mulighed kræver, at ansøgere har gennemført CBA- og CBF-certificeringer og har optjent 125 karrierevejkortpoint.

Den tredje mulighed kræver, at ansøgere har 15 års erhvervserfaring og 125 point i karriereplanen. Ansøgere skal også være 57 år eller ældre. Den endelige mulighed kræver, at ansøgere, der er tilmeldt Graduate School i programmet Credit and Financial Management, har afsluttet det andet år.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

  • Credit Analyst Career Path Credit Analyst Career Path For fagfolk, der ønsker at tage kreditanalytikerens karrierevej, skal de opnå en bachelorgrad i forretning, økonomi eller regnskab, eller i det mindste
  • Risikostyring Risikostyring Risikostyring omfatter identifikation, analyse og respons på risikofaktorer, der indgår i en virksomheds liv. Det gøres normalt med
  • Kreditanalysekursus Kreditanalysekursus Et kreditanalysekurs udstyrer kreditfagfolk med de nødvendige færdigheder, som de har brug for for at udføre deres roller med effektivitet. Specifikt
  • Top 10 Regnskabs- og finanscertificeringer Top 10 Regnskabs- og finanscertificeringer Top 10 bedste regnskabs- og finanscertificeringer for at fremhæve, at nogen har lagt tid og kræfter på at udvide deres viden og færdigheder. Regnskabs- og finanscertificeringer fremhæver, at nogen har brugt tid og kræfter på at udvide deres viden og færdigheder.