Pay-Per-Click (PPC) - Definition, hvordan det fungerer, modeller

Pay-per-click (PPC) er en online-reklamemodel, hvor en annoncør betaler en udgiver, hver gang der klikkes på et annoncelink. Alternativt er PPC kendt som CPC-modellen (cost-per-click). Pay-per-click-modellen tilbydes primært af søgemaskiner (f.eks. Google) og sociale netværk (f.eks. Facebook). Google Ads, Facebook Ads og Twitter Ads er de mest populære platforme til PPC-annoncering.

Betal pr. Klik

Sådan fungerer PPC-modellen

Betal pr. Klik-modellen er primært baseret på nøgleord. F.eks. Vises i søgemaskiner kun onlineannoncer (også kendt som sponsorerede links), når nogen søger på et nøgleord, der er relateret til det produkt eller den tjeneste, der annonceres. Derfor undersøger virksomheder, der er afhængige af pay-per-click-reklamemodeller, de nøgleord, der er mest anvendelige på deres produkter eller tjenester. Investering i relevante søgeord kan resultere i et større antal klik og i sidste ende højere fortjeneste.

PPC-modellen anses for at være gavnlig for både annoncører og udgivere. For annoncører er modellen fordelagtig, fordi den giver mulighed for at reklamere for produkter eller tjenester til det specifikke publikum, der aktivt søger efter relateret indhold. Derudover giver en veldesignet PPC-reklamekampagne en annoncør mulighed for at spare et betydeligt beløb, da værdien af ​​hvert besøg (klik) fra en potentiel kunde overstiger omkostningerne ved det klik, der betales til en udgiver.

For udgivere giver betal-per-klik-modellen en primær indtægtsstrøm Indtægtsstrømme Indtægtsstrømme er de forskellige kilder, hvorfra en virksomhed tjener penge på salg af varer eller levering af tjenester. De typer indtægter, som en virksomhed registrerer på sine konti, afhænger af de typer aktiviteter, der udføres af virksomheden. Se kategorier og eksempler. Tænk på Google og Facebook, som leverer gratis tjenester til deres kunder (gratis websøgninger og sociale netværk). Onlinevirksomhederne er i stand til at tjene penge på deres gratis produkter ved hjælp af onlineannoncering, især PPC-modellen.

Betal pr. Klik-modeller

Normalt bestemmes annonceringssatser for betaling pr. Klik ved hjælp af den faste model eller den budbaserede model.

1. Flat-model

I den faste pris pr. Klik-model betaler en annoncør en udgiver et fast gebyr for hvert klik. Forlag holder generelt en liste over forskellige PPC-satser, der gælder for forskellige områder af deres websted. Bemærk, at udgivere generelt er åbne for forhandlinger om prisen. Det er meget sandsynligt, at en udgiver sænker den faste pris, hvis en annoncør tilbyder en langsigtet eller en højværdikontrakt.

2. Budbaseret model

I den budbaserede model afgiver hver annoncør et bud med det maksimale beløb, som de er villige til at betale for en reklameplads. Derefter foretager en udgiver en auktion ved hjælp af automatiserede værktøjer. En auktion afholdes hver gang, når en besøgende udløser annonceplatsen.

Bemærk, at vinderen af ​​en auktion generelt bestemmes af rang, ikke det samlede beløb, af tilbudte penge. Rangeringen betragter både mængden af ​​tilbudte penge og kvaliteten af ​​det indhold, der tilbydes af en annoncør. Således er relevansen af ​​indholdet lige så vigtigt som budet.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Agn og skifte Agn og skifte Agn og skifte er en svigagtig aktivitet, hvorved en virksomhed annoncerer varer til en utrolig lav pris med det formål at erstatte dem med ringere
  • Click and Mortar Click and Mortar Click and Mortar er en omnichannel forretningsmodel, der integrerer online og offline operationer. Kunder kan shoppe via internettet hos forhandleren
  • Kundeanskaffelsesomkostninger (CAC) Kundeacquisition Cost (CAC) Kundeakkvisitionsomkostninger (CAC) er omkostningerne i forbindelse med erhvervelse af en ny kunde. Med andre ord henviser CAC til de ressourcer og omkostninger, der er afholdt for at erhverve en ekstra kunde. Kundeanskaffelsesomkostninger er en vigtig forretningsmåling, der ofte bruges sammen med kundens levetidsværdi (LTV)
  • Introduktion til e-handel Introduktion til e-handel E-handel refererer til kommercielle transaktioner af varer eller tjenester, der udføres over internettet. I løbet af de sidste mange år har e-handel hurtigt udviklet sig til at blive en kombination af online og offline detailhandel, som er vertikalt integreret. E-handelsvirksomheder sælger forskellige produkter og tjenester. Introduktionsvejledning