Fastforrentede lån - Oversigt, hvordan de fungerer, typer

Et fastforrentet lån er en type lån, hvor renten forbliver uændret i hele lånets løbetid eller i en del af låneperioden. De fleste låntagere foretrækker fastforrentede lån til langfristede lån, da de kan forudsige fremtidige omkostninger og månedlige betalinger med nøjagtighed.

Fastforrentede lån

For eksempel, når man tager et 15-årigt pant for at købe et hus, foretrækker en låntager at tage et fastforrentet lån for at undgå risikoen for rentesatser Rente En rentesats refererer til det beløb, som en långiver opkræver en låntager for enhver form for gæld givet, generelt udtrykt som en procentdel af hovedstolen. svingende i løbet af lånets løbetid, hvorved realkreditbetalingerne øges.

Hurtigt resume

  • Et fastforrentet lån er en type lån med en rentesats, der forbliver uændret i hele lånets løbetid.
  • Låntagere med fast rente kan forudsige deres fremtidige betalinger med nøjagtighed, da betalingerne ikke påvirkes af fremtidige ændringer i renten.
  • Eksempler på fastforrentede lån inkluderer autolån, personlige lån, fastforrentede realkreditlån og føderale studielån.

Sådan fungerer fastforrentede lån

Rentesatsen for et fastforrentet lån forbliver fast i lånets løbetid, og det ændrer sig ikke med ændringer i renter eller inflation Inflation Inflation er et økonomisk begreb, der refererer til stigninger i varenes prisniveau over en bestemt periode af tid. Stigningen i prisniveauet betyder, at valutaen i en given økonomi mister købekraft (dvs. mindre kan købes med samme mængde penge). . Det betyder, at låneomkostningerne og de månedlige betalinger forbliver de samme i hele lånets periode.

Beslutningen om, hvorvidt et fastforrentet lån skal vælges, afhænger af lånets løbetid og det fremherskende rentemiljø. En stigende rente øger låntagers månedlige betalinger. Variable renteændringer, når økonomien vokser, mens faste renter er immune over for ændringer i økonomien.

Hvis den nuværende rentesats er lav, men forventes at stige markant i fremtiden, foretrækkes et fastforrentet lån end et lån med variabel rente. Et fastforrentet lån låser lånet til den gældende rente og beskytter låntager mod fremtidige ændringer i renten.

Tværtimod, hvis det forventes, at renten vil falde i fremtiden, er det bedre at gå med et lån med variabel rente for at drage fordel af lavere låneomkostninger. Optagelse af et fastforrentet lån i sådanne tilfælde vil gøre lånet dyrt, og låntageren skal kæmpe med højere renter end den faktiske rente.

Typer af fastforrentede lån

Følgende er de mest populære typer af fastforrentede lån:

1. Autolån

Et autolån er et fastforrentet lån, der kræver, at låntagere foretager faste månedlige betalinger over en bestemt periode. Når en låntager ansøger om et billån, skal de pantsætte det motorkøretøj, der købes. Låntager og långiver er også enige om et betalingsmønster, som kan omfatte en udbetaling og periodiske betalinger af hovedstolen Hovedbetaling En hovedstolsbetaling er en betaling mod det oprindelige skyldige lån. Med andre ord er en hovedbetaling en betaling foretaget på et lån, der reducerer det resterende skyldige lånebeløb snarere end at gælde for betaling af renter, der opkræves på lånet. og interesse.

Antag for eksempel, at en låntager låner 20.000 dollars for at købe en lastbil til en rente på 10%, der skal betales over en periode på to år. Låntagerne skal foretage periodiske månedlige betalinger på $ 916,67 for hele lånets periode. Hvis låntager betaler et forskud på $ 5.000, skal han / hun foretage månedlige betalinger på $ 708.33 for hele lånets løbetid.

2. pant

Et pant er en form for fastforrentet lån, som låntagere tager for at købe en ejendom eller en fast ejendom. I en pantaftale accepterer långiveren at give kontanter på forhånd til gengæld for faste månedlige betalinger over en periode. Låntager bruger lånet til at købe et hjem og stiller derefter ejendommen som sikkerhed for lånet, indtil alt lånet er betalt op.

For eksempel er et 30-årigt realkreditlån en af ​​de almindelige typer fastforrentede lån, og det omfatter faste månedlige betalinger fordelt på en periode på 30 år. Periodebetalingerne er de betalinger, der foretages over lånets hovedstol og renter.

Fastforrentede lån i forhold til lån med variabel rente

Både fastforrentede og variabelt forrentede lån kommer med deres egne fordele og nedskrivninger afhængigt af rentemiljøet. Afhængigt af låneperioden og forventede rentemiljø kan låntagere vælge at tage enten et fastforrentet eller variabelt forrentet lån. Boliglån giver låntagere flere rentemuligheder. Låntagere får mulighed for at vælge et boliglån med fast rente, variabel rente eller en hybrid af både faste og variable renter.

Et eksempel på et lån, der kombinerer både faste og variable renter, er realkreditlånet. Låntager modtager en indledende rentesats for en bestemt periode af låneperioden. Derefter justeres lånet med jævne mellemrum for at afspejle ændringer i økonomien og Federal Reserve-udlånsrenten.

Et realkreditlån er normalt fordelagtigt i et faldende rentemiljø, da renten vil tilpasse sig ændringer i renten. 5/1 realkreditlån er det mest populære realkreditlåneprodukt. Det begynder med en indledende femårsrente efterfulgt af en justerbar rentesats, der justeres en gang om året. Hvis renten stiger efter den første femårsperiode, skal låntagerne betale højere renter end hvad de betalte i den første femårsperiode. Justeringen er baseret på et indeks plus en rentemarginal.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

  • Årlig procentsats (APR) Årlig procentsats (APR) Den årlige procentsats (APR) er den årlige rente, som en person skal betale på et lån, eller som de modtager på en indskudskonto. I sidste ende er april en simpel procentdel, der bruges til at udtrykke det numeriske beløb, som en person eller enhed betaler årligt for privilegiet at låne penge.
  • Kommerciel låneaftale Kommerciel låneaftale En kommerciel låneaftale refererer til en aftale mellem en låntager og en långiver, når lånet er til forretningsformål. Hver gang der lånes et betydeligt beløb, skal en person eller organisation indgå en låneaftale. Långiveren giver pengene, forudsat at låntager accepterer alle lånebestemmelser
  • Effektiv årlig rente Effektiv årlig rente Den effektive årlige rente (EAR) er den rentesats, der justeres for sammensætning over en given periode. Kort sagt, det effektive
  • Lån med variabel rente Lån med variabel rente Et lån med variabel rente er en lånetype, hvor renten ændres i henhold til ændringer i markedsrenten. I modsætning til et fastforrentet lån, hvor låntagere