Eklektisk paradigme - Oversigt, OLI Framework, eksempler

Baseret på den britiske økonom JH Dunnings internaliseringsteori er det eklektiske paradigme en økonomisk og forretningsmæssig metode til at analysere tiltrækningskraften ved at foretage en udenlandsk direkte investering (FDI) Foreign Direct Investment (FDI) Udenlandske direkte investeringer (FDI) er en investering fra en part i et land i en virksomhed eller et selskab i et andet land med den hensigt at etablere en varig interesse. Varig interesse adskiller FDI fra udenlandske porteføljeinvesteringer, hvor investorer passivt har værdipapirer fra et fremmed land. . Den eklektiske paradigmemodel følger OLI-rammen. Rammen følger tre niveauer - ejerskab, placering og internalisering.

Eklektisk paradigme

Det eklektiske paradigme antager, at virksomheder sandsynligvis ikke følger en udenlandsk direkte investering, hvis de kan få den service eller det produkt, der leveres internt og til lavere omkostninger.

Resumé

  • Det eklektiske paradigme er en økonomisk og forretningsmæssig metode til at analysere tiltrækningskraften ved at foretage en udenlandsk direkte investering.
  • Den eklektiske paradigmemodel følger OLI-rammen. Rammen følger tre niveauer - ejerskab, placering og internalisering.
  • Ejerskab kan defineres som ejerskab af en unik og værdifuld ressource, der ikke let kan efterlignes, hvilket skaber en konkurrencemæssig fordel over for potentielle udenlandske konkurrenter.

Ejerskabsfordel

Ejerskabsfordelen kan også ses som den konkurrencemæssige fordel, der følger med FDI. Ejerskab kan i dette tilfælde defineres som ejerskab af en unik og værdifuld ressource, der ikke let kan efterlignes og derved skabe en konkurrencemæssig fordel Konkurrencemæssig fordel En konkurrencemæssig fordel er en egenskab, der gør det muligt for en virksomhed at overgå sine konkurrenter. Konkurrencemæssige fordele gør det muligt for en virksomhed at opnå mod potentielle udenlandske konkurrenter.

De iboende ulemper eller udfordringer forbundet med udenlandske direkte investeringer, hvad angår ejerskab, cirkler omkring de forpligtelser, der følger med fremmedhed, da den potentielle investor ikke er hjemmehørende i det land, hvor udenlandske direkte investeringer vil blive foretaget. Udfordringerne kan omfatte (men er ikke begrænset til) mulige sprogbarrierer eller manglende viden om de efterspørgselstendenser, der er almindelige blandt de lokale forbrugermarkeder.

Virksomheder og deres ledelsesteam skal normalt overveje mulighederne for at overføre konkurrencemæssige fordele til andre udenlandske markeder for at modvirke de ovennævnte forpligtelser. Ideelt set bør en attraktiv investering omfatte bemærkelsesværdige stordriftsfordele Stordriftsfordele Stordriftsfordele refererer til den omkostningsfordel, som et firma oplever, når det øger sit produktionsniveau. Fordelen opstår på grund af det omvendte forhold mellem faste enheder pr. Enhed og produceret mængde. Jo større produktionsmængde, jo lavere er de faste omkostninger pr. Enhed. Typer, eksempler, vejledning, et godt omdømme og et velkendt mærke, avanceret teknologi osv.

Placeringsfordel

De potentielle forretningsværtslande, der overvejes for udenlandske direkte investeringer, skal have adskillige konkurrencemæssige fordele; placering er en af ​​dem. Placeringsfordelen fokuserer mere på de geografiske fordele i værtslandet eller -landene. Et eksempel på en geografisk fordel kan være adgang til havet (til søfragt eller andre formål) versus et landlåst land.

Andre placeringsfordele kan omfatte billig arbejdskraft og råmaterialer, lavere afgifter og andre takster, en veluddannet arbejdsstyrke osv. Normalt kan Porter's diamantmodel bruges til at evaluere placeringsfordele.

Virksomheder og deres ledelsesteam skal normalt overveje, om der findes nogen fordelene ved placeringen, som nævnt ovenfor, på det marked, de ønsker at komme ind på. Hvis fordelene eksisterer, kan virksomhederne overveje at påtage sig investeringen via en direkte udenlandske direkte investeringer eller andre veje (f.eks. Franchising eller licens), forudsat at der er en efterspørgsel på de udenlandske markeder.

Internaliseringsfordel

For at virksomheder kan vælge, hvilken investeringsvej eller -metode der er bedst egnet til deres behov, skal deres ledelsesteam analysere fordelene ved internalisering. De skal normalt overveje, om det ville være mere fornuftigt at få udført værdikædeaktiviteten lokalt med deres eget team eller outsource den til et fremmed land.

Fordelene ved outsourcing fra forskellige lande kan omfatte (men er ikke begrænset til) lavere omkostninger og bedre færdigheder til at udføre værdikæden og / eller bedre viden om de lokale markeder.

I et sådant tilfælde kan ledelsen vælge mellem to muligheder for, hvordan man fortsætter. Det kan enten outsource sin produktion til en producent af originaludstyr (OEM) Producent af originalt udstyr (OEM) En producent af originalt udstyr eller OEM er et firma, der fremstiller og sælger produkter eller dele af et produkt, som deres køber, et andet firma eller licenserer dets produktdesign til et uafhængigt udenlandsk selskab

Hvis virksomheden gør det, skal det dog holde kontrol over sine aktiviteter og engagere sig i FDI. Det kan gøres ved at starte fra bunden gennem en greenfield-investering, indgå joint ventures med lokale partnere eller købe eksisterende lokale virksomheder.

Eklektisk paradigme - OLI FrameworkKilde

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Franchise Franchise En franchise henviser til et kontraktligt arrangement, hvorved en part (franchisegiveren) tillader en anden part (franchisetageren) at bruge sine varemærker (eller
  • Greenfield-investering Greenfield-investering I økonomi refererer en greenfield-investering (GI) til en type udenlandske direkte investeringer, hvor et selskab etablerer nye aktiviteter i et fremmed land
  • Outsourcing Outsourcing Outsourcing er en strategisk beslutning fra en virksomhed om at reducere omkostningerne og øge effektiviteten ved at ansætte en anden person eller virksomhed til at udføre opgaver, levere
  • Værdikæde Værdikæde En værdikæde er alle aktiviteter og processer i en virksomhed, der hjælper med at tilføre værdi til det endelige produkt. I dagens forretningslandskab, virksomheder på tværs