Gældssikkerhed - Oversigt, funktioner og fordele

En gældssikkerhed er enhver gæld, der kan købes eller sælges mellem parter på markedet inden løbetid. Dens struktur repræsenterer en gæld, som en udsteder (regeringen, en organisation eller et selskab) skylder en investor, der fungerer som långiver.

Gældssikkerhed

Forståelse af gældssikkerheder

Gældspapirer er omsættelige finansielle instrumenter, hvilket betyder, at deres juridiske ejerskab let kan overføres fra en ejer til en anden. Obligationer er den mest almindelige form for sådanne værdipapirer. De er en kontraktlig aftale mellem låntager og långiver om at betale en aftalt rentesats på hovedstolen over en periode og derefter tilbagebetale hovedstolen ved udløbet.

Obligationer kan udstedes af regeringen og ikke-statslige enheder. De fås i forskellige former. Typiske strukturer inkluderer obligationer med fast rente og obligationer med nulkupon Nulkuponobligation En nulkuponobligation er en obligation, der ikke betaler nogen renter og handler med en rabat på pålydende. Det kaldes også en ren diskonteringsobligation eller dyb diskonteringsobligation. . Noter med variabel rente, foretrukne aktier Foretrukne aktier Foretrukne aktier (foretrukne aktier, præferenceaktier) er klassen af ​​aktieejerskab i et selskab, der har et prioriteret krav på selskabets aktiver frem for almindelige aktier. Aktierne er mere senior end almindelige aktier, men er mere junior i forhold til gæld, såsom obligationer. , og pantepapirer er også eksempler på gældsværdipapirer. I mellemtiden er et banklån et eksempel på et ikke-omsætteligt finansielt instrument.

Resumé

  • Gældspapirer er omsættelige finansielle instrumenter, hvilket betyder at de kan købes eller sælges mellem parter på markedet.
  • De kommer med en defineret udstedelsesdato, løbetid, kuponrente og pålydende værdi.
  • Gældspapirer giver regelmæssige betalinger af renter og garanteret tilbagebetaling af hovedstol. De kan sælges før løbetid for at give investorer mulighed for at realisere en gevinst eller et tab på deres oprindelige investering.

Hovedtræk ved gældssikkerheder

1. Udstedelsesdato og udstedelsespris

Gældspapirer kommer altid med en udstedelsesdato og en udstedelseskurs, hvor investorer køber værdipapirerne, når de først udstedes.

2. Kuponrente

Udstederne skal også betale en rentesats, også kaldet kuponrenten. Kuponrenten kan være fast i sikkerhedens løbetid eller variere med inflationen. Inflation Inflation er et økonomisk begreb, der refererer til stigninger i varenes prisniveau over en bestemt periode. Stigningen i prisniveauet betyder, at valutaen i en given økonomi mister købekraft (dvs. mindre kan købes med det samme beløb). og økonomiske situationer.

3. Forfaldsdato

Udløbsdato refererer til den dato, hvor udstederen skal tilbagebetale hovedstolen til pålydende værdi og resterende renter. Udløbsdatoen bestemmer udtrykket, der kategoriserer gældsværdipapirer.

Kortfristede værdipapirer udløber på mindre end et år, mellemfristede værdipapirer udløber i 1-3 år, og langfristede værdipapirer udløber om tre år eller mere. Betegnelsens længde vil påvirke prisen og renten, der gives til investoren, da investorer kræver højere afkast for længerevarende investeringer.

4. Udbytte til modenhed (YTM)

Endelig måler udbytte til løbetid (YTM) den årlige afkastrate Return of Return Return of Rate (ROR) er gevinsten eller tabet af en investering over en periode, der er sammenlignet med de oprindelige omkostninger ved investeringen udtrykt som en procentdel. Denne vejledning lærer de mest almindelige formler, som en investor forventes at tjene, hvis gælden holdes til forfald. Det bruges til at sammenligne værdipapirer med lignende udløbsdatoer og overvejer obligationens kuponbetalinger, købspris og pålydende værdi.

Gældsværdipapirer mod aktier

Gældspapirer adskiller sig fundamentalt fra aktier i deres struktur, kapitalafkast og juridiske overvejelser. Gældspapirer inkluderer en fast løbetid for tilbagebetaling af hovedstolen med en aftalt tidsplan for rentebetalinger. Derfor kan et fast afkast, udbytte til modenhed, beregnes for at forudsige en investors indtjening.

Investorer kan vælge at sælge gældsværdipapirer inden udløb, hvor de kan realisere en kapitalgevinst eller et tab. Gældsværdier betragtes generelt som indehavere af mindre risiko end aktier.

Kapitalen kommer ikke med en bestemt periode, og der er ingen garanti for udbetaling af udbytte. I stedet for udbetales udbytte efter virksomhedens skøn og vil variere afhængigt af, hvordan virksomheden fungerer. Da der ikke er nogen tidsplan for udbetaling af udbytte, tilbyder aktier ikke en bestemt afkast.

Investorer modtager markedsværdien af ​​aktier, når de sælges til tredjeparter, hvor de kan realisere en gevinst eller et kapitalgevinst ved deres oprindelige investering.

Hvorfor investere i gældssikkerheder?

1. Afkast af kapital

Der er mange fordele ved at investere i gældspapirer. For det første køber investorer gældspapirer for at tjene et afkast på deres kapital. Gældspapirer, såsom obligationer, er designet til at belønne investorer med renter og tilbagebetaling af kapital ved udløb.

Tilbagebetaling af kapital afhænger af udstederens evne til at leve op til deres løfter - undladelse af dette vil føre til konsekvenser for udstederen.

2. Regelmæssig strøm af indtægter fra rentebetalinger

Rentebetalinger forbundet med gældsværdipapirer giver investorer også en regelmæssig strøm af indtægter gennem året. De er garanterede, lovede betalinger, som kan hjælpe med investorens pengestrømsbehov.

3. Midler til diversificering

Afhængig af investorens strategi kan gældsværdier også handle for at diversificere deres portefølje. I modsætning til kapital med høj risiko kan investorer bruge sådanne finansielle instrumenter til at styre risikoen for deres portefølje.

De kan også forskudt udløbsdatoerne for flere gældsinstrumenter lige fra kort til lang sigt. Det giver investorer mulighed for at skræddersy deres portefølje til fremtidige behov.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Sikkerhedsstillelse med pant i sikkerhed (MBS) Sikkerhed med sikkerhed i pant (MBS) En sikkerhed, der er sikkerhed i pant (MBS), er en gældssikkerhed, der er sikkerhedsstillet af et pant eller en samling af pant. En MBS er en aktiverstøttet sikkerhed, der handles på det sekundære marked, og som gør det muligt for investorer at drage fordel af pantforretningen
  • Forhandlingsinstrument Forhandlingsinstrument Et omsætteligt instrument er et dokument, der garanterer betaling af et bestemt beløb til en bestemt person (betalingsmodtager).
  • Note med variabel rente Note med variabel rente En note med variabel rente (FRN) er et gældsinstrument, hvis kuponrente er bundet til en benchmarkrente, såsom LIBOR eller US Treasury Bill-sats. Kuponrenten på en note med variabel rente er således variabel. Den består typisk af en variabel benchmark-rente + et fast spread.
  • Yield to Maturity (YTM) Yield to Maturity (YTM) Yield to Maturity (YTM) - ellers omtalt som indfrielse eller bogført afkast - er den spekulative afkast- eller rentesats for en fastforrentet sikkerhed, såsom en obligation. YTM er baseret på troen eller forståelsen for, at en investor køber værdipapiret til den aktuelle markedspris og har det, indtil værdipapiret er modnet